"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 14. června 2020 17:10

RoSa já teda jen blanšíruju, ale mrazím je rozložené v tenké vrstvě, až pak je sesypu do krabičky/sáčku.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. června 2020 13:18

Zajímalo by mě, jaké posloucháte podcasty. Podělte se, prosím.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 15. června 2020 13:23

Malenge Ted prave skoncila soutez podcast roku, je tam dlouhy zebricek, tak tam je mozno se inspirovat

Jinak ja teda posloucham kazdy den Vinohradska 12, to uplne miluju, jak tam jedno tema rozpitvaji a clovek si muzu udelat nazor

Pak podcasty o literature Liberatura, Do slov, V chapadlech murmuru, Knizni klub, 15 minut o knihach

Pak o filmech Odvazne palce a Čelisti

A pro zabavu Buchty, Ranni show E2 (vytah reci bez hudby, zprav a reklam), Linka

Mam to moc rada k vareni ci jine praci

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. června 2020 13:29

baltik paráda, moc díky! Já právě nemám nějak kdy, večer si po celém dni vezmu radši knížku nebo netflix, ale teď se mi naskytla občas možnost v autě bez dětí, tak bych ji ráda využila a nevím moc, kde začít.

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:06

Malenge z českých jenom čermák staněk comedy, ale to fakt žeru. kdybys chtěla v angličtině, mám pár dobrých - filosofie, technologie, aktuální dění, business, historie.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:26

Prosím vás.. A co to jsou ty podcasty?

Nebo jak se tomu říkalo, než se to začala nazývat podcast?

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:31

casto jsou to normalni rozhlasove porady, jen ze si je muzes pustit, kdy chces

a zbytek jsou vetsinou rozhovory

proste jako youtube/IG videa, akorat je to jen audio

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:36

Dadoo v dobe kdy v rozhlase davali ruzna povidani, rozhovory a vubec normalni mluvene slovo, ne jen same reklamy, nebylo zapotrebi "podcastu"

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:48

Dadoo Jsem taky nevěděla, co je to podcast. Až jsem jednou si povídala s neteří o jednom rozhlasovém pořadu. A ona, že poslouchala na stejné téma podcast. Pak jsme přišly na to, že obě jsme slyšely to stejné

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:51

baltik viktorka_od splavu notna dík. Že já si to nemyslela..

Offline notna
9459 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:53

A taky nesmím říkat na koncertech reklamní předměty, ale merch

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:57

mitford sister AJ můžeš, předem díky!

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 15. června 2020 15:13

Malenge 

Making Sense with Sam Harris - různá intelektuální témata, kvalitní hosté

The Portal - ditto (B.Weinstein), velmi zajímavé myšlenky, někdy ale zabrouzdá do obskurit (okrajové fyzikální/matematické teorie atd.), kvalitní hosté

Philosophize This - velmi dobře a stručně pojednaná historie filosofie (zhruba chronologicky)

Fake History - historické mýty a pověsti - rozebírané a uváděné na pravou míru

The High Low - takový dvě Angličanky rozebírají knihy, jiné podcasty, televizi, život...má to pro mě takovou příjemnou formu - ne úplně jalová oddechovka

Exponential View - velmi zajímavé rozhovory o technologiích a souvisejících společenských změnách

The Pivot - ženská a chlap rozebírají hlavně business/technologie a aktuální dění/společnost - ten chlap je takovej řízek (prof. Scott Galloway) a ona mu hezky sekunduje - pro mě je Galloway jeden z mých aktuálních intelektuálních majáků v současným guláši

Prof. G. Show - samostatnej podcast toho chlapa

Recode Decode - samostatnej podcast tý ženský (ale prej bude končit, někdo ji nahradí)

...myslím,  že to je všechno, víc toho snad ani nestíhám

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. června 2020 15:58

Dadoo Nedávno jsem se na to ptala doma. No tak samo, kluci koukali jako na debílka, že to nevím.

Offline Makara
3654 příspěvků moje polička 15. června 2020 22:13

Ja teda vim, co je podcast, ale neumim si to najit a pustit. rozumej - nechce se mi to  hledat. Tak mam objednavku u potomka, at mi to v aute/na mobilu srozumitelne vysvetli/nastavi. Tihle dodavatele ale maji strasne dlouhou dodaci lhutu.

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 15. června 2020 22:19

Kdo neslyšel Pohřešovanou, jako by podcasty ani neposlouchal. Kromě Buchet mám ráda i Houpačky a Redneck od Alarmu. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 16. června 2020 07:03

dzizisketa pohresovana byla zajimava, jen mi napred lezl trochu na nervy ten autor, na toho jsem si musela trochu zvyknout, ale jinak fakt dobre...

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 16. června 2020 08:30

Blby dotaz: prodavam kamaradce nejake sportovni vybaveni a vubec nevim o kolik si rict. Srovnatelny vyrobek se nikde na bazaru nevyskytuje, zato je stale k dostani novy. je to temer nepouzity kus. Mate predstavu o jakou cast puvodni ceny si mam rict..? 

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 16. června 2020 09:30

Dadoo tjo uplne nahodou dnes ctu (zatim jsem neposlouchala:-) podcast roku

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 16. června 2020 12:49

dzizisketa Pohřešovaná ve mě oživila pubertální trauma, kdy jsme jako tlupa holek vyrazily vlakem do Prahy a když jsme si pak na hlaváku kupovaly lístky, u každé pokladny byla fotka ztraceného Honzíka Nejedlého. Nevím proč, musela jsem na toho malého chlapečka hrozně moc myslet a i po těch 20 letech si na něj občas vzpomenu. Jak je takovýhle osud asi to úplně nejhorší