"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 02. března 2020 09:56

moora Sweet Potato Děkuju  Dneska ji chápu, udělala bych to asi taky  

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:08

moora Babička měla knoflíky ve velký piksle od oveky, to byla jedna z mých nejoblíbenějších hraček, fakt Montessori hadr, doteď uvazuju, ze si tu pikslu a starý knoflíky poridim 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:14

Potrefenáhusa to uz mam domluvene s moji vyzenenou babi, ze az umre, ze si vezmu obraz co malovala a visi ji na stene nad schodama a krabici s knoflikama na siti:D ona se tomu smala, ale do zaveti to napsala

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:14

Potrefenáhusa Moje od kakaa a Pigi čaje! Já prostě vím, proč sem chodím! Jsem tu mezi svými, žádná moje reálná kamarádka si s knoflíkama u babičky nehrála!

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:18

Garfie Zas je pravda, že žádné reálné kamarádce jsem o tom nevyprávěla, tak kdo ví?

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:19

Garfie Já si na to i hned vzpomnela u Amélie z Montmartru, jak strká ruku do pytliku luštěnin, jaký to bylo hrabat se v těch knoflicich 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:20

Sweet Potato Já jo! Ale všechny s tím nekonfrontuju, to je pravda...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:23

Je moc hezke to tady cist - taky mam po babicce plechovku s knofliky - modra plechovka od Zimni smesi, vzdycky jsem mela nejradsi ty kovove s ornamenty, perletove... A pak mam krabicku s krajkami, babicka jednou sila prostirani, k nemuz chtela hnedou krajku, kterou nemohla nikde sehnat, tak bilou bavlnenou proste obarvila v cernem caji - a fakt to vyslo, i to prostirani mam dodnes...

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:29

Sweet Potato Já to měla takhle s prstama. Jména si už nevybavím, ale představovala jsem si, ze to jsou kamarádky a podle toho,co která ruka dělala a které prsty byly zapojené do činnosti,se ty postavy kamarádily a já je pořád musela smiřovat a rozsuzovat

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:41

Potrefenáhusa starejma knoflíkama můžu posloužit, mám doma šicí stroj po babi a v šuplíku sou ještě knoflíky  a piksla by se taky našla..

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:45

rozarka No ale to je strašný, protože je pořád taháš s sebou a těm sporům neunikneš!!

Offline Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:47

po přečtení několika posledních stránek se moje koumpounophobie rozjela naplno. Musím bejt masochista když to tu čtu.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:48

Taky jsme měly krabici knoflíků, babička měla čtyři vnučky, muselo jich být hodně. Pamatuji se, že je babička odstřihávala i z vyřazeného oblečení.

A měla jsem jako malá imaginární sestřičku miminko a psa. Ale nikomu jsem o nich neříkala, byla jsem už starsi a uvědomovala si, že jsou vymyšlení. Potají jsem si holčičku třeba posazovala v autobusu na klín nebo ji vedla po ulici za ruku. Ale nehrála jsem si s nimi, spíš přišli jen když jsem se nudila nebo nemohla usnout. 

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:49

Tak Betty Jako ani kytičkovej? Ani tyrkysovej skleněnej s duhovými odlesky? Ani kočičkou?

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:53

Dcera mela nekdy ve 4 letech 3 imaginarni kone, vodila je za uzdy na pastvu, brala je s sebou na prochazky a doma meli staj za kreslem. 

A ja jsem nemela babicku s knoflikama, i kdyz sila dost, ale nejak jsme si s tim nehrali. Zato jsem mela dedecka hodinare, ktery mel kramek s kolegou zlatnikem. Kdyz jim to nekdy zacatkem 60 .let zdruzstevnili, prinesl domu pytlik "drahokamu", brousenych sklicek v barvach ruznych kamenu. Nektere byly i ryte, nejake kameje tam taky byly, zabrousene kousky paruzku do panskych prstenu, tim jsem se strasne rada probirala.

Offline Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:53

Sweet Potato jedině ty na džínách

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 02. března 2020 10:56

Kokoska To mi připomnělo, že u babičky v garáži byla obrovská bedna plná sklíček a zmetků z jablonecké bižuterie. Skládaly jsme si z toho různé obrazce. Akorát nevím, jak se to tam vzalo, žádný misionář v Africe u nás v rodině nebyl

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 02. března 2020 11:02

Garfie Já měla rituál po nedělním obědě. Pustit si rozhlasovou pohádku a hrát si u toho s maminčinou krabicí knoflíků :)

Jsem to tak milovala, že sotva jsem se odstěhovala, založila jsem si krabici vlastní, kam střádám nalezené a odstříhané knoflíky a trochu doufám, že si s nimi dcera bude chtít hrát :)

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 02. března 2020 11:02

brrr to jsou takovy poklady! Taky jsme s kamaradkou nekdy v 5.tride chodily "na smeťák" hledat stripky. Nejlepsi byly s kytickou nebo zlatym prouzkem z rozbiteho porcelanu.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. března 2020 11:07

Kokoska Ty střepy já sbírám doteď a strkam je do hlíny ke kytkam