"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 03. května 2017 19:59
Reakce na Kokoska:

"Pište mi, co si o tom myslíte". To je vono? To volání? Vždyť mu tam kdokoli může napsat, že je vůl, zloděj a podvodník, ne?

No nesouhlasný příspěvky maže (aspoň na FB to tak dělá). Takže asi ne.

Ale to není podstatný. Horší je, to sis asi nevšimla, že tam vykřikuje o Bakalovi a dalších - to voni, to voni! A přitom o nich se nikdo nebaví (teda v tomhle případě ne), řeč je o Babišovi a jeho podvodech! Kvůli němu je vládní krize! A "čeho se bojí ČSSD - že něco víme"?! wtf?! Co je to za estébácký manýry?!

A zveřejní to v kdejakejch novinách (dobře věděl proč je kupoval)... to je jako kdyby stál někde v okně a volal o pomoc, neviňátko týraný. 

Tobě se to nezdá vrcholně trapný? Mně teda jo, a navíc nebezpečný. 

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 03. května 2017 19:59
Reakce na no.li:

Doposiaľ si nechyrovala o slove chýr? 

Chyrovať

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:09
Reakce na no.li:

Áno, zo slova "drbať", čo znamená buď škriabať, alebo klebetiť. Drb je väčšinou klebeta. Potom je ešte citoslovce "drb", keď niečo drbne, čiže spadne.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:14
Reakce na no.li:

chýr je spis nepotvrzena zvest, neco jako v anglictine rumor.

pokud to v cestine spravne vnimam, tak drb je neco jako gossip a to je spis ta klebeta nebo sloveso lze pouzit taky ohovaranie (to je velice bezne). na rozdil od klebetit, ktere se da pouzit i neutralne typu: zeny zatial klebetili v kuchyni = probraly vsetko mozne, ale ne nutne ve zlem, tak ohovaranie ma jednoznacne negativni kontext.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:17
Reakce na continuity:

To je dobrý, v češtině je kromě drbu i kleveta, klevetilka a klevetit, máme to podobný prostě :)

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:19
Reakce na barbucha:

"...Mně teda jo, a navíc nebezpečný. "

naprosto souhlasím! jeho goebbelsovské metody komunikace jsou na takové úrovni, jakou jsem už hodně dlouho nezaznamenala. 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:24
Reakce na barbucha:

Trapný se mi to zdá dost, ale nebezpečí vyvolání občanské války v tom opravdu nevidím. 

Offline no.li
37 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:33
Reakce na continuity:

Diky za podrobnosti!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. května 2017 20:59

Hovory s redakci MFDnes by taky nestacily??? Topolanek skoncil na prekroucenem vyjadreni pro LUI, Gross na stryci Vikovi, co je ted jinak??

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. května 2017 21:06
Reakce na Mutziputzi:

Z nejakeho duvodu je bures neodstrihnutelny. Asi penize...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. května 2017 21:14
Reakce na rasaNori:

Monika mi prijde rozumna, kdyz se ji politicka kariera a popularita nezamlouva, Andrej zda se podlehl popularite soucasne se ztratou sebereflexe, jako nepoliticke osobe proti nemu fakt nic nemam a Monicin satnik je gut!

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. května 2017 21:16
Reakce na Mutziputzi:

Amen :D

Offline andry spravce
2977 příspěvků moje polička 03. května 2017 23:21

i přes veškerou snahu si nevím rady... asi mi padla za vlast nabíječka na ntb, ale neumím vybrat novou...

mám  - uměl by mi prosím někdo říct, zda je toto oukej? 

je to pro mě jak jaderná fyzika, nevím, zda musí nutně sedět všechny údaje/parametry..

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 03. května 2017 23:33
Reakce na andry:

ten nový zdroj je príliš slabý. Môže sa prehrievat alebo skôr odide. Aký je štítok na tom zariadení? Originál niekde nemaju? Toto uni zariadenie sa mi zda ako úplne harakiri.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 03. května 2017 23:45
Reakce na Kokoska:

Trapný se mi to zdá dost, ale nebezpečí vyvolání občanské války v tom opravdu nevidím. 

Nebezpečí občanský války tam taky nevidím. Ohrožení demokracie ale docela klidně jo... hlavně v kontextu aktivit dua Zeman-Nejedlý.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. května 2017 07:33
Reakce na andry:

Uniiverzálny adaptér nekupovať. Pozrite sa na štítok sterého a vyberte podľa parametrov na ňom, prípadne dajte jeho fotku sem. Najlepšie by ale aj tak bolo kúpiť originál, 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 04. května 2017 08:52
Reakce na andry:

Vzala bych tu starou nabíječku do obchodu, aby mi podle ní vybrali novou.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 04. května 2017 08:59
Reakce na Kokoska:

presne takhle to delam se vsema technickyma vecma kterym nerozumim:-) vezmu vzorek/protikus/rozbitou cast apod a jdu podle toho koupit co potrebuju. vysvetlovani jaky je rozdil mezi sroubem a vrutem (napr) nebo jaky vykon je potreba k jakemu prikonu (nebo opacne?;-)) me nemusi trapit:P

Offline Sweet Potato
40492 příspěvků moje polička 04. května 2017 09:12

Edit: Někdo mi ukradl napsaný text, konkrétně prosbu o radu s výběrem nového robovysavače. Ty prý ráda vybíráš spotřebiče

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 04. května 2017 09:50
Reakce na Sweet Potato:

spotrebice miluju!;-)) ale jak se rozbije takovy tooo eh je treba nova baterka do robota? vyndam starou a pozaduji identickou:-) porovnat technicke parametry neznamena ze rozumim jak to funguje;-P