mitford sister Tak nenapadá mě příklad tý nemožnosti volby, když jsem nic moc zedník a nevydělám si dost, mohu pracovat v Lidlu za pokladnou ne..pokud teda nemám zedičinu jako poslání, pak se nedá nic dělat. Solidaritu s uprchlíky a matkami samoživitelkami mám enormě vyvinutou, resp. zejména s uprchlíky, s tím jsem chvalně známá.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mutziputzi duchodovy je povinny, dobrovolny je nemocensky, teda to, z ceho by mi platili neschopenku. To si neplatime, vic bychom zaplatili nez dostali. A pri internetovem pripojeni, skypu a telekonferencich se da fungovat porad, pokud clovek nelezi v mrakotach. A i tehdy, kdyz lidi cekaj na vyplaty a nekdo to musi dat dohromady a poslat penize.
asi tak![]()
mitford sister Tak nenapadá mě příklad tý nemožnosti volby, když jsem nic moc zedník a nevydělám si dost, mohu pracovat v Lidlu za pokladnou ne..pokud teda nemám zedičinu jako poslání, pak se nedá nic dělat. Solidaritu s uprchlíky a matkami samoživitelkami mám enormě vyvinutou, resp. zejména s uprchlíky, s tím jsem chvalně známá.
teda pardon, ale teď se směju - a malovat si budeš sama?? když zedníci budou sedět za pokladnou, protože maluješ třeba 1x za rok a oni musí v mezidobí z něčeho žít. A protože nikdy neví, kdy přijde další zakázka, tak tvoří rezervu tím, že platí to minimální pojištění...třeba...
Kammila Tak vzhledem k tomu, že jsem malíře nedávno poptávala, tak jsem si jistá, že aspoň v Praze si tím nevydělá leda úplnej neumětel...malíř, kde pardon, snad se nikoho nedotknu, ani neni moc co zkazit, natož šikovnej zedník.
Solidaritu s uprchlíky a matkami samoživitelkami mám enormě vyvinutou, resp. zejména s uprchlíky, s tím jsem chvalně známá.
tak by ti měla bejt evidentní ta nelogičnost toho výroku o vlastní volbě (když už nedokážeš empatizovat mimo svoji úzce definovanou sociální niku)
mitford sister mimo svoji ouzkou niku empatizuji úplně báječně, leč tu nemožnost volby jsi mi stále neilustrovala relevantním příkladem, teda žádnym vlastně, tak mi to nejni evidentní no
Mutziputzi Tak ono se nemusí jednat jenom o zedníky. Takovej architekt studující pět let vysokou asi nepůjde po promoci dělat na pokladnu do Lidlu jenom proto, že zjistí, že všeobecná praxe v projekci prostě je pracovat jako OSVČ. A vytvořit si nějakou finanční rezervu taky chvíli trvá, i když s tím počítáte.
DruI já nikoho do Lidlu neposílám, natož vzdělané lidi a o krátkodobém nebo dočasném nižším příjmu se snad nebavíme.
Alena_In Díky, tam jsem byla, ale tam je právě skoro prd...
Mutziputzi Překladatel třeba...
moora Děkuju, ale spěchá to právě moc. Zkoušela jsem CML, jestli to někdo nevysype z rukávu :-),
Potrefenáhusa si nevydělá na vytvoření rozumný rezervy?
Mutziputzi Tak to byl příklad toho, kdy člověk nemá moc na výběr jestli být nebo nebýt OSVČ bez ohledu na to, jaký příjem mu to generuje.
Mutziputzi když je tak jednoduché být OSVČ, proč sis tedy zvolila jí nebýt???
DruI jasně, ale dva roky po škole, když už a maximálně.
Kammila já někde píšu že je to jednoduchý?
Mutziputzi Blbě. Třeba vydavatelství překladatelům leckdy zaplatej až po vydání knížky, což muže bejt i za půl roku. Musej pak brát ty různý technicky překlady, smlouvy a tak, není to úplně snadnej dzob s prstem v nose a na vytvářeni velkejch rezerv.
kamaradka překladatelka je, její muž grafik a dela knihy pro velký nakladatelství typu Academia, a i tyhle velký nakladatelství leckdy zdržej platbu několik měsíců, takže mas třeba 60 tisíc někde v lufte a dva haranty na krku....
Mutziputzi no myslela jsem, že nemusím bejt tak polopatická, ale budiž...tak třeba ty matky samoživitelky - mohly (pokud nechtěly bejt matky vůbec, natož samoživitelky) absolvovat jakmile začaly menstruovat/po dosažení plnoletosti (vyber si dle libosti) hysterektomii; pokud chtěly být matky, ale ne samoživitelky, měly si líp vybrat chlapa, nikdo je nenutil si s ním něco začínat, natož dítě, případně si během trvání vztahu měly vytvářet finanční rezervy na špičkového rozvodového právníka či na dobu, kdy nebudou chodit alimenty, protože v dnešní době internetů a obecném povědomí o případech jiných žen měly veškeré informace o tom, že mohou skončit jako samoživitelky a poučit se z těchto případů...takto absurdně by se dalo uvažovat ad infinitum.
999 jakože dneska večer pozdě? (můžu se u našich stavit teď cestou do města)
tak aspoň tu Pannu Marii Sněžnou, pahorek trochu ve vedlejší roli, ale nasněžilo na něj, no :-)
(ve zkratce: Kostel Panny Marie Sněžné (S. Maria Maggiore) stojí na vrcholku pahorku Esquilin, kde v noci ze 4. na 5. srpna 352 nasněžilo. O tomto netradičním úkazu byl ve snu informován senátor Jan se ženou a taktéž papež Liberius, kterým se té noci zjevila Panna Maria se žádostí, aby na místě, kde najdou sníh, vybudovali kostel na její počest. Na druhý den se všichni na onom místě sešli a papež vyznačil půdorys chrámu přímo ve sněhu.
Z podobného soudku založení Panny Marie na Oltáři nebes na Kapitolu, Tarpejská skála a únos Sabinek tamtéž se ti asi moc nehodí?)
mitford sister Ptam se na branži OSVČ, tu mi stále namísto irelevantního pojednání o samoživitelkách, kterou ani nehodlam dočítat, budeš tajit?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje