"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:04

Lamicka asi to patri do priznani, ale ja jsem ten srot tajne ujidala, ty vareny brambory a nastrouhana repa mi hrozne chutnaly :))

A krabice s knofliky u babicky v supliku byla nejvic!!

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:07

bram 

Volná asociace ke šrotu - vždycky mne zajímalo, jak asi chutná mláto?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:10

bram labuznici! My to meli bez repy.  

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:13

To je krásné tema

Ja taky babicciny knoflíky, u Dědečka v dílně hromady hoblovacek a odrezku, na půdě velká tridilna truhla plna pšenice, ve které jsme miloval hrabat, skákání do sena.. A na chleba s maslem zelená cibulka rovnou ze zahonu

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:21
Reakce na Zina:

Pinot Noir Tak na tom určitě něco bude, ale neodpovídá to na to, proč se dřív vyskytovali jen velmi vzácně, z naší generace tu o nich psala jen slniecko , kdežto u současných dětí to podle diskuze vypadá, že jsou docela běžní.

​Ja se jeste se zpozdenim hlasim, ze jsem taky mela imaginarniho kamarada (jsem rocnik 77). Byl to kluk, jmenoval se Libor a normalne s nami bydlel. Maminku pry detska lekarka ujistila, ze je to u deti normalni - takze se zrejme nejednalo o neznamy koncept. 

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:24
Reakce na Renusatko:

No tak to určitě. U nás se to týkalo se to věku asi tak do 4 nebo 5 let. A tablety a mobil v té době fakt nebyly . Takže chtě nechtě se mnou ven musel a já jsem společenská hodně. Asi nebyl den, aby jsme byli někde sami. A mám teda pocit, že naopak nám se nikdy nikdo nevěnoval...vyhodili nás ven a bylo. Doma si se mnou teda rodiče nikdy nehráli. 

Jinak jsem dneska na to zavedla řeč s mamkou a ta říkala, že jsem imaginárního kamaráda měla, ale já si to teda nepamatuju. Dokonce měla též několik zajímavých historek. Říkala, že jsem ze sourozenců byla jediná. 

​Vis, co by byla bomba, kdyby to byl taky Karel, jako pozdeji u tveho syna!

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:35

Hlasim se do klubu priznivcu konfliku i srotu

Ale moje nejvetsi uchylka byla stavebnice, se kterou jsem si nehrala jako se stavebnici, ale vybrala z ni urcite kosticky, ktere jsem rozdelila na muze, zeny a deti, a pak jsem vydrzela hodiny s nimi ruzne posunovat a vymyslet u toho nejruznejsi pribehy - nahlas. Dodnes si pamatuju, jak jsem vzdycky zalezla pod jidelni stul a odtud si to rozlozila na drevene lavici (my jsme v kuchyni nemeli normalni zidle, ale takova drevena stokrlata a dlouhou lavici). 

Vydrzelo mi to skoro do deseti let. To uz jsme s maminkou bydleli jinde a nevlastni otec se mi kvuli tomu zacal posmivat. Tak jsem toho nechala, ale nevadilo mi to, protoze v te dobe uz jsem umela psat, tak jsem misto vypraveni pribehu nahlas zacala pribehy zapisovat (potichu) do sesitu, a bylo! 

On se mi sice posmival i kvuli tomu psani (byl to blbec, co se da delat), ale prestal, kdyz jsem ve ctrnaci uverejnila svou prvni povidku v ABC mladych prirodovedcu a obdrzela honorar 250 Kc. On byl na prachy, takze to na nej zapusobilo

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:39

Dadoo cibulka jedine na chlebu se sádlem!

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:40

Sweet Potato Mláto nevim, ale chutnala jsem slad a ten je úplně strašně dobrej! 

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:48

Potrefenáhusa

JJo, slad je dobrý! Chutnala jsem ho v Lobci v pivovaru, dokonce různé druhy. 

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:49

Potrefenáhusa A voní!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:54

Potrefenáhusa a to jsi slad chroustala a nebo pila teplou sladinu? 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:55

Nedávno tady byl odkaz na obchod, kde se daly koupit hezké matné japonské kočky (sošky )  Nevíte někdo? 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 02. března 2020 15:58

Já to obili milovala, ale jednou z toho vylétla včela a už jsem to pak nedělala

Cibulku rovnou ze záhonu do pusy.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 16:32

Dadoo Chroustala 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 16:34

Tulipe vime, na Milady horákový kousek nad kinem oko, ale už je to asi rok

Offline Catherinne
10750 příspěvků moje polička 02. března 2020 16:35

Babiččiny knoflíky mi vyhnaly slzy do očí

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 02. března 2020 17:05

Ted jsem si jeste vybavila vzpominky na staeni medu, vuni vosku a propolisu. Kdyz se stacel med, tak jsme ho vysavali primo z plastvi, jen to chtelo ohlidat si, aby tam nebyla vcela. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 02. března 2020 17:21

Tulipe na Kamenicky je hned u ty zastavky obchod a tam je stopro furt maj

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 02. března 2020 17:23
Reakce na 711990:

Tulipe na Kamenicky je hned u ty zastavky obchod a tam je stopro furt maj

​@tulipe ten obchod se jmenuje cover a zrovna minuly patek jsem se na ne divala, jsou fajn