S těma zavařovačkama jste mě dost překvapily, máme jich na chalupě ještě asi 50 a to už jsme jich dost povyhazovali s tím, že to nikdo nemůže chtít ani zadarmo..
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Aleanor jasi taky říkám, že další várku teda postavím k popelnicím nebo hodím na fb.
Karoleena žluťásek paktofonika
Moc děkuji za všechny tipy, vše jsem obvolala (kam jsem se dovolala) a zatím na jistotu se jeví to UPS.
O nás dospělé nejde, v tom všem už je to nepodstatné, ale budeme šťastni, když si naše malá vnučka rozbalí dárky od babičky s dědou z Prahy.
Vážně moc děkuji ![]()
Aleanor já to právě vyhazovala do kontejneru se sklem a pak mi maminka vyčinila, že si to za drahý peníze kupuje. tak jsem je začala schovávat:-)
viktorka_od splavu continuity U nás sklenice skladovala (a zakazovala vyhazovat) babička. Teď, asi patnáct let po posledním zavařování, konečně uznala, že to můžeme dát pryč :)
A ten zbytek teda zkusíme dát před kontejner a ne do něj.
Já se kaju, vyhazuju je, protože jsem líná je vymejvat a nabízet
vzácnost jsou jen skleničky od opočenskýho jogurtu, to je horký zboží.
viktorka_od splavu u nás v lokálnej FB skupine idú na dračku. Alebo skús sa opýtať niekoho v práci, možno by dakto ocenil. Sambo takto nosí sklenicky (super slovo inak) od jogurtov kolegyni, ktora robí výživy, všelijaké hubové pomazánky, džemy atď a vždy mu na oplátku dá pár pohárov s finálnym výrobkom a to sa oplatí ![]()
Mrakoplas tjo to mě nikdy nenapadlo, že jsou některý český slova tak super jako třeba cencúl nebo hmla
v práci se ještě taky zkusím zeptat mám tam kolegyni hospodyňku, jj dík
viktorka_od splavu tiež sa mi páči tá presmycka hmla/mlha.
Mrakoplas a keby si ešte počula, ako sa Cesi tu hmlu snažia vysloviť, strašná sranda ![]()
betsey Muze, mamince se alergie spustili snad az po 50, fakt otrava!! Treba to prejde, drzim palec!
Prosim, kdo je artois2007 na insta? Myslim, ze mozna nekdo odsud, moc hezky fotky z cestovani CZ i zahranici! Ucet me zacal sledovat tak jse zvedava :)
Mohl by mi zde někdo srozumilteně (tj. jako pro blbce) vysvětlit, co je to podpora de minimis? Dá se říct že ji poskytuje EU? Předem děkuji.
Je to speciální režim veřejné podpory. Jde o to, že veřejná popora jako taková je zakázaná, poskytovat se může jen v režimech různých výjimek notifikovaných Evropskou komisí (bloková výjimka atd.). Jednou z možností je právě režim de minimis, což je podpora malého rozsahu, která nenaplňuje fakticky všechny znaky VP (především díky svému rozsahu nemůže narušit hospodářskou soutěž). Dotace v tomhle režimu jdou ale čerpat jenom do určité výše za subjekt, limit půjde určitě vygooglit, ale myslím, že to bývalo 200 000 euro za tři poslední účetní období (uf, úřednická zkouška, zavařil se mi mozek jak to doluju z paměti
).
Jinak abych odpověděla na původní otázku - ano, jedná se fakticky o "evropské peníze" - nicméně jen o určitě procento, drtivá většina prostředků jede mimo režim de minimis nebo vůbec veřejné podpory.
A ještě poznámka - konečný příjmce nemusí ani poznat, že jde o evropské peníze, přes tyhle peníze pak jede např. Úřad práce, který dává dotace na nově vzniklá pracovní místa a podpobné programy, takže pro příjmce je ten poskytovatel ÚP, nikoli EU.
Janulik03 Vim,ze jsi v jinem state,ale uz mas ty saty z cos?Ja zatim ani zadny email,ze uz to odeslali.![]()
MP Meri Děkuju
, tak trochu jsem na tebe spoléhala ![]()
continuity Ja bych to nekdy chtela slyset I slovensky. Vzdyt to se neda rict!
continuity ešte väčšia sranda je, keď sa o vyslovenie hmly a snehuliaka pokúšaju kamaráti z Poľska. Muhehe. Vedia povedať H, ale nevedia ho použiť v slove. Takže Chmla a Snechuliak ![]()
paktofonika nevím jestli všichni španělsky mluvící, ale v Kolumbii nedokázali říct na začátku slova K. Takže polívky jsou "Nor" a Češi jedí k masu "Negliky".
JankaM Tak snad jsem pomohla ![]()
Kam byste vyhodily čepel zlomeneho noze? Rikam si aby se o to nekdo neporanil, az to budou tridit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje