711990 Premylim prave, ze bych si ho poridila. Na docela dost oken a na sprchac. Ma to vubec smysl? Myslela jsem, ze by mohl fungovat na vodni kamen...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jiná Realita mě ještě napadly Dějiny hmotné kultury od Petráně, ale nepamatuju si už, co všechno v tom je, možná brrr ?
Jiná Realita Potrefenáhusa Asi bych se zkusila podívat na nějaké věci od Aleny Nachtmannové, má jak knihy, tak je editorkou sborníků o odívání. Jaké že to má být období? Možná třeba kontakt na někoho, kdo si šije dobové oblečení. Mám kontakt teda na člověka, co dělá hlavně třicetiletou válku.
brrr JR psala 12-15, my delali 14. na zacatku a postupne sse presunuli do 15. (Delali jsme rekonstrukci rytirskeho turnaje na konich). Ale historii samo jen co jsme nasli z knizek, formalni vzdelani k tomu 0...
Solathis Jiná Realita Aha, toho je docela dost. Namátkou:
nebo tohle:
https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/87081/
Ke koženým věcem horká novinka
https://is.muni.cz/th/lch5n/disertace_text.pdf
Ale člověk v tom musí hledat, určitě tam bude základní literatura.
Liesel okna s nim chci zkusit, tak to jeste uplne nezatracuju, ale vodni kamen mame hodne, skla aprchace jsem cistila pred tydnem a vcera to nesmylo vubec nic. A to jsem to predtim nastrikala octem. Jako takhle, ja ksybych si ho nemohla pujcit, koupim si ho. Za ty 4 tisice to ani meni nejak velkej kram. Ale ja ho ted nemam kam dat, to by musel bejt fakt zazracnej...
711990 máme parní vysavač Karcher, taky jsem doufala, že půjde čistit sporák a vodní kámen a nešlo mi to. Na podlahy skvělý. Okna s tím myl asi jednou sambo (máme ho asi 15 let) a to ženská skoro nezvládne. Má to dvě nádržky a dva motory, takže je to těžké.
Mirkaja mam pukceny takovy mini, na litr vody jenom, ale stejne to bude chtit asistenci, tipuju.
Mám pocit, že jsem to včera psala a teď ten příspěvek nevidím. Na vodní kámen výborně funguje malinový frosh. Postříkat, nechat působit ( ale nesmí zaschnout) a setrit. Bylo to jako kouzlo.
continuity Před chvílí jsem to někde četla, včetně reakce od Husy. Asi jiné vlákno?
Sweet Potato Já jsem myslela, že jsem to dávala sem ![]()
Nebo se v karantene už uklízí napříč vlákny? ![]()
Sweet Potato jo tak jsem to našla, v architektuře a včetně karcheru ![]()
Tak abych byla originální, máme od Karcheru průmyslový lux a je parádní ( nevztahují se na něj ta EU prikonová omezení). Ani nebyl příliš drahy. Ale žádných padesát nástavců na všechno možný necekejte, a je efektivní a jednoduchy. Akorát je to velké tele, trvale bydli v garáži.
Jiná Realita No a potřebuješ teda tiskarskej nebo kniharskej? Kniharskej mám, ne na prodej ale a zapujcku asi jo.
andulka01 podle mě knihařský - ten, na kterém můžeš stáhnout knižní listy, aby sis na nich mohla udělat sešívací drážky, nebo do toho dát už knihu v kůži, abys vyrýsovala hřbetní "výstupky", pod kterými je vazba, apod.
ale zapůjčit si ho bych se neodvážila, bála bych se, že ho nějak poškodím, třeba lepidlem.
brrr Solathis Potrefenáhusa a možná jsem na někoho zapomněla - děkuji, nějak to ani nestíhám zpracovávat! ta disertační práce o kůži je dost zajímavá, děkuji.
Solathis mezitím jsem to zúžila na počátek 15. století :)
711990 Skoda. Tak to vypada, ze s oknama zustanu u sterky a na sprchac asi to od continuity V kuchyni se se mi od Froch osvedcila tekuta soda.
Liesel jeste me k tomu napada, ze se tim vlastne daji cistit okna jen kdyz venku neni velka zima. Ja teda okna prakticky nemeju, tak vlastne nevim:D
Dámy, nemáte některá doma bezdotykovy dávkovač mýdla Dettol? Zajímá mě, jestli do té lahve jde opakovaně dolévat neoriginální tekuté mýdlo ![]()
Dítě by bylo nadšený z toho systému, ale dettol soustavně kupovat nechci. Jednou bych ho zvládla.
jdu pokračovat v divných dotazech ![]()
obracím se na někoho, kdo je výtvarně vzdělán :) nebo prostě má zkušenost.
jakým typem barvy bych nejlépe nafejkovala středověký manuskript, tedy konkrétně iluminace, ozdobná písmena...pokud nemíním používat pero a tuš. na písmo použiju kaligrafický fix. ale potřeboval bych aspoň nějakou malou iluminaci a celkově barevnou dekoraci. vodovky? tempery?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.