"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 21:44
Reakce na Sweet Potato:

Kokoska  Tchibo je obvykle velmi milý obchod.

A přiznám se, že mi ani vrácení objednávky za vlastní nepřijde jako něco nehorázného.

​Taky mám Tchibo ráda, jejich věci jsou fajn, obchody příjemné, zákaznický servis super, prodavačky, na které jsem kdy narazila, všude milé.

Vracení poštou za vlastní považuju za úplnej standard, spíš mě překvapí, když se náhodou někde vrací zdarma.

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 21:50

paktofonika ono to je jako vždy o lidech. já když není zbytí a musí dodat česká pošta na adresu, tak volím zaměstnání - no a tam jezdí takový divný člověk, který se usilovně snaží vyhnout bezhotovostním platbám a u hotovosti nikdy nemá nazpět... vyloženě si vynucuje spropitné a to i když třeba balíček přebírá recepční. ta je z toho chudák vysloveně nešťastná

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:01

paktofonika Já už to tu tenkrát psala. Učinila jsem dva pokusy o objednávku z COS. Poprvé to dodali v druhém kole, podruhé to rovnou vrátili jako nedoručitelné. Z COSU mi pak na mou stížnost veleslušně odpověděli, že mám příště dbát, abych vyplnila všechny potřebné údaje.

Offline EDITH4B
2125 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:04
Reakce na paktofonika:

continuity na Slovensko posielam cez zasielkovnu.

A pre štatistiku, s DPD som nemala nikdy zlú skusenost. Všetci kuriéri presne na čas, s úsmevom a že tých objednávok z COS a Zary bolo až až.

​Možná se diskuze posunula, nestíhám to tady důkladně číst, ale nám doručuje dpd takřka denně už několik let, kurýrů se za tu dobu vystřídalo, ale fakt vždy na čas a jsou milí.Nikdy žádný problém .

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 22:15

EDITH4B já s nima taky celkem nemám problémy, jen mě teda trochu zarazil ten přístup "sice máte večerní doručení, ale my tam jezdíme dopoledne". Ale kdybych na tom trvala, asi by to večer přivezli. Minule s balíčkem ze stejného obchodu nebyl problém, to jsem přes den opravdu být doma nemohla a nikdo nic neříkal, rovnou to přivezli v požadovaném čase.

Offline tarra
334 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:14

Na Slovensko posílám, pokud to jde, na pobočky Zásilkovny a největší spokojenost. Nemusí být do 5 kg, jde do 10 kg, jen cena se trochu zvedne, ale pořád je dobrá. Doručují sice i na adresu, ale tam převážně už doručuje jiná společnost, takže co se týče domluvy s kurýrem, bude to už různé. Druhá možnost na Slovensko je u mě PPL, ale tam už nevím, jak vstřícná domluva je na Slovenské straně, problém vyloženě žádný nebyl, ale co se týče milosti a domluvy bude to zřejmě taky na koncových lidech.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:22

Ja mám u nás s dpd len super skúsenosti, ale presne - je to o ľuďoch. Ale najradšej aj tak využívam balikomat alebo zasielkovnu (v meste je dosť vydajných miest). Môžem tam totiž kedykoľvek, čakať celý deň doma na kuriéra sa mi nechce.

Offline Zu
2760 příspěvků moje polička 12. listopadu 2020 23:34

Geis před pár měsíci DPD koupilo, tak asi proto ty problémy. A z mé zkušenosti tedy taky zlaté DPD. Dneska jsem nesla balíček na poštu a opét mi paní řekla, že tu obálku bez pojištění mohou ztratit. Neměla ani 0,5 kg a stálo to 100,-. S upozorněním, že je normální to ztratit.
Jo, stáhnu si appku Zásilkovny a tuhle bezvadnou službu už používat nebudu

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 00:38

Zu já už jsem tak daleko, že pokud někdo zásilkovnu nenabízí, tak to radši koupím jinde. Na poštu už jedině pro doporučenej dopis, kterej nemůžu ovlivnit.

Zasilkovna je ta nejlepší služba, která v poslední době vznikla. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 06:07
Reakce na tarra:

Na Slovensko posílám, pokud to jde, na pobočky Zásilkovny a největší spokojenost. Nemusí být do 5 kg, jde do 10 kg, jen cena se trochu zvedne, ale pořád je dobrá. Doručují sice i na adresu, ale tam převážně už doručuje jiná společnost, takže co se týče domluvy s kurýrem, bude to už různé. Druhá možnost na Slovensko je u mě PPL, ale tam už nevím, jak vstřícná domluva je na Slovenské straně, problém vyloženě žádný nebyl, ale co se týče milosti a domluvy bude to zřejmě taky na koncových lidech.

​aha, to som nevedela. Väčšinou posielam na výdajne miesto, ale tento rok som kvôli covidu párkrát posielala na adresu a zatiaľ boli všetci spokojný. U zasielkovne má baví, že to hodím do prvého vydajneho miesta a hotovo. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 06:43

Ja musím pochválit kuryry všech společnosti, pač mě už balíky v práci nosej až ke stolu.

Asi jsem v blbym vlakne, ale nevadí.  

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 07:08

Zu mam dojem ze posta fakt dela co muze, aby tam uz nikdo nelezl.. predevcirem jsem tam byla dvakrat, v 9:45 venku dav promorujicich se duchodcu, otvirali v 10, ve 12 znovu zavreli, otevreli v jednu.. v 16 konec

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 07:15

viktorka_od splavu s poštou mám celkom dobré skúsenosti. Poštárka chodí, zvoní, pošta je otvorená dlho. Ale balíky si pre istotu dávam posielať na poštu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:26

Do statistiky: ppl, DPD i DPD dříve Geis naprostá spokojenost, zásilkovna taktéž. Pošta špatný, snažím se jí vyhnout.

Tchibo včetně prodavaček jen kladná zkušenost.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:36

Evaeva ano souhlas...ovšem kdykoliv jdu na poštu-jsem v tenzi a ukrutně otrávená..

minulý týden jsem posílala balík do Anglie a paní,ze to je za 450,-...tak říkám:...haha..co se dá dělat,kdyz to nechtějí zlevnit...(chtěla jsem být vtipná,žejo) a paní:..ale 450,-!!!!!...tak uz jsem vtipná nebyla a prostrčila jí pětistovku a šla...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 08:41

Maureen abych jim nekřivdila, balíkovna je taky v pohodě, ale když si platím doručení domů, očekávám doručení domů, ne kód do balíkovny;)

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 10:28

Sweet Potato Nech toho! Zrovna mají jednu moji COS objednávku (asi první v životě!) ve spárech!

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 10:29

Já to DPD fakt nechci pomlouvat, ale...

muži mají dovézt židli (Spinalis), upravil si doručení po 12.hodině, protože v 11 má konferenci, od které fakt nemůže odbíhat.

"Dnes mezi 11:08 a 12:08 vám budeme doručovat..."

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 10:37

Sweet Potato u nas pro dpd jezdi fakt nemila zena, jedovata, neprijemna, vse problem. Naopak borec z PPL se vzdy pta jste doma, nebo za plot? :D a zdejsi zasilkovna v autodilech je bozi, tam uz me znaji, vzdycky prohodime par slov, jak jde zivot:D

Online Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 13. listopadu 2020 10:45

rasaNori Tady jezdí pokaždé někdo jiný. Tohle není chyba kurýra, řekla bych.

Zásilkovnu máme v květinářství, onehdy jsem paní skoro vyděsila, že si chci fakt koupit kytku!