"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Fiction
1645 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:07

Tulipe 

Catherinne 

Hm, tak to je teda přísný. Tak místo kombinace roušky a štítu by postačil respirátor. Ale jasně cena.. No, štítu se neboj.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:23

Jsem moc zvedava, az pujdu ke kadernikovi, jak ten lehce svihly tvor bude mit rousku a stit. Ale jdu tam az za mesic , treba to do te doby bude jinak.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:32

Fiction Catherinne Já myslím, že ta zdvojená ochrana není úplně kvůli očím, ale kvůli dýchacím cestám. Bavili jsme se v práci, že údajně (nevím, kde to MUDr vyčetla) mají být vlasy a nehty nějak víc nebezpečné, prý se to v nic víc drží, ale nějak nevím jestli uvnitř nebo na povrchu. Takže nechtějí aby ty odletující vlasy mohla kadeřnice mít na obličeji. Bavili jsme se tenkrát o důvodu proč se může jít cvičit a nemůže se jít k holiči. Nechci šířit nějaké nepravdy, protože dle mého se o tom ví všeobecně málo, ale jen to u nás proběhlo jako důvod. 

Štíty nenosíme, takže které pořídit neporadím. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:34
Reakce na Jiná Realita:

tady se všechno ví, třeba mi někdo poradí:

potřebovala bych poradit publikaci, videa, jakýkoli dobře dostupný materiál, kde bych se dozvěděla co nejvíc o tom, co (velmi detailně) nosili muži (rytíři, jejich sluhové, žoldáci...) bojující ve středověku, hádám někdy od 12. do 15. století. jde mi o drobné detaily, pásky, pásy, případně nějaké měšce, rukavice, něco kolem krku, šperky...ne o brnění nebo zbraně.

je tu někdo historicky zaměřený? :) 

​Vzhledem k tomu, že vojenská uniforma je vynález až 17. století, a do té doby bylo oblečení bojujících naprosto různorodé, řekla bych, že si vystačíš s běžnou módou středověku

A k tomu můžu doporučit Obrazovou encyklopedii módy (nesestává jen z obrázků ovšem), vydala Artia 1973. Ta je velmi povedená (ale nedám! - sehnala jsem v antikvariátu).

Offline Magráta
8130 příspěvků moje polička 01. května 2020 10:48

Catherinne a zákaznice budou muset mít na sobě roušku? Omlouvám se za dotaz, nechtělo se mi to hledat, a ty to určitě budeš vědět

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:08

Catherinne Vim houby, ale moje zubarka pouzivala stit davno pred koronou. Kazdopadne brblala, ze v nem hur vidi a tak si jej na jemne prace sundavala. Znelo mi to tak, ze problem neni mlzeni, ale proste odlesky/ostrost... 

Offline Fiction
1645 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:10

Renusatko Jj, už jsem se to dočetla a jak říkám, nejdůslednější ochranou dýchacích cest by byl respirátor.

Ještě k tomu štítu, může vadit při předklánění, doud si člověk nezvykne.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:35
Reakce na Magráta:

Catherinne a zákaznice budou muset mít na sobě roušku? Omlouvám se za dotaz, nechtělo se mi to hledat, a ty to určitě budeš vědět

​Ano, zákazník musí mít roušku.

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 01. května 2020 11:35

Fiction no v lehkém předklonu jsem vlastně pořád, to si taky myslim, ze mi bude vadit. 

Magráta o tom se zatím nikde nepíše

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. května 2020 12:45

Catherinne stit jsem na sobe mela jek parkrat na vyzkouseni, tak zkusenosti mam malo. Zhorsene videni pri pohledu dopredu jsem nezaznamenala, spis vadily odlesky svetla a pri pohledu do stran trochu skresleni obrazu. Take pri nandavani/sundavani fonendoskopu jsem si parkrat zavadila o okraj, ale Ty asi se zadnym nastrojem nesermujes blizko sveho obliceje... 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 01. května 2020 12:57
Reakce na Catherinne:

Fiction no v lehkém předklonu jsem vlastně pořád, to si taky myslim, ze mi bude vadit. 

Magráta o tom se zatím nikde nepíše

​Fakt?Měla jsem pocit, že na té poslední tiskovce říkal Vojtěch, že zákazník rouška (musí být na veřejnosti všude krom sportu) a kadeřnice rouška +ochranný štít.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:05

EDITH4B Kosmetika taky s rouškou? Jinak myslím, že roušku musíš mít zatím úplně všude, takže i v kadeřnictví. Ve vyjimkách to určitě uvedené nebylo. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:06

EDITH4B 

Taky jsem to tak pochopila. Už vidim, jak mě pěkně kadeřnice ostříhá kolem uší, když tam budu mít ty gumičky

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:19

Renusatko barbucha Kosmetika s rouškou , dobrý no. Myslím, že jsem to slyšela opakovaně a tu roušku zákazník (v kadeřnictví) by měl mít. Už dřív jsem říkala, že to bude zajímavé. Přesně, stříhat kolem uší bude náročnější, při barvení to bude taky prima a takový pánský stříhání, strojkem, kolem uší, kdy jim to stříhám pěkně od kotlet... No, asi si to pěkně užijeme. A teda ten štít, při sklánění a tak podobně, bude taky fajn.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:32

Fiction a pres respirator ale rousku, ne?

Vcera jsem byla s tatou na ocnim, vsichni byli zahaleni od vlasu v cepici az po paty v nejakych spesl ponozkach. Repirator, rousku, bryle, jednorazovou halenu a kalhoty a pres to neco igelitoveho. Je fakt, ze se k tomu oku naklani a jsou chvilema s pacientem v dost uzkem kontaktu, ale vypadalo to jak navsteva z Marsu. A dostali jsme cistou rousku pres nasi, ve ktere jsme prisli.

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 01. května 2020 13:40

EDITH4B tiskovku jsem neviděla, zatím jsem vycházela z tohoto nařízení a tam se nic o rouskach zákaznic nepíše. Ale třeby vycházejí z toho, že roušky jsou povinné, tak i v kadeřnictví.

Ale tak známe to, mají ještě týden...

Offline Fiction
1645 příspěvků moje polička 01. května 2020 14:03

Kokoska Roušku přes respirátor jen případě, že by měl výdechový ventil.

Ty jo, to jsou teda vysoký opatření na tom očním...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. května 2020 14:14

Kokoska To slyším z okolí hodně. No my máme jen čínský respirátor , který bude asi dost podobný jako šitá rouška. Dostali jsme ještě brýle, které nikdo nenosí, rukavice, čepice a obleky vůbec nemáme. Musím teda říct, že si ani neumím představit v tom na ambulanci pracovat. Jsme hodně blízko lidem, několikrát za tu dobu, ale jsem ráda, že s tím nikdo v práci nestresuje. Jako nevidím důvod se navlíkat celá do igelitu, už třeba v tom ohledu, že kosmetičky, kadeřnice a manikérky budou lidem taky bízko, ještě ke všemu i dlouhou dobu a budou na tom rizikově i hůř než na očním...třeba. V každém případě celý kolektiv náš i na rehabilitaci a v naší studiové části celou dobu pracuje a nikdo za ty dva měsíce neonemocněl. Chápu to na ORL nebo i u obvodního, kam chodí lidé s respirační nemocí, ale v jiných ambulancích asi ne. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 01. května 2020 14:27

Fiction Renusatko taky mi to přišlo až moc, ale jejich věc. Ještě teda setra průběžně chodila otírat kliky a to jedním hadrem, který opakovaně máčela v jednom kyblíku. Co v něm asi měla, že by neředěné Savo?

Na kožním dva dny před tím, kde se taky sahalo na hlavu zblízka, měli na ambulanci jen obyčejnou ústenku. 

Já to vůbec nechci zlehčovat, ale na tom očním jsem si připadala jak infekční materiál.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. května 2020 14:35

KokoskaZlehčovat určitě ne, ale spousta lékařů to bere přehnaně. Moje obvodní prý strká žádanky lidem pod dveře a to jí 40 není. Vím, že není moc přesných informací ohledně přenosu, nakažlivosti a proto tady strach je, ale pořád si myslím, že se z toho člověk nemůže zbláznit a balit se roky do igelitu. Kdo bude za chvíli takovou práci dělat? Já už jsem tady psala, že jedné naší lékařce je 72 a v klidu jezdí denně do práce MHD a má v práci taky jen tu roušku.