"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:23

viktorka_od splavu MP Meri já ty výrobce fakt nechápu, že nejsou schopni/ochotni jet tři výškové řady. U konfekce z tkanin se občas nějaká prodloužená nebo zkrácená délka objeví, ale u pletenin je to děs. Jakou to má logiku čím delší, tím širší. Chudáci štíhlí dlouhání nebo normální prcci.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:37

žluťásek já si je vzala "jen na vyzkoušení" protože jsem počítala s tím, že mi budou malé, ale ony mi sedí líp, než farebare, který jsem počítala že si nechám a stojí 1/3 že. Takže teď nevím, který si nechat, protože ty zaqq jsou kromě strašné ceny zbytečně teplé a mám strach z té nepromokavosti ale zas ten pocit v nich... Kdybych nebyla mrhna a objednala si rovnou jen ty farebare, tak bych s nima byla spokojená a bylo by to jednodušší

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 29. října 2020 11:50

Sairon já mám ty farebare, jsou moc fajn. Už teď je nosím s tenkýma ponožkama, z postavani s malým dítětem mi mrznou v nízkých nohy. Loni jsem je nosila mimo mrazy i v zimě, s merino ponozkou a koupila jsem si i merino vložku s alu vrstvou. Na chození šly klidně i v mrazu, ale na hřišti mi v nich byla zima. 

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 29. října 2020 12:51

Když na eshopu u výrobku píšou: "Již brzy", tak mám čekat, až to naskladní?

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 29. října 2020 12:52

Sairon zkousela jsem ted u kamaradky Groundies a byly bozi, ale jen tenisky, nevim jaky maj jiny modely

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 29. října 2020 12:59

Když mám pracovní smlouvu na částečný úvazek, bude ošetřovné také kráceno? Nebo platí těch min. 400 Kč denně? Děkuji.

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:00

JankaM co jsem se včera docetla, těch 400 se vztahuje k plnému úvazku. 

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:20

Zeptam se k tematu tech prerusenych zivnosti. Muze ted vubec kosmeticka/maserka atp. vystavit fakturu? Mam totiz v praci poukazku na nejake ty benefity, myslela jsem si, ze si to dam prave na tyhle potreby, ale ono to ted asi nepujde, co?

Offline Hwi
730 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:16

Mám jeden blbý... koupila jsem si kozačky, vzala jsem svoje číslo, ale noha mi v nich neuvěřitelně klouže - jak mají vzadu ten rovný profil, pata nemá, o co by se zachytila a je to skoro jako chodit v pantoflích. Myslíte, že by pomohlo menší číslo, nebo je to střihem boty a nezbyde, než je vrátit? Zkusila jsem do nich strčit vložky, ale skoro bez rozdílu, klouže to stejně.

Online continuity
42349 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:26

Hwi pokud jsou ti dobře, tak menší cislo problém nevyřeší. Budeš mít akorát stlačené prsty a bude ti zima. 

Když si vezmeš tlustou ponožku stane se co?

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:30

Hwi Chápu dobře, že pata klouže směrem nahoru? Co tam nalepit nějakou opatěnku nebo gelový proužky (mají myslím v DM)?

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:30

Karja Imho pokud nemá přerušenou živnost (což je ještě něco jiného, než že teď nemůže stříhat/masírovat), tak fakturu vystavit může. Např. kdyby prodávala dárkový poukaz nebo nějakou kosmetiku.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:39

Karja taky ti může na ti fakturu napsat dřívější datum, pár dní před zavřením.

Offline Hwi
730 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:23

continuity Klouže to taky...

coralline Opatěnka mě napadla, ale nebyly úplně nejlevnější a říkala jsem si, že muset si za tu cenu ještě vypomáhat se mi moc nechce.

Tak je asi pošlu zpátky, ale je mi to líto, nějak mám problém si vybrat, málokteré se mi líbí.

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:39

Kokoska Jo, ale to uz by melo silene dlouhou splatnost ne? To nicemu nevadi?Aranel Diky, asi jeste nekomu zavolam. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 29. října 2020 16:56

Karja jednak nevím, že by splatnost byla nějak zákonem daná, naši milí klienti mají ve smlouvě nekdy i 3 měsíce. A pak, když se dohodnete se, že tě kvůli tomu nebude popotahovat, účtovat ti penále z prodlení a soudit se s tebou, což určitě nehrozí, můžeš zaplatit i po datu splatnosti. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:26

Karja Jak píše Kokoska , faktura vlastně nemá moc žádná pravidla a platit se dá i po datu splatnosti. (I dlouho )

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:35

Aranel dlouho, předlouho!

Offline Karja
44234 příspěvků moje polička 29. října 2020 17:45

Aranel Jj, ja vim, ale u nas v praci by to po splatnosti neakceptovali. Takze spis by to s tim zpetnym datem musela nastavit treba na sestitydenni splatnost a to asi jde;-)

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 29. října 2020 18:02

Karja já myslím že pokud má kadeřnice živnost i na maloobchodní prodej, tak může prodávat furt dál? protože kosmetika a drogerie mají výjimku.