711990 Náš otec taky musí mít časový rezervy. Kdysi jsem jela na přijímačky do Olomouce, byly od 9, my to máme cca 90 minut jízdy a vyjížděli jsme tehdy v 6 ráno! Pak jsme hodinu seděli v autě a půl hodiny na chodbě katedry
. Prej co kdyby jsme měli třeba poruchu cestou.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
můj otec toto ještě pokládal za zásluhu a prezentoval jako nějakou přednost![]()
viktorka_od splavu určitě dochvilnost
.
No a z jinýho sudu. Mám kamarádku. Ne blízkou, ale kamarádku. Momentálně se snaží rozvést, k čemuž její muž odmítá přistoupit. Ona je milá, vstřícná, nesnáší spory, takže má tendenci ustupovat. Trochu workoholička, ale práce je asi spíš útěkem před manžílkem. Mají dvě děti, dům po jejích prarodičích, kde on sice pomáhal s rekonstrukcí a něco investoval, ale fakt nijak zásadně. Je na první pohled fakt šaramantní, vtipnej sympaťák. Má tendenci ji v rámci vtipu před lidma různě ponižovat, mimo společnost je neurvalec, pro facku dle vyprávění po flašce vína nejde daleko, stalkuje telefon, nechal jí i sledovat. Teď si nárokuje půl domu, děti do střídavý péče (ale jen když bude chtít), ze dne na den mění názory, dělá scény, dětem a všem okolo vypráví, jaká je ona coura, co se nestará o děti atd. Ona oslovila OSPOD, protože hlavně starší dítě (14 letá holka) už to dost vnímá, začíná blbnout, bojkotuje školu, furt brečí, aby jí s tím pomohli, ale OSPOD prý s dětma ani mluvit nechce, chce si promluvit s tatínkem (šaramantním sympaťákem) a maminkou (ona je strašně fajn, ale trochu výstřední a na první dojem sázet nemůže, což ví, takže má pocit, že tam ani nemusí chodit). Jeho právník nekomunikuje, její právník naráží na tu nekomunikaci. A on si rochní v tom, jak ona už sotva leze. Přitom ona je ochotná vzít si doživotní hypotéku a navěky mu vyplácet dům jejích prarodičů, jenže jeho baví ji deptat. Mmch. v rámci venkova si řekl vážně o nechutnou sumičku.
Co s tím? Dá se s tím něco dělat?
Gellnerova ty s tím neuděláš nic. ona by si měla najít buď lepšího právníka, nebo terapeuta, nebo oba. vpodstatě krom těch majetkových věcí se s tím ale nedá fakt dělat nic![]()
Gellnerova trochu na uklidnění kamarádku takhle při rozvodu vysíral manžel, u nich to teda došlo tak daleko, že si čtyřletý dítě předávali za asistence policie
a její právnička jí říkala, že tyhle typy znaj, je to fakt docela častej případ. Co s tím teda neporadím, leda jak píše Viktorka a nevzdávat to.
Blbý je, že se to asi bude táhnout fakt dlouho, pokud nebudou schopný se domluvit.
Potrefenáhusa já si vždycky připadám trošku jako ten captain obvious;-) ale kdyby byli schopní se domluvit, tak proč se rozvádět, že.. Gellnerova určitě budou i výjimky, ale já mám s babama z OSPODu zkušenosti spíš horší. spolupracující psycholožky dtto. takže fakt bych se dala tou cestou práva a zákona a obrnit se. kvůli sobě i dětem. (z toho ustupování následně člověk nemá dobrej pocit, narozdíl od jiných životních situací kde to nakonec ničemu nevadí spíš naopak)
Potrefenáhusa viktorka_od splavu to je příšerný. Já jsem doufala, že třeba nějaký psychokonzultace s dětma a následný zprávy toho doktora by pomohly, nebo tak, aspoň aby on nebyl za toho frajera taťku a ona za kreaturu... Dámy, odpusťte slovník, ale mě tenhle svět někdy strašně sere.
