faustefra Zalezi v jakym stavu to ma, ale taky se primlouvam za kvalitni pedikerku, v nemocnici hodne radi strhavaji a to fakt nechce(s). Pedikerka to vystriha, zatamponuje, pripadne nnanda rovnatko (je jich hned nekolik typu). Jen to chce predem zavolat, jestli tuhle sluzbu poskytuje, nedelaji to vsechny.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
faustefra fakt bych s tím na pohotovost nejezdila, těch doktorů je tam málo a mají práce nad hlavu s akutními pacienty a ne pro ty, co mají problém už týden.
Minimálně budou nepříjemní, pokud vám rovnou nevynadaji.
faustefra taky bych se přimlouvala, za nezatěžování pohotovosti. Pohotovost je v mých očích varianta, kterou volím, když mám obavu o život dítěte.
....A s otcem pojede proto, aby byla naštvaná občas na někoho jiného, než na mě. Tak.
Ideální, pokud to klapne :-)
Pamatuji se na podobnou strategii, která se ovšem občas zvrtla, protože je nasr..lo, že jsem nebyla po ruce já a byli na pár facek jak z mý, tak z jeho strany a ve finále jsme se zhádali my dva.
stes u nás lékaře vyřizuje primárně tatínek, protoze má víc volna o pracovných dnech. na pohotovost se zlámanými a vykloubenými končetinami jezdí výhradně on
. Má víc zkušeností na svým vlastním těle.
Teď jsme byli u nového pediatra, tak jsme jeli vyjimecne oba, ať se představíme.
Pavlena kolegyně z práce je nechává podrazit. Obvykle tedy kozačky, ale podstata je stejná.
faustefra Pokud to budete léčit sami, tak nakonec nacpi pod nehet v tom místě trochu vaty, aby se nehet přizdvihl, matka si to tak dělá. Přimlouvala bych se za pedikérku, kdybys byla odtud, mám moc šikovnou a milou známou. Aby na té chirurgii nebyli moc razantní.
faustefra
úkolem pohotovosti je zastavit krvácení a zajistit, aby pacient přežil do rána. To není dobrá varianta.
faustefra Jezis, proc me zminujes, kdyz ja doufam, ze z toho vyroste?:-D:-D Hahaha, ne i u doktora mi rekli, ze je to na celej zivot. Tak drzim pesti, zrovna to mela desetileta neter, ale ta s doktory nema vetsi problem. Mela to chudak na obou nohou, ze spatneho strihani. Tak pak napis, jak jste to udelaly, at mam inspiraci do pristich let! A drzim palce at to tolik neboli a neni tolik nastvana;-)
Solathis Ty jo, to se schvalne segry zeptam, proc nezkousely pedikerku, nebo jestli to nevedely? Ale ony sly prvne na detske a tam jim asi rekla, neda se svitit a strhnout.
Karja tak přeju, ať z toho vyroste. U nás to neklaplo, ale žít se s tím dá. Taky je jen jedna ze čtyř, ostatní jsou celkem v normě ![]()
A jen pro upřesnění, pohotovost využíváme na zlomeniny, šití trhlin a tak. Jen jak jsem byla vytočená z toho kvílení, tak jsem vyhrožovala oběma. Chlapovi za to, že trval na tom, aby přestala řvát a abych s tím já hned něco udělala.
Zásah domluven na brzké ráno, prý ať to má pan doktor rychle za sebou. Pamatuje si scénu starou 6 let s naštíplým palečkem na ruce. Tož tak. Poslala jsem mu fotku. Tak snad bude připraven ![]()
Karja Tipuju, ze zo bude tim, ze to nedela kazda pepedikerka a nektere nechteji podporovat konkurenci (
) a taky kdo se nepohybuje v pribuznych oborech, nebo neudelal dobrou zkusenost s pedikerkou, co to umi, to proste aasi nebude tusit, prijde mmi, ze osveta je v tomto ohledu na pomerne nizke urovni. Lepe sse to hleda pod pojmem podologie, ale oficialne profesi "podolog" nemame...
