Luna ja na toto nemam bunky (talent ani trpelivost) ale obdivuju kazdeho, kdo ma![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jiná Realita jsi dobrá, vždyť to děláš chvilku! Já bych se u toho vztekla, nenáviděla jsem i popisování rysů. A to na to byla šablona a stejně jsem to kolikrát zmatlala. A předělávat rys kvůli písmenku na konci popisu, které jsem rozmazala, to byl děs běs.
Takže máš můj obdiv!
Kokoska pripomelas mi profesorku z deskriptivy, kdy si nekteri kolegove v uplne zoufalem rozpolozeni nechali vykres narysovat pomoci techniky, i dirky kruzitkem a vsechno a ona to VZDY poznala:D to byly casy![]()
Kokoska Aaaa deskriptiva a ty podelany rysy, jsem to nesnasela!
Kokoska Jó, já kdybych nezačala studovat v době počítačové, tak nedostuduju, protože popisování výkresů by mě zabilo :o) Ale deskriptiva jako taková mě bavila, jen ta úprava mi holt nešla správně od ruky.
U nas mel deskriptivar spadeno na dceru architekta, taky ji neveril, ze ji rysy nedelal tatinek.
Nemáte nahodou někdo prosím plonkovní kod na slevu do eobuvi? ![]()
0zero7 No to je teda dobra pitomost...!
V Sephora nakupuju jen ve sleve, jeste ze nikoho z blizkych nenapadlo mi dat giftkartu..! Dar-nedar, bych prskala. S recenzi teda zkusenost nemam...
Dotaz na asi Garfie . Co znamená japonsky: "Tomato to kjuri, arigato gozaimas."? Rozumím "rajčata" a "děkuji". Potřebuju vědět, jestli chce kolega rajčata i okurky. ![]()
Blbý dotaz - OSN se nudí, nemá na práci nic důležitého? A překladatelé možná přehlédli, že i slovo "druh" nebo "partner" je v češtině genderově nekorektní. Navíc "druh" z právního hlediska znamená něco jiného než "manžel". Spíš bych v případě manželů napsala "choť", což je ale výraz dost zastaralý.
Organizace spojených národů (OSN) vyzvala k upuštění od genderově zabarveného slovníku. Vhodnější jsou podle ní z hlediska rovnosti pohlaví korektnější výrazy. V anglicky psaném příspěvku na Twitteru OSN zároveň ukázala, jak na to. Pojmy jako přítel nebo přítelkyně radí nahrazovat univerzálním pojmem partner, manžel či manželka má být nahrazován slovem druh.
brrr vypadá to, že chce obojí ![]()
Kokoska myslim ze s tou genderovou korektnosti budou mit v cestine dost problem...
Kokoska me tyhle diskuze vzdycky pobavi. Pamatuju si, jak mi pred lety hrozne rvalo oci v Rakousku to jejich "Binnen-I", coz je velke "i" nacpane doprostred slova za ucelem jakehosi distancovani se od koncovek u podstatnych jmen zenskeho rodu. Jako treba StudentIn, KollegIn. Hrozne to bilo do oci, a to jsem s tim jazykem nebyla nijak szita. Edit - ono to melo fungovat spis asi jako zkratka, aby se nemusely psat treba v oslovenich oba tvary, ale stejne to bilo do oci.
Nemáte nahodou někdo prosím plonkovní kod na slevu do eobuvi?
Já mám takový to při objednávce nad 1299 sleva 130, kód:130CZ, nad 3250 Kč kód 325CZ
OliveOyl díky ![]()
Kokoska to je vlastně dobrá zpráva, protoze, když řešíme takové kraviny, tak to musí znamenat, že už jsme zvladli hladomor v Africe a taky všechny infekce, které kosi děti v rozvojových krajinách? ![]()
baltik Gatita continuity me hlavne prekvapilo, ze jsou tyhle blbiny na poradu dne a vynakladaji se na to jiste i penize, ktere by mohly poslouzit jinde. To je opravdu tolik osob, ktere se neciti byt ani muzem ani zenou, a jsou dotceny oslovenim v urcitem rode, aby se to muselo resit na tehle urovni? Nebo je tolik zen ci muzu, kteri maji husi kuzi, kdyz jim nekdo rekne wife/husband? Fakt tomu nerozumim.
Jop. Tohle je přesné.
Znáte film A Perfect Day (2015)? Doporučuji. Jednu hlášku z něj si v podobném kontextu OSN vždy vybavím. UN - United Nothing.
Jiná Realita No teda WOW! Fakt posun. A jaké máš pero?
A to ještě OSN neví o české koncovce -ová![]()
Nemluvě o tom, že druh/družka je pojem užívaný v našem právním řádu, který definuje konkrétní právní vztah mezi osobami, které nejsou manželi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.