Syn sa teraz stále prezlieka do čistých vecí, večer si chystá, čo si ráno oblečie a dbá, aby sa to spolu rymovalo. ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
No a já si teď uvědomila, že naši kluci ještě neštovice neměli. Je jim 10 a 13. Co byste doporučili?
eeny-meeny očkování
já o něm u syna uvažovala, protože ani plané neštovice nejsou zrovna něco, co bych si vybrala jako domácího mazlíka.. nicméně odrazovalo mě, že po očkování ta imunita není nafurt, a že to třeba pak může chytit od vlastních dětí, což by bylo blbý. no než jsem to dopřemýšlela, chytl je ve školce a vcelku v pohodě. když jsem ale viděla co měla třeba holčička od kámošky (neštovici v oku
tak nakazit si dítě schválně a stát se nějaký průšvih, to je tak na mašlu rasaNori
Zas ale neštovice v šestnácti, když jdeš zrovna do tanečních, to nechceš ![]()
eeny-meeny Já nechala dítě oočkovat v 13. Předtím jsem tedy nechala zjistit protilátky, protože když je měla starší, téhle byly 4 měsíce.
viktorka_od splavu Jo, budu to muset nějak řešit. Čekala jsem, že to mladší syn chytí ve třídě, měli je tam loni a nic. Tak si říkám, jestli to třeba už neprodělali bezpříznakově a nemají imunitu. Ale chtělo by to nechat si udělat aspoň test na protilátky.
Sweet Potato U toho staršího už je asi nejvyšší čas. Bude mu za chvilku 14. ![]()
eeny-meeny Ten test mi teda u doktorky rozmlouvaly, že pravděpodobnost bezpříznakového průběhu je nulanulanic, no, v našem případě měly pravdu. Ale stejně bych příště postupovala stejně.
rasaNori budu proti většině, na cilenem nakažení neštovicemi nevidím nic špatného. Lepší v mladším věku, než v dospělosti/nebo těhotenství třeba. Ono to stejně putuje po školkách a školách, většina dětí se nakazi. Akorát bych počkala, az mensi bude větší, aby pochopila, ze se nema škrábat. Kamarádka si k nám taky se dvěma dětma došla, čekala třetí. Chtěla to mít za sebou, než aby to dostali, až bude doma mimino.
Sweet Potato tak pravděpodobnost.. spíš bych se ptala jestli vadí očkování pokud už je dítě prodělalo "bezpříznakově" nebo je v pohodě rovnou očkovat eeny-meeny
dcera je chytla už v jeslích a vpodstatě nic jí nebylo, pár pupínků a trochu teplota, asi by se toho dalo i nevšimnout (neškrábala se). zato když pak řádily ve školce chytla (opět mírnej) pásovej opar. on ten slabej průběh zas má taky vliv na množství protilátek..
tv od doby co existuje to očkování to jde i jinak. kdyby nebylo tak je to jasný
tv tak pokud jde o to skrabani, tak starsi se skrabe desne, hlavne ve spani. V tomhle ohledu nevim kdy dostane rozum. Mladsi je v tomhle v pohode.
eeny-meeny ockovani, nejspis jsou odolny. Ja se s nima setkala hodnekrat a taky nic. Necham se ockovat spolu s ditetem, doktorka rikala ze je pravdepodobny ze by taky byl odolnejsi a takhle budem v bezpeci oba.
viktorka_od splavu stejny ockovani se pouziva v dospelosti proti pasovymu oparu, takze mozna ze nechrani dlouhodobe, ale urcite se da zopakovat
Tak děkuju za nakopnutí. Půjdu to řešit. Já někdy nechávám věci tak nějak plynout a často je to i k dobru, ale tady už je asi načase s tím něco dělat.
rasaNori nedostane ho nikdy, rikam jako vrchni skrabac co si nemuze pomoct
viktorka_od splavu Tak vadí nevadí, minimálně by bylo zbytečné.
711990 tak jestli chrání i proti pásovýmu oparu tak se na to příště někde přeptám, díky za info
Sweet Potato možná ne
právě proto že při tom mírném průběhu se nevytvoří dostatek protilátek+jestli i tak je k něčemu dobré.. jak píše 711990
viktorka_od splavu Sweet Potato Sestra se v těhotenství nechávala testovat a zjistilo se, že je v dětství bezpříznakově prodělala.
rasaNori roční mi přijde moc malá, aby tam ta imunitní odpověď byla dostatečná, jinak bych do toho asi šla. Očkování má omezenou dobu a tyhle dětské nemoci mají často u dospělých horší průběh.
Co se týče toho nočního drbání, tak bych ji buď namazala, pokud má sušší kůži, nebo šla testovat na roztoče. Pokusit se najít příčinu.
MaeGandal ne ja tim myslela ze kdyz ji pokouse komar treba, tak to co by se me hojilo chvili, tak si dovede rozdrapat behem spanku a i pres den do toho porad rype. Ja mam spatnou hojivost kuze a tohle bohuzel zdedila.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.