Gellnerova
to vůbec
tak víš co, svět kolikrát nahovno, ale jinej neni k dispozici![]()
viktorka_od splavu tak dost lidí podle mě tu domluvu zvládne nějak normálně, nejsou všichni uplně debilní
Potrefenáhusa věřím, jenže já jsem staromilec. věřím, že pokud se dokážu domluvit, tak není důvod tu rodinu rozbít. proto si taky říkám u těch lidí kteří se tím chválí "rozvedli jsme se a děcka máme ve střídavce protože suprově vycházíme a umíme se domluvit" říkám - to se nemáte čím chlubit. čistě můj názor na věc, podotýkám
viktorka_od splavu to, že se dokáží domluvit na střídavce, ještě neznamená, že se domluví i v jiných oblastech života, ne?
viktorka_od splavu já jsem strašně zklamaná. Furt jako nechápu (a ano, já vím, nejsem dnešní, ale stejně nechápu), že takovej navenek fakt prima chlap, kterýho jsem několik let považovala za prima chlapa, je ve skutečnosti bezohledný hovado, který jde přes mrtvoly a eště ze sebe dělá oběť. Ok, jsem dnešní.
viktorka_od splavu lidi si dělaj celkem hnusný věci, po kterých spolu už třeba ani žít nechtěj nebo nemůžou, ale to pořád neznamená, že si nejsou schopný nějak civilizovaně rozdělit péči o děti a majetek
Gellnerova no já myslim, že je to celkem charakteristickej rys dost psychopatů, že je okolí strašně miluje a oni jsou přitom v soukromí úplně jiný, neslyšim tohle poprvý
Gellnerova tohle chápu. co nechápu, že jsou lidi kteří to o něm (o podobných typech) vědí, a přesto dělají jakoby nic. s tím jsem se setkala opakovaně a musím říct že já prostě už nikdy nedokážu bez lehkého odporu pohlídnout na chlápka, toho úžasnýho sympaťáka, chytrýho a úspěšnýho, hezkýho borca, co občas svou ženu vezme pěstí že musí 14 dní nosit sluneční brýle. budu se s ním samozřejmě dál bavit normálně a nezmíním se o ničem, ale nezapomenu a nepřiblížila bych se víc jak na půl metru ani za prase, páč se mi lehounce navaluje jen když si na něj vzpomenu, natož když je poblíž.. a vidíš někomu to vůbec nepřijde a je z něj nadšenej furt stejně
Potrefenáhusa mně právě přijde nepravděpodobný, že by se to "dělání hnusných věcí" najednou zastavilo, nebo nějak omezilo jen na část života, anebo, jestli to teda dokážou, tak by dokázali i nadále tu rodinu udržet pohromadě - kdyby chtěli. ale jak říkám je to čistě jen můj názor
GellnerovaTeda nejsem právník, ale u toho domu myslím dost záleží, jak ho získali. Pokud ho zdědila po prarodičích nebo jí ho darovali, tak je dům její a muž má nárok akorát na polovinu ceny rekonstrukce. Pokud jim ho dali oběma, tak je to v pytli a musí mu vyplatit polovinu a je úplně jedno, že to byli její prarodiče. A pak by měla při každém fyzickém napadení volat policii a navštívit lékaře a nechat si vystavit potvrzení. Při soudním jednání to může být pro ni dost důležitý důkaz.
Potrefenáhusa taky myslim, ze schopnost domluvit se a neschopnost spolu nadale zit jsou dve naprosto odlisne veci...
Potrefenáhusa věřím, jenže já jsem staromilec. věřím, že pokud se dokážu domluvit, tak není důvod tu rodinu rozbít. proto si taky říkám u těch lidí kteří se tím chválí "rozvedli jsme se a děcka máme ve střídavce protože suprově vycházíme a umíme se domluvit" říkám - to se nemáte čím chlubit. čistě můj názor na věc, podotýkám
myslis domluvit konkretne na cem? na tom rezimu, ktery si nastavi po rozvodu? nebo myslis neco jineho?
viktorka_od splavu - tak já to dotáhnu, s takovým hovadem o kterým bych to věděla bych se nemohla bavit vůbec a vyhýbala bych se mu na sto honů. Je to strašné. Jestli jsou slípky co v něm dál vidí toho šarmantního, tak to jde mimo mou realitu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.