A jen pro upřesnění, pohotovost využíváme na zlomeniny, šití trhlin a tak. Jen jak jsem byla vytočená z toho kvílení, tak jsem vyhrožovala oběma. Chlapovi za to, že trval na tom, aby přestala řvát a abych s tím já hned něco udělala.
toto, to me ale tak!!! se.e, pardon, ale myslela jsem ze se to jinde nevyskytuje, ja mam na to uz alergii pocinaje druhym rodicem pres babicku a konce ucitelkou ve skole.. proc ja
kdyz je dite v pohode vsichni spokojeni, jak je problem tak matko hned to decko sprav![]()
viktorka_od splavu někdy má holt slabší chvilku. Obvykle zvládá různé situace i bez keců
.
Má teda jednu specialitku, za kterou ho jednou ubezduším. Odchod nebo odjezd hlášen na 10 hodinu. Od 9.45 nejpozději stojí chlap opřený o futra strategických dveří,překáží a mele - jako už pojedeme? Říkalas že v 10. To jako že v 10 odjíždíme nebo teprve půjdeme k autu? To jako zas pojedeme pozdě? Proč ještě nemají bundy/boty/rukavice? Proč musím vždycky čekat, než je nachystáš? A tak a podobně. Nepodá, nepomůže, nenacpe na ně ty bundy, jen stojí a čumí a má kecy
. Zvlášť, když byly děti ve věku 0-1,5 - 2,5 - 4 . Ale jinak dobrý, zvládal a zvládá komplet servis pro všechny, a to i dlouhodobě. To když mi lezou na nervy a odjedu na dovolenou SAMA ![]()
faustefra mám doma bojovníčku, ktorú ako decko museli na krčnom vyšetrovať v celkovej narkóze, lebo sme ju neudržali štyria dospelí
. Takže chápem.
My vysvetľujeme, čo sa môže stať, ak sa zákrok nespraví. Akože niežeby bolo u nás veľmi na výber, či k doktorovi áno, alebo nie, ale presne kvôli tomu prípadnému zatajovaniu.
Inak zarastený nechet bol u nás zatajovaný u oboch exemplárov.
So staršou som bola u kamarátky pedikérky, ktorá sa na to výslovne špecializuje - robí aj špeciálne špony na prípadné horšie prípady, kde sa ten nechcet vlastne postupne tvaruje, aby ďalej nezarastal - s mladším potom (a keď sa znova vyskytne, tak aj so staršou) teraz chodíme na podológiu, je to niečo medzi pedikúrou a ortopédiou len tej spodnej nohy, a hlavne to máme za rohom.
Ono hodne poňmôže ten fakt, že po zákroku sa dieťaťu síce nie hneď, ale pomerne rýchlo uľaví, takže sa naučí, že čím skôr povie, tým skôr je dobre.
Ešte je dobre, ak majú k dispozícii také silikónová oné medzi prsty, čo si potom dávajú do topánok, kým sa to nezahojí.
Má teda jednu specialitku, za kterou ho jednou ubezduším. Odchod nebo odjezd hlášen na 10 hodinu. Od 9.45 nejpozději stojí chlap opřený o futra strategických dveří,překáží a mele - jako už pojedeme? Říkalas že v 10.
to bych ti ho pomohla zakopat!:-)) já snad ani jiné exempláře neznám:P a ten můj má ještě specialitu, když si fakt pohnu abych měla fóra, tak v těch třičtvrtě si obuje boty a když opáčím že přece říkal v 10, tak kam se žene, tak "vidím že už jsi nachystaná tak můžem vyrazit dřív"![]()
viktorka_od splavu pomoc s kopáním beru. On je velkej, takže jámu bude potřebovat pořádnou ![]()
Jeho oblíbené - on/ona kašle, udělej s tím něco. Není mi dobře, udělej s tím něco. Neumí Ř, udělej s tím něco. Neposlouchá mě, udělej s tím TVÝM děckem něco. Něco jí řekni,nemluví se mnou. .............
faustefra jak seženeš rudl, abysme ho dosmýkaly k té ďouře, tak dej vědět. a bacha až to budu chtít oplatit, u nás na zahradě je strašně tvrdá zem a samej beton![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.