711990 já jsem kolikrát ty matky prosila ať deti preventivně odvsivi. Odpověď: prohlédla jsem a nic jsem nenašla mě opravdu neuspokojila, ty mrchy v těch vlasech utíkají, vidět to je až když jich mají víc než jen par a to je už tak druhá- treti generace.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity no presne, pripadne tvrdi, ze jejich dite nic a dite ma dlouhy vlasy po pas plny hnid...
já vážně už potřebuju mezi lidi. Čtu:
Na poprvý hodně filcek začalo mizet... ach Žluťásku, taková promiskuitní
V klidu, nejsi sama, já viděla taky filcky ![]()
Nemáte někdo zkušenost s odstraněnim křečových žil laserem nebo metodou Clarivein?
tady se všechno ví, třeba mi někdo poradí:
potřebovala bych poradit publikaci, videa, jakýkoli dobře dostupný materiál, kde bych se dozvěděla co nejvíc o tom, co (velmi detailně) nosili muži (rytíři, jejich sluhové, žoldáci...) bojující ve středověku, hádám někdy od 12. do 15. století. jde mi o drobné detaily, pásky, pásy, případně nějaké měšce, rukavice, něco kolem krku, šperky...ne o brnění nebo zbraně.
je tu někdo historicky zaměřený? :)
Jiná Realita já jenom tiše zírám, jak široký je tvůj okruh zájmů
Fakirka můj okruh zájmů je naprosto nárazový :) momentálně jsem se rozhodla, že moje kreativní já umírá, a že bych mohla mým oblíbeným filmařům pomoct vyrobit nějaké rekvizity. třeba jim vyšít pytlík na groše nebo tak něco :D
Jiná Realita Dějiny odívání od Ludmily Kybalové asi znáš?
Zeptám se ti známých, co se podobným věcem dost věnují.
A tady zkus
Jiná Realita Něco se dá najít na youtube, bývají tam i celkem podrobná videa, co a jak se oblékalo a nosilo. Většinou teda v aj, ale to předpokládám nevadí. Jinak zkusit nějaké living history, třeba i na FB nějaké skupiny na případné odpíchnutí ke konkrétnějším věcem.
Krome Kybalove toho moc neni, jeste me napada Purses in Pieces - nalezovky kozenych veci. Myslim, ze to jde stahnout v pdf. Kdyz upresnis dataci a lokalitu, eventuelne konkretni postavu, muzu poslat obrazky - prameny i vzory rekonstrukci.
Jiná Realita Za myho historickosermirskyho mladi jsme dost cerpali z Eduarda Wagnera (tusim Doba husitska a predhusitska nebo nejak tak se to jmenovalo, ted nestiham googlit). Meli jsme teda jenom kopii, ktera se chranila jak oko v hlave, ale mam dojem, ze to od ty doby znova vyslo. Akorat uz se nepamatuju, nakolik to bylo omezeny mistne. Ale ony se ty vlivy misty dost prolinaly, takze jestli k tomu nekde sezenes pristup, stoji to za prohlidnuti.
Pytlik na grose:

Když se tady ví skoro všechno, měla bych dotaz na zdravotníky, případně někoho, kdo používá ochranný štít.
Vypadá to, dle nařízení, že kadeřnice budou muset mít dvojí ochranu, tudíž roušku i šťít.
A já bych potřebovala vědět, jestli je v nich mega rozdíl co se týká viditelnosti.
Myslím hlavně na ostrost, vzhledem k mikromelírům například. Taková ta mravenčí, jemná práce. Když malinko člověk točí hlavou, tak aby to nebylo rozmazané.
Další věc třeba mlžení, je lepší mít ho dál od obličeje?
Prostě uvítám jakýkoliv postřeh.
p.s. stejně v tom s přibývajícími teplotami a např. puštěnym fénem všichni zdechnem. A to jsem optimista!
Catherinne Kadeřnice si bude muset spolu s rouškou a štítem nasadit na hlavu ještě takový ten plastový větráček.
Sweet Potato jojo, ti co přijdou ráno, ti se baví, ale abych zvládla i ty večerní, že jo.
Naštěstí pojedu dvanáctky jen ten první týden, pak už zvítězil rozum
Catherinne Úplně nevím, proč máte mít zrovna štít.
V kontaktu i s korona pozitivním pacientem, který zrovna neprodělává nějakou proceduru generující aerosol, je ve zdravotnictví nutné toto: rouška, ochrana očí, rukavice, plášť.
Štít slouží k ochraně očí. Na každém ve zdravotnictví záleží, jakou ochranu očí zvolí, může si vybrat, zda brýle nebo štít /nebo tu decatlon masku/. Já mám zkušenost se štíty od Průši, je přes ně vidět dobře, ohledně mlžení to nevím, nosím pod ním dioptrické brýle, takže si mlžím do nich
. Na tvém místě bych se ptala, proč je nutný štít a nestačí brýle. Kvůli odlétajícím vlasům? No by bylo fakt na palici
.
Catherinne Fiction tady Vojtěch říká, ze dvojitá ochrana dýchacích cest
tak snad se nad tím brzy někdo zamyslí a přehodnotí to
„To, co je velmi diskutováno, tak jsou holičství, kadeřnictví či kosmetické služby. Pokud jde o holičství a kadeřnictví, tak tady je nutné, aby provozovatelé měli zdvojenou ochranu dýchacích cest. Tedy kromě roušky i ochranný štít,“ uvedl Vojtěch.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.