žluťásek tak pokud je to v rámci eu, nechápu co bych na tom řešila, žádný kontroly na hranici přece nejsou (tím nechci říct že bych 14 dní před porodem jela do ciziny, ani by mě nehlo:P
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
viktorka_od splavu klid, mam termin az na konci prazdnin, nevim co vsechny plasite za me:D
rasaNori já neplaším, mně to je upřímně jedno, jen říkám že bych se na to mohla..:D
žluťásek letadlem pokud vím ne, i nemluvně musí mít průkaz s fotkou. Autem teoreticky taky ne, ale pokud by se rasa Nori vyhla Švýcarsku a nepoutala pozornost, nejspíš by projela. Já vyřizovala občanku hned po šestinedělí, úřednici málem vomejvali ![]()
viktorka_od splavu nejsou, ale celnici te zastavit muzou, stejne tak policajti. Dite musi mit pas nebo op (eu). Nas kontrolovali v Rakousku, kdyz jsme jeli na vylet s detmi jen par km pres hranice, nekoho tehdy hledali.
Lamicka jo, to je mi jasný, ale v nouzové situaci bych na to asi moc nehleděla (jakože bych si kvůli tomu na půl roku pronajala někde bydlení než se mi povede vyřídit vzorně slušně všecky doklady, to si fakt neumím představit, na to su moc velkej salámista![]()
711990 Zřiďte si ve zdravotní pojišťovně přístup do svého přehledu vykázané péče a budete to moci po vlastním porodu prostudovat podrobně :o)
Ale třeba můj porod (přirozený) s následným pobytem v porodnici stál pojišťovnu cca 15 000 plus cca 10 000 za pobyt dítěte.
viktorka_od splavu No hranice nejsou, ale kontroly jsou. Za Rozvadovem stojí skoro trvale policajti a monitorují hlavně dodávky (máme dodávku), nebo třeba za Innsbruckem mají zabrané celé parkoviště kvůli kontrolám aut, která projela Brennerem, a když se něco nedejbože podělá a nějaký ... vjede autem do lidí, hranice se znovu uzavřou a neprojde myš. My projížděli že Španělska do Švýcarska večer a ráno po jednom z útoků ve Francii a dost jsme zírali, že na nás na španělsko- francouzských hranicích kontrolují zakuklenci se samopaly. Pak jsme přespávali na parkovišti ve Francii, a oběma nám volali rodiče, co se stalo a ať sypeme rychle do Švýcarska. Na francouzsko-švýcarské byla čekací doba asi 3 hodiny a s každým si policie promluvila.
viktorka_od splavu to je jasny. Kamaradka ztratila ve Fr pas, byla tam autem, tak neresila a dle planu jela domu. Pani na urade v CR pak pry malem trefilo, kdyz ji odpovedela, ze stejne kontroly nejsou:))
DruI ja ten pristup mam, ale nerodila jsem, takze to tam nenajdu:) ale diky za info
„V případě nekomplikovaného průběhu lze říci, že klasický porod stojí přibližně 23,5 tisíc korun, porod císařským řezem je dražší a stojí zhruba 39,5 tisíc korun. V případě, že je porod komplikovaný buď z pohledu matky, nebo častěji z důvodu nízké porodní hmotnosti dítěte, mohou náklady související s péčí o novorozence dosáhnout stovek tisíc korun,“ doplnil Ivo Čelechovský, tiskový mluvčí Revírní bratrské pokladny (RBP). Průměrná úhrada vaginálního porodu bez komplikací u pojišťovny VZP byla v loňském roce 14 854 korun a u porodu císařským řezem bez komplikací tato částka činila 33 472 korun.
https://www.abctehotenstvi.cz/txt/kolik-stoji-porod
Je to rok starý, ale +/- to tak bude.
viktorka_od splavu já si to taky neumím představit, že bych někde v cizině čekala s novorozencem na doklady
nejspíš bych taky jela domů. Ale tak mně se to nestane a věřím, že i Řasa se vrátí do Čech v pořádku.
DruI To je zadarmiko! Oproti zubari trebas:-D
Karja hm, jenže třeba v Belgii je přirozený porod a pár dnů na poporodním oddělení 5-6 tisíc eur. a tady se mluví o porodu ve Francii, to bude podobný. A nejsem si jistá, že by dítě narozené v 35-36. týdnu nechali odejít domů po 3 dnech, ale nemám zkušenost ani nejsem doktor.
MaeGandal No samozrejme se vyjadruji k cenam v CR, v zahranici bych to platit ani zazit nechtela;-)
Já jsem jednou synovi pas zapomněla vzít
Myslím do Budapešti. Vzpomněla jsem si na to přesně na hranicích. Samozřejmě nikde nikdo nic nekontroloval, ale nervy jsem měla. Od tý doby si na to dávám majzla....
711990 tusim cca 17000 za mna a 9000 za dieta ale teda normalne uz presne neviem a priznam sa bez mucenia, ze hľadať sa mi to teraz nechce (uz lezim v posteli
)
Rodila som klasicky k epiduralkou, bez komplikacii, prepusteni po 72 hod. Bez nadstandardu (bolo plno).
Mrakoplas dily, zajimala me spis ramcove castka:)
Lamicka nas loni v rakousku kontrolovali taky, letos ne.
Hele a když se narodí malej Francouz, tak pak musíš ve Francii čekat, než mu vystaví pas, abyste mohli legálně domů?
Nedočetla jsem do konce, ale jakej francouzskej pas? Bude mít českej ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje