"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. března 2017 19:34
Reakce na Tezulie:

Jojo taky sem tam byla, už párkrát, sem tam spokojená.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 31. března 2017 20:06
Reakce na 999:

Střelená mi nevadí, potřebuju, aby mi někdo vymyslel šikovný střih, mám hodně jemné vlasy a nerada vypadám zplihle (což je skoro vždycky, když s nimi něco neudělám a často i přes všechnu péči, které teda není moc), jen to nesmí být nic extra pracného, neumím to a nebaví mě to a nemám čas na velké načesávání. Barvu více méně přirozenou, tmavě blond, jen dotónovat a zakrýt šediny (experiment s platinou už mám za sebou, bylo to sice krásné, ale zničilo mi to vlasy i kůži na hlavě, už nikdy více )

Ale experimenty jinak můžu, nerada vypadám usedle

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 31. března 2017 20:09
Reakce na Ounz:

A ke komu chodíš prosím? Náhodně nebo máš někoho osvědčeného? Já mám problém s tím, že když na mě má někdo sahat, tak mi musí fakt sednout, kadeřníka neumím měnit často (stávajícího mám už asi 8 let, jenže teď už to není nic moc, už ani nic nevymýšlí a navíc nikdy nemá čas, čekací doba tak 6 týdnů, grrrr)

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 31. března 2017 20:12
Reakce na 999:

to je možný, já si myslím, že když se to dostatečně dlouho opakuje, tak je pak klid

navíc píšeš, že jsi tmavý typ a ten laser prý nejvíc působí na ty tmavý chloupky

jenom nevím, jestli je ten efekt trvalý nebo jestli to třeba za nějakou dobu zase nezačne růst 

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 31. března 2017 20:14
Reakce na siouxsie:

sklerotizaci metličkových žilek je nejlepší absolvovat v zimních měsících. oni to doktoři neradi dělají když je teplo a pak taky proto, že je nutné několik týdnů nosit stahující punčochy. tam, kam chodívam (asi jednou za 3 roky), doktor u nové pacientky provedl sklerotizaci nejdřív jedné nohy, cca po měsíci druhé nohy. pokud bylo vše ok, tak při dalším ošetření bere obě nohy najednou.

nevím, co vás zajímá konkrétně, tak se kllidně ptejte

Aha, to jsem netušila, takže teď už by bylo pozdě? Já nemám žádné varixy, opravdu jen povrchové metličky, je to jen nevzhledné, jinak asi zdravotně neškodné. Kdysi mi zkoušeli nějaké dostranit kolem jizvy na lýtku laserem, ale to tedy nemělo žádný efekt, tak bych asi zkusila tohle.

Je to bolestivé? Má potom člověk nějaké omezení a na jak dlouho? Chápu to správně, že se to vrací a musí opakovat? A jaká je asi cena zákroku? (já vím, samá otázka, ale řekla jste si o ně......Děkuji)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 31. března 2017 20:45
Reakce na Tezulie:

ja jsem celkem dlouho chodila k Misi Bohacove, ta je moc sikovna, driv me strihala v TG. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 31. března 2017 21:28
Reakce na siouxsie:

sklerotizaci metličkových žilek je nejlepší absolvovat v zimních měsících. oni to doktoři neradi dělají když je teplo a pak taky proto, že je nutné několik týdnů nosit stahující punčochy. tam, kam chodívam (asi jednou za 3 roky), doktor u nové pacientky provedl sklerotizaci nejdřív jedné nohy, cca po měsíci druhé nohy. pokud bylo vše ok, tak při dalším ošetření bere obě nohy najednou.

nevím, co vás zajímá konkrétně, tak se kllidně ptejte

Muzu vam vpadnout do konverzace a zeptat se na zkusenost taky?O sklerotizaci taky uvazuji,uz jsem i nekam volala,ale vrta mi hlavou,jak dlouho zhruba ten efekt vydrzi?Trochu se bojim,ze se budu tydny parit v puncochach,pak se mi budou tydny hojit modriny a za dalsi tyden budu mit na nohach to,co pred zakrokem

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 31. března 2017 21:53
Reakce na Tezulie:

+ Gatita  těžko říct, jestli je pozdě, já jdu na zákrok v pondělí 10.4. a nadávám si, že jsem si vzpomněla až když už je docela teplo. asi by stálo za to zkusit se objednat, za to nic nedáte jen vím, že při objednávání na žilní oddělení např. v Motole se čeká docela dlouho. já chodím do ordinace v Praze na Vinohradech a tam měl pan doktor volný termín asi po měsíci od zavolání.

nemám varixy, jedná se spíš o estetickou než zdravotní proceduru (tedy alespoň u mě). laserové odstranění jsem nikdy nezkoušela, takže nemám srovnání. v případě sklerotizace (jedná se o vpichy sklerotizační látky do žilek), to opravdu nijak nebolí, nikdy jsem neměla modřiny a zákrok byl vždy úspěšný, tj. metličky úplně zmizly. mimo stahujících punčoch je žádoucí i poměrně dost chodit. docela velká pruda je samozřejmě s koupáním/sprchou. de facto platí, že pokud nezatěžujete nohy (sedíte nebo ležíte), tak není nutné mít ty punčochy. jakmile chodíte, tak jen se stahujícími punčochami.

u mě se ty metličky po delším čase (3 - 4 roky) začínají znovu objevovat i když jinde a v menším počtu. myslím, že i toto bude docela individuální.
cena zákroku před těmi třemi lety byla u mě cca 900 Kč na nohu (závisí na množství použité sklerotizační látky), a co vím, tak by asi neměla překročit 1500Kč... + cena za stahující punčochy (mají v tělové nebo černé barvě).

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 31. března 2017 23:36
Reakce na Mutziputzi:

Asi s krizkem po funuse, me udelal v cesku brasnar/kozeluh super popruhy na tasku a novej pasek na sponu, mel i vyber barev atd.

Brazilian hehe, no good luck, jestli jsou tam tak dukladni jako tady. Jinak depilace cukrovou pastou je setrnejsi, protoze pasta se nalepi jenom na chloupky a ne na kuzi. Dobry je to taky kombinovat s holenim, protoze pak clovek nemusi cekat sto let nez to doroste do delky, kdy muze na vosk nebo pastu, ufff.

Offline 999
19829 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 09:07
Reakce na Edge:

To jsi špatně pochopila, my píšeme o brazilské depilaci cukrovou pastou... To není laser, je to jako nechat si trhat chlupy na nohou voskem, jen jemnější metoda. ( no, jemnější ). Ale i při ní chloupky postupně ubývají a jsou jemnější...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 14:12
Reakce na 0zero7:

Díky díky a jak to dlouho cca vydrží? Brazílie myslím

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 21:57
Reakce na siouxsie:

Moc děkuji za podrobné informace. To je fajn, že Vám ten efekt vydržel tak dlouho. Já teda naneštěstí nemám jen metličky, ale i vystouplé žíly (snad už od gymplu), ale problém s tím mám jen estetický. Už jsem se objednala na vyzkoušený tip od kamarádky, ale také mají dlouhé objednací lhůty, přestože je to soukromé zařízení. No uvidíme, pokud tou dobou budou horka, asi zůstanu jen u vyšetření a k zákroku bych se odhodlala až v zimě. Jsem hrozná, chtěla bych mít pěkné nohy, ale pokud možno bez jakéhokoli rizika a nepohodlí:)

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 23:52
Reakce na Gatita:

není vůbec zač, držím palce ať  vám to dobře dopadne

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 03:18
Reakce na Mutziputzi:

No to zalezi. Uplne hladky je to tak 14 dni. Pruda je to nechavat dorust. Nevim jak je to v cz, ale tady je brazilian termin pro druh upravy. Odstani vsechny chloupky. Bikiny wax jsou Jen trisla. 

Bud je to klasicky wax nebo sugaring (cukrova pasta-to boli min)

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 13:20

může mi někdo doporučit španělské/ italské/ portugalské rádio, které se dobře poslouchá a nehraje mainstreamovou produkci? klidně mix hudby a mluveného slova. Teď mám naladěno BBC 6 music a líbilo by se mi něco podobného. 

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 20:05
Reakce na 999:

aha, to teda nevím, jak jsem přišla na ten laser 

je teda fakt, že mi bylo divný, že by to bylo tak levný....

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 22:33
Reakce na zimnivecer:

může mi někdo doporučit španělské/ italské/ portugalské rádio, které se dobře poslouchá a nehraje mainstreamovou produkci? klidně mix hudby a mluveného slova. Teď mám naladěno BBC 6 music a líbilo by se mi něco podobného. 

Radio Monte Carlo!

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 03:01
Reakce na Mutziputzi:

Jo!! To miluju. Posloucham I v kanade!

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 08:31
Reakce na Mutziputzi:

Radio Monte Carlo!

Už mám naladěno a zní to dobře díky moc

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 09:06