"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:42

objednala jsem si kaligrafické pera, protože u nás to nikde nemají. asi se jich nedočkám, už čekám týden :( tak jsem si zkusila koupit kal. fix, což je úplně naprd, ale aspoň trénuju správné tahy, je to hrozný nezvyk, i když písmena vypadají poměrně stejně, jako současná, píšou se úplně jinak.

to jen abyste věděli, že trénuju, když jsem to tu tak řešila - jsem rozhodnuta dotáhnout to do cíle!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:45

tím fixem to fakt nejde, protože je hrozně tlustý a psaním se čím dál víc otupuje. je to dobré fakt jen na trénink tahů (kdyby to někdo chtěl taky zkoušet). složitější písmena se slijí v jednu tlustou čáru.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. května 2020 21:48

Jiná Realita Vypadá to super

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 07. května 2020 22:54

Jiná Realita prosim te, jake mas jeste v zasobe konicky? Je to cim dal zajimavejsi

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:06

Gatita dlabání dýní :) 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:16

Jiná Realita To je vlastní výroba? Dobrý! Jsi vážně renesanční člověk :o)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:19

DruI jo, akorát ten vzor jsem někde obšlehla. nejsem bohužel moc kreativní, jsem spíš kopírovač. ale ptáka ohniváka jsem myslím dala z placu, bez předkreslení. dýně miluju, ale je to fakt strašně pracné. kdyby mi je někdo předem vydlabal, což na tom nesnáším, tak bych se jimi zabývala víc, ale to dlabání je hnusné

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:21

Jiná Realita to je hustý, vidíš nikdy mě to nenapadlo, že se to nemusí vzít úplně durch. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:21

DruI resp. je to moc pracné vzhledem k době, kterou to pak vydrží. takže se mi to nich moc nechce, jsem líná :/ obdivuju lidi, kteří z nich dělají fakt umělecká díla, to zabere podle mě třeba celý den. nebo minimálně půl.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:22

Jiná Realita Tak to je taková pomijiva krása, něco jako mandala , která se hned po dokončení zamete.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:25

continuity nejlepší je kombinace. já si ty nejlepší bohužel nevyfotila, ale dělala jsem takovou ježibabí chaloupku, kde se stěna jen protenčovala, a tam, kde byla okýnka nebo dveře, tak se to vzalo skrz, tudíž to pak bylo nejjasnější. je to moc pěkný.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:26

continuity ale z mandaly nepochybně mnohem méně bolí palce :D já mám i mozoly, když dlabu víc než jednu.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:30

Jiná Realita

Já mám na to dva otroky. Každá si vydlabe svoji a pak uz jenom trnu,  která si ufakli prst . 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. května 2020 23:51

Jiná Realita dievca ty nevies co je to lenivost . Obdivujem co všetko ta bavi a ze to vies dotiahnut. Ja nemam volu. Dyne su su super!

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 08. května 2020 00:02

Jiná Realita I vyrobit dobrou kopii je umění. A každopádně obdivuju trpělivost a zručnost. Ježibabí chaloupka musela vypadat výborně :o)

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 08. května 2020 02:53
Reakce na Jiná Realita:

objednala jsem si kaligrafické pera, protože u nás to nikde nemají. asi se jich nedočkám, už čekám týden :( tak jsem si zkusila koupit kal. fix, což je úplně naprd, ale aspoň trénuju správné tahy, je to hrozný nezvyk, i když písmena vypadají poměrně stejně, jako současná, píšou se úplně jinak.

to jen abyste věděli, že trénuju, když jsem to tu tak řešila - jsem rozhodnuta dotáhnout to do cíle!

​Tyjo, to je hodne dobry zacatek, navic s fixou! Povedlo se ti sehnat nejakou tu vhodnou knihu se stredovekymi pismy?

Offline jitřenka
717 příspěvků moje polička 08. května 2020 05:39

Jiná Realita - jsi hodně dobrá, já bych to ani náhodou nedala, na ruční práce jsem dřevák,  nebuď na sebe v životě  tak náročná, vždyť jsi chytrá , šikovná, pracovitá a hezká . Hodně štěstí , vše bude dobrý. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 08. května 2020 06:47

Jiná Realita ty jo, super dýně! Jsi šikovná. A trpělivost můžu jen závidět

Offline Miru
16843 příspěvků moje polička 08. května 2020 06:53

Jiná Realita 

Jsi fakt šikovná a máš mega trpělivost!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. května 2020 07:05

Jiná Realita jsi husta a teda taky dost sikovna! Je videt, ze mraky konicku muze clovek pestovat i v pripade, ze toho ma jinak v zivote dost. Ja se furt vymlouvam, ze nemam cas, ale momentalne mam casu jak nikdy v zivote, takze to bude asi lenosti a nedostatkem zivotniho elanu