Ava 60% za nulový výkon je málo? vždyť je to jen výjimečná a dočasná situace... existujou lidi, který když nedělají, nedostanou nic... ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
RoSa 60% je samozřejmě málo pro někoho kdo se 100% nevyjde...rovněž bych se teda přikláněla k mimořádným 100% na účet státu, nejde o ten výkon přece
Ava Teraz padlo v správach, že:
Lidé, kteří se ocitnou v nenadálé finanční nouzi, mohou požádat o jednorázovou dávku mimořádné okamžité pomoci (do 50tis.)
Mutziputzi promiň - já to brala z pohledu podnikatele/zaměstnavatele...
Ale ono to není o tom, že lidí dostanou 60% místo 100%. Těch 60% se počítá z hrubé, takže rozdíl mezi tím co přinesli domů mimo karanténu, tj. čistou mzdou a teď tou náhradou platu není 40% , ale pár tisíc. Proto není reálné že by mimořádně byla náhrada mzdy ve výši 100%. Možná by stálo za to to zvednout na nějakých 70% jak je mateřská, to už by mohlo lépe odpovídat čistému příjmu.
Edit tím samozřejmě nezpohybnuji, že pro některé rodiny může být těch pár tisíců rozdíl opravdu krizovy, šlo mi jen o to aby se neporovnavaly hrušky s jabkama
Sairon Blbost samozrejme, cca 60% mzdy je vzdy cca 60% mzdy v prvnich 2 tydnech, nekdy par tisic, nekdy vic...a materska je cca to samy, vymerovaci zaklad po delsi dobe nemoci
Ava 60% za nulový výkon je málo? vždyť je to jen výjimečná a dočasná situace... existujou lidi, který když nedělají, nedostanou nic...
Já to asi radši nebudu komentovat. Na starý kolena mě asociálnost vytáčí víc než by bylo zdrávo.
paktofonika bylo by fajn, kdyby to tak fungovalo, a snad vyřízení nebude trvat 3 měsíce...
Ava Hovorili o okamžitej dávke. Pri vybavovaní 3 mesiace by to nedávali zmysel poskytovať okamžitú dávku. Ako zo dna na den to asi nebude, ale on ten výpadok bude mať rodina až v ďalšom mesiaci.
Sairon hele, naprosto naprasáka píšu, žu u nás by to bylo na mé výplatě pár tisíc, ale muž - jako OSVČ, by přinesl (v případě karantény či nemoci) O a ještě minus soc.zdrav a byl by to megaprůser, takže se modlím.
Sairon hele, naprosto naprasáka píšu, žu u nás by to bylo na mé výplatě pár tisíc, ale muž - jako OSVČ, by přinesl (v případě karantény či nemoci) O a ještě minus soc.zdrav a byl by to megaprůser, takže se modlím.
A jak je to u OSVC s třeba s tím OČR, tj. dávkou, kterou vyplácí stát a ne zaměstnavatel? Tu by dostával? Jestli by jako šla obejít vlastní neschopenka? Doma jsme oba zaměstnanci, takže nemám v tomto přehled.
Sairon přiznávám, že od té doby, co je OSVČ jde OČR vždy na mě a měla jsem za to, že to nejde. Teda nepídila jsem se, neboť se to stejně za normálních okolností nevyplatí.
... edituju - nárok není, argumentujou pevnou pracovní dobou
Gellnerova tak teď jsem na stánkách ČSSZ vygooglila že ne, i když by si dobrovolně platil nemocenské.
edit. byla jsem pomalá :)
Sairon OSVČ se účastní nemocenského pojištění dobrovolně (na rozdíl od druhé složky sociálního pojištění, kterou je důchodové pojištění) , takže si spousta OSVČ nemocenské neplatí. To znamená, že ani po těch čtrnácti dnech nemá nárok.
Sairon Gellnerova OSVČ se může pojistit na ošetřovné u komrečních pojišťoven.
Isca Jaká je pak nejlepší možnost? Pozastavit činnost a nahlásit se na ÚP? Myslím i u dlouhodobější nemoci nebo úrazu? Muž nějak připojištěný je, ale až od 21. dne nebo co. Od chvíle, co je na volné noze, doufám, že si nezlomí ani malíček. A jako řemeslník s HO moc nepořídí.
Gellnerova normální rizikové pojištění u pojišťovny (né u zdravotní nebo PSSZ!) na nemoc/úraz/pobyt v nemocnici/invaliditu/OČR, dokonce i prac.nesch.
paktofonikaMimořádná okamžitá pomoc může být vyplacena de facto okamžitě po podání žádosti a jejim posouzení příslušným pracovníkem ÚP. Bude ale muset určitě dokládat výše příjmu...
Náhrada mzdy ve formě 60% se vyplácí z redukovaného průměrného hodinového výdělku. Takže ten výpočet není tak jednoduchý, že se vezme výplata a spočítá se 60%.
Do částky 203,35 CZK se průměrný hodinový výdělek pro účely výpočtu náhrady započítává z 90%.
Od částky 203,35 do 304,85 se průměrný hodinový výdělek započítává z 60%.
Od částky 304,85 do 609,70 se průměrný hodinový výdělek započítává z 30% a k hodinovému průměru nad 609,70 se nepřihlíží.
Černá kočka takže např. v té prostřední kategorii je nahrada 60% ze 60% hodinove mzdy?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje