"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 20. května 2017 14:23
Reakce na wendulka:

Tak jsem vyhrabala takovou tabulku, kde jsou postupy na odstraneni ruznych skvrn a tam se pise, ze na rez funguje teply roztok kyseliny stavelove (HOOC-COOH). Tak mozna zkusit jeste to. Jinak uz poradit nedokazu. 

PS: hlavne nekombinovat s prostredky na bazi chloru (napr. Savo), pri styku s kyselinami se uvolnuje horcicny plyn! Pokud jste to zkousela savit, tak potom dukladne vymachat ve vlazne vode.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. května 2017 14:47
Reakce na Friga:

Ne, nezkoušela, protože Savo doma nemám.

A ta kyselina šťavelová nebo její roztok se dá sehnat kde, prosím?

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 20. května 2017 15:18
Reakce na wendulka:

Google mi nasel tohle. Jinak bych taky asi zkusila lekarnu.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 20. května 2017 16:12
Reakce na Friga:

Barvy laky u nás máme, tak se v pondělí odpoledne zeptám tam a pak bych když tak zkusila ty lékárny.

Moc děkuju.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 20. května 2017 19:03
Reakce na wendulka:

Neni zac  Snad to pomuze.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 20. května 2017 20:18

Na stará kolena jsem se rozhodla pořídit si epilátor? Stačí jen na nohy, požaduju cenu nízkou (výkon a bezbolestnost vysokou :-). Nějaké tipy? Nějak nemám sílu pátrat po internetu nebo dělat anketu mezi známými (aktuálně nejčastěji vídám stejně jen chlapy, převážně důchodového věku).

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 20. května 2017 20:59
Reakce na brrr:

Nevím, kolik je cena nízká, ale já měla Phillips a teď mám Braun silkepil, oba dobrý, jen teda ten braun je teďka 'moderní' i do vody, takže je nabíjecí a funguje jen bez šňůry. Já si ho do vody neberu, takže tohle mě pěkně štve, poněvač vždycky, když teď hned potřebuju, je vybitej..tak jen na tohle koukat, třeba maj i nějaký konstsntně šňůrový (jáho dostala, takže ovlivnění nulový)

jo a další, ze všech těch pičovinek okolo stejně využiju jen tu epilaci, žádný ty nástavce, masírování a tak sem v životě nevzala, tak doporučuju hledat nějakou 'oholenou' sadu, ta bude určitě stát míň

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 20. května 2017 21:02
Reakce na brrr:

A k těm anketám, máma čte Květy a tam onehdá bylo srovnání těch kterejch výrobků, je tam aspoň přehled funkcí a hodnot a časů a tak, což může byt dobrý pro vlastní rozvahu

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 20. května 2017 22:03
Reakce na Ounz:

Dík, jdu googlit.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 20. května 2017 22:06
Reakce na brrr:

ja mam taky Silk epil a spokojenost. peelingovy nastavec nepouzivam, ale holici ano a je to super. jinak on vydrzi nabity hodne dlouho, takze ja ho jedno za cas proste hodim do nabijecky. zatim se mi jednou vybil uprostred dila, ale jinak to vychytavam.

Offline meky.v
42 příspěvků moje polička 21. května 2017 14:01

když tady řešíte ty fleky - na bílých bavlněných kraťasech jsem až po vyprání zjistila velký zašedlý flek přes půl zadku, jako by byly něčím polité (ale nic si nevybavuju) nebo jestli jsem se o něco opřela... fakt netuším od čeho to je. Od té doby už jsem je několikrát prala i různě likvidovala skvrny (ještě zbytek Ariel Pro, Vanish, Jar, Savo, odbarvovač...) a flek drží  Napadá vás tu někoho, co by to mohlo být a případně co by ještě mohlo pomoct? Mám strach, že už je to definitivně zaprané.  Ještě čekám, až bude zase svítit sluníčko a hodím to bělit na zahradu, jinak už fakt nevím...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 21. května 2017 15:27
Reakce na meky.v:

tohle se mi stalo loni s bilou kosili,najednou po vyprani na ni byli zlute fleky.Nastesti pomohlo savo.U Vas se domnivam,ze po vsem co jste vyzkousela,pomuze leda obarvit na jinou barvu.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 21. května 2017 22:13
Reakce na meky.v:

Když už ani Savo nepomohlo, tak mě jen napadá, jestli sis nesedla na nějakou čerstvě natřenou lavičku...

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. května 2017 10:02

Chci tu její kabelku, nevíte někdo, co je to zač? Já nějak nemám tip..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. května 2017 10:14
Reakce na Ounz:

nevím, ale je skvělá.

Offline rozarka
4219 příspěvků moje polička 22. května 2017 11:35
Reakce na meky.v:

Zrovna to sluníčko může pomoct. Zafungovalo u madeirového ubrusu,který jsem zdědila i s flekem,který byl nejasného původu a xkrát praný. Chvíli to trvalo,ale nakonec se podařilo. Navíc to prospělo celému ubrusu. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. května 2017 11:36
Reakce na Jiná Realita:

Právě, je dokonalá. Našla sem podobný, ale ne tuhle..

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. května 2017 11:40
Reakce na rozarka:

co sluníčko, bělit se přece má při úplňku! polévat dešťovou vodou.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 22. května 2017 11:45
Reakce na Ounz:

je to myslim tahle