Sweet Potato jů, zavolám ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Makrelu na klacku jsem jeste nepotkala (jizni Cechy) a uzenou jsem se naucila jist az u Baltu. Do ty doby jsem ji nemohla ani citit,ale tam chutnala uplne jinak![]()
barbucha Z Hané?
Vždyť makrely na klacku se tady dělají v každé vesnické hospodě. Začne jaro a všude se vyrojí tabule Makrely, žebra, křídla... ![]()
Alena_In muj muz je taky z hane a nic:-) ale az z toho jihovychodniho cipu (musela jsem se podivat kde vlastne hanace sidlijo;-)
Garfie Tak tam makrely na klacku fakt nejsou. ![]()
viktorka_od splavu Musela jsem se podívat na mapu, kde je jihovýchodní cíp Hané. Jsem si myslela, že to už je Valašsko.
Olomouc a okolí makrely na klacku zná. ![]()
Další Brno hlásí, že makrelu na klacku nezná!
viktorka_od splavu hodně toho padlo: teď určitě nasadit urologický čaj (do něj možno přidat tu sodu na špičku), dá se střídat s medvědicí, zlatobýlem, vrbovkou. K tomu vodu a denně vypít celkem několik litrů tekutin! Ten čaj se může užívat týden, max. 10 dní, pak přestat. Já nedám dopustit na tintukturu/kapky z lichořeřišnice, je to výrazně levnější než brusinky, které většinou doporučí v lékarně. Samozřejmě i ty můžete zkusit, lepší jsou ty s manozou. Nebo přípravek Blokurima - ten ze užívat dlouhodobě a já s ním mám dobré zkušenosti. Vyber si ale jen jedno, tzn. čaje+lichořeřišnice/brusinky/blokurima. Ještě je dobrá petžel - odvar z nati, z nastrouhané udělat jednoduchou polívku. Od bolesti pomůže buď ten algifen kapky (na recept) nebo nedám dopustit na starej dobrej termofor (jestli nemáš, tak pet flaška to zastane taky). Vynechat pálivý jídla, alkohol a kávu. Jo, a trvat na kontrolních testech moči po přeléčení.
Dobrý den, zítra jedeme čtyři ženský na výlet do Prahy vlakem. V Praze budeme od 10-18 hod. Poradily byste mi prosím nějaký tip, kam zajít? Mimo klasiku ( Pražský hrad, Staromák apod.) Má být hezky, tak spíše mám na mysli nějakou procházku pěknou zajímavou lokalitou. Něco blízko centra (i MHD), kolem 16 bych se ráda stavila do COS na Pařížské.
Děkuji
Samart Vyšehrad, z centra pěšky po nábřeží :) nebo i MHD ![]()
Letenské sady, na skok od COSu :)
Tulipe děkuji
Samart
Vyšehrad.
Nebo naopak druhá strana Nuselského údolí. Od Karlova dolů, Ztracenka, Albertov, pak třeba i Botanická zahrada Na Slupi.
Nebo Petřín. Vzít to třeba od lanovky, podívat se do Květnice, kolem rozhledny (hned vedle ní je ta fajn hospoda, co objevila RoSa a @barbucha) pokřížové cestě, do Strahovských zahrad, Jánským vrškem dolů na Malou Stranu.
Neviděly jste někde prodávat havajské košile? (pro muže) Potřebuji ji rychle, tak nelze přes e-shop :(
Sweet Potato moc děkuji, Ztracenka vypadá moc dobře, to je přesně ono
a pak Jánský vršek. Ten COS ještě zvážím. Jsem holá jak lípa
.Mají tam teď slevy?
Samart Potvrzuji, Ztracenka+Karlov+Albertov jsou nádherný místa a nikdo tam nechodí.
Ava super shrnuti, dekuju
trochu me mate, ze zadne velke bolesti v te oblasti nema, spis ty chripkovite od horecky, je to bezny?
viktorka_od splavu U tak strašně vysokého CRP se divím, že mu nedali ATB injekčně nebo v infuzi. Myslím, že ty tabletové budou zabírat dost dlouho, takže ta teplota asi hned neklesne a od teploty se člověk cítí na umření. Ledviny ho bolet vyloženě nemusí.
Renusatko já si fakt myslela že tam zůstane, infuze mu dát chtěli, ale prej když odmítnul byli rádi, že mají narváno, tak ho asi zas tak moc nepřemlouvali:-( obvodní teda poslala sms na ten algifen, ale moc nefunguje, dávkování netuším (v příbaláku samozřejmě je, ale má to celkem rozptyl a člověk radši začíná níž), v lékárně mi k tomu neřekli ani nenapsali vůbec nic. a navíc netuším jestli a jak moc to kombinovat s ibalginem a/nebo paralenem
Tulipe V HM mívají běžně, mrkni na net pro jistotu.
Alena_In Asi barbucha myslí, když projížděla přes Prostějov po dálnici (teda R46 jak mě neustále opravují moji pražští kolegové)
Ne, barbucha myslí každoroční prázdniny u babičky v Kroměříži. Domnívala se, že ses sama zmínila o "hanácké specialitě" resp. o článku o ní, s určitými pochybnostmi... tak se s dovolením chtěla přidat. Pokud tě ovšem její poznámka nějak osobně urazila, pak se barbucha hluboce omlouvá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.