"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline stes
9039 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 08:46

mitford sister Stipendijumno hele, když může být povinko, kinování, manža, páčko....není se čemu divit

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 08:54
Reakce na mitford sister:

našla jsem to na webech škol, institucí, programu Erasmus atd. 

​Tak to je peklo.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:07

pani v call centru nerekla nic, jen se me zeptala na jmeno, zjistila ze ucet muj neni a pak chtela tel. cislo na ktere ta sms prisla, ze ho u nich zablokuje. hotovo a nazdar. i to jednani mi prislo divny. ale ok beru ze jsem paranoidni a nekdo omylem preklepem zadal moje tel. c...

Online jerry
11045 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:18

ze ho u nich zablokuje. hotovo a nazdar

​Jediné možné řešení - pokud by ti takové SMS chodily a ty sis např. stěžovala, mohla by banka dostat pokutu kvůli GDPR.

A nevím, proč bys měla být paranoidní - takové SMS jsou pro tebe obtěžující, takže je logické, že obtěžována být nechceš.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:20

jerry banka asi nemůže za to, že jim někdo dal špatný telefonní číslo, ne?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:33

viktorka_od splavu Tak potom nechápu, na co ses ptala tady, když je jasné, že to byl nějaký omyl.

Jo, paranoidní asi fakt jsi.

jerry Však jí těch sms nechodí dvacet denně a dva měsíce, ne? někdo zadal špatně číslo, po zavolání na call centrum banka c hybné číslo zablokovala, aby Viktorce už nic nechodilo.

Já v tom pořád nevidím žádnou světovou konspiraci ani meziplanetární spiknutí.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:40

stes Co je povinko - a chci to vědět?

Online jerry
11045 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:40

Mutziputzi 

Tady jde o to, že bez předchozího souhlasu osoby by na její číslo chodily SMS (které se jí notabene ani netýkají), přičemž tato osoba navíc ani není klientem banky.

A obávám se, že by ÚOOÚ vzal maximálně jako polehčující okolnost, že ten skutečný zákazník dal bance chybné číslo (i když osobně si myslím, že to byla spíš chyba liského faktoru při zadání do systému).

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:40

Aranel ja taky

Online jerry
11045 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:46

Dadoo 

Mě přijít SMS od banky, že něco dlužím a že to mám bleskem vrátit, tak by mi to bylo sakra nepříjemné. A taková SMS by stačila jen jedna. Navíc v době, kdy se různí podvodníci vydávající se za banky snaží z lidí vytáhnout přístupové udaje, peníze....

A tady byla náhoda, že Viktorka není klientkou banky. Ale kdyby byla, tak by jí to taky asi příjemné nebylo...

20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 09:49

jerry Tak to je hodně přitaženej a rigidní výklad GDPR, banka dostala špatný číslo a basta, doufám, že UOOU podobný píčoviny hází rovnou do koše

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:13

jerry tak i kdyby člověk byl klientem banky tak snad ví, zda jde o jeho číslo účtu nebo ne a zda má problém ... navíc není problém do banky tomu, kdo má mé účty na starosti, zavolat a ověřit to a zjistit, o co se ev. jedná... 

Offline stes
9039 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:19

Aranel Candance Já to nevím přesně, viz. vlákno Čestina....domníváme se kolektivně, že povinné ručení

49114 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:27
Reakce na jerry:

Dadoo 

Mě přijít SMS od banky, že něco dlužím a že to mám bleskem vrátit, tak by mi to bylo sakra nepříjemné. A taková SMS by stačila jen jedna. Navíc v době, kdy se různí podvodníci vydávající se za banky snaží z lidí vytáhnout přístupové udaje, peníze....

A tady byla náhoda, že Viktorka není klientkou banky. Ale kdyby byla, tak by jí to taky asi příjemné nebylo...

​presne tak

20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:29

viktorka_od splavu bláznivá Viktorka no

49114 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:35

mozna by bylo zajimave zjisteni, ci ucet to tedy je a kolik oslovenych na nej poslalo tech 98 kc:-)

20970 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 10:37

viktorka_od splavu všem bych obratem poslala papíry na hlavu

Online Karja
44235 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 11:28

Mne na jeden mobil volala a psala pani a domahala se vyzivneho, to bylo sakra neprijemne! Vubec ji neslo nic vysvetlit, casto argumentovala tim, ze jsem ta jeho nova cubka a at to vsechno vyridim. Kdyz mi psala, ze je Davidek v nemocnici a at uz kurva neco delam, tak jsem z toho byla docela spatna, ale vetsinou mi psavala z netu nebo nejakejch telefonich budek nebo co a fakt se to tahlo mesice. Moc rada jsem ten mobil I se simkou v praci odevzdala. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:00

viktorka_od splavu Tak to musí být skutečně ultimátní blb, který pošle někomu nějaké peníze, když neví komu, proč a zač a ani se nezeptá, co to má znamenat.

Takový blb si přijít o ně zaslouží.

Ne, že by podobných nebylo málo.

Ale to základní, podívat se na vlastní číslo účtu, zavolat tam a zeptat se, na to fakt člověk nepotřebuje žádný doktorát.

A vymýšlet konspirační teorie.. Ty fakt nezklameš

49114 příspěvků moje polička 18. prosince 2019 12:41

Dadoo muzu se zeptat jakou teorii jsem podle tebe vymyslela?