mně citron do jídla nechutná, leda tam kde je místo octa - ale strašně mi chutná limeta do karí
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja hotovej Láďa Hruška!
když nemám pomazánkové máslo, použiju mascarpone!
Karja zkus, je to fajn, osvezi se to jakoby
MP Marge pekla jsem chleba podle Cuketky, ten se sušeným droždím. Naprosto nevybavená, mísila jsem to normální vařečkou, pekla ve skleněné zapékací misce, žádnou vodu jem do trouby nestříkala a taky byl chleba dost dobrej. Jen jsem musela trochu vychytat poměr žitné a pšeničné mouky, měřila jsem to tenkrát nějak na hrnky a bohužel už si to zas nepamatuju. Teď už jsem dlouho nepekla, měla bych to zas zkusit, teď v zimě je na to ideální doba. V létě se mi nechce přitápět troubou.
U nás se ještě maso na svíčkovou špikuje, ale zas nenakládá, maximálně nechá chvíli odležet po tom prošpikování v lednici. Když omáčku nezahušťujeme smetanou s moukou, tak tomu neříkáme svíčková, a jíme to s bramborama a tatarkou.
RoSa :-D:-D To je prave hlaska Babici s tim citronem a limetou;-). Limetu ja rada teda v mohitu! Letosni leto prokalim temahle michanakama, normalne v poledne zacnu michat, kdyz jsem ted dve letni sezony vynechala.
Karja no vidíš, sem to popletla!
RoSa To je jedna kulinarska skola, to mas prast jak.uhod!
Kokoska jakoze kdyz nedavam mouku uz to neni svickova? No to nevim teda ![]()
ice asi jde spis o tu smetanu, ne?
My ji delame tak ze zeleninu propasirujeme, tak se omacka zahusti a dame smetanu. Bez mouky.
Lamicka tak ja nedavam mouku nikam, smetanu kam patri tak jo. Ja se jen divim te potrebe vse zahustit moukou, kdyz to vlasne ve vetsine pripadu neni vubec potreba. U svickovy tam neni jedinej duvod.
ice Ja moukou taky nezahustuju. Myslim, ze to casto neni vubec treba a plno veci podle me bez ni chutna lip.
Ale zase u te svickove ma kazdy svuj oblibeny recept, to je jidlo, ktere chutna nejlip tak, jak se vari doma.
Kokoska svickova om. je se smetanou, to souhlasim. Uplne jsem na ni dostala chut.
Do svíčkové taky nedáváme mouku. Když je zeleniny dostatek, tak to zahustí dostatečně rozmixování nebo přepasírování. Dát do toho mouku, tak mám hustou kaši. Bych si tipla, že pokud potřebuje někdo zahustit moukou, tak dává míň zeleniny nebo víc podlévá při pečení.
Já mouku do svíčkový používám... i když mám dost zeleniny, tak tou smetanou (u mě spíš šlehačkou teda) se to stejně kapku naředí. Stačí maličko, ale mám pocit, že se to prostě pak líp všechno spojí, že to neni jen zeleninová kaše na smetaně.
Máte prosím niekto gumáky Hunter? Naozaj sú také pohodlné, ako sa o nich hovorí? A ako sedia veľkosti? Podľa tabuľky by mi mala sedieť 37, vyskúšať ale bohužiaľ nemám kde. Väčšinu topánok mám 37, akurát martensky 38 a v pohode do nich dám ešte hrubú ponožku.
Wanda von Dunajew Velikost sedí a pohodlný mi přijdou celkem taky, třeba na 5 km vejlet do lesa do snehu jsem si je vzala a dobry
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.