"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:26

viktorka_od splavu Mha Zarinyano nepotešili ste ma, keby som to nezažila na vlastnej koži, nenapadlo by mi, že je čosi také možné. Uvidím, ako sa to bude ďalej vyvíjať

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:30

betsey

Držím ti palce, ať ti dobře sednou léky a kromě jedné tabletky denně nemáš žádné trápení a můžeš vídat všechna zvířátka.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:43

Mha ďakujem

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:01

Chtěla bych koupit kávu v místní pražírně, ale aby byla mletá. Na eshopu mají jen zrnkovou, namelou mi ji na místě nebo se to nedělá? A jak dlouho je po namletí dobrá? Chci ji jako dárek k předání ve středu, namlet bych nechala zítra. Arabica nebo robusta? Nebo směs? Připravovat se bude asi jako klasický turek. Je to blbost? Kafe vůbec nepiju, tak tomu nerozumím. 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:56

JankaM Obvykle v pohodě namelou, dělá se to a vydrží dobrá tak dva týdny. Samozřejmě čerstvě mletá je nejlepší, ale záleží, jak moc je dotyčný fajnšmekr.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:58

JankaM A pokud jde o druh kávy, s klidem bych si nechala poradit na místě, co by ze své produkce na turka doporučili. Případně podle toho, co dotyčný obdarovaný preferuje.

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 14:00

JankaM Arabika je jemnější chuti a míň kofeinu. Sama piju jen ji, ale vím, že spousty pijáků turka pije spíš Robustu. Pokud nevíš, šla bych do směsi. Ale domluv se v pražírně, na turka se i jinak mele (ale už nevím, jestli hruběji nebo jemněji).

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 14:49

quebrada Pavlena dekuju, uz mam nakoupeno, vsude poradili i namleli.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 17:08

Prosím S. O. S. :

S rodinou syna v Berlíně jsme, i přes všechna nařízení a podminky, měli domluvené vánoční setkání. Po posledním vývoji v Německu i u nás, jsme to definitivně odpískali.

A teď tady máme vánoční dárky, které už pošta není schopná do Vánoc doručit.

Prosím, nevíte o nějaké společnosti, která by to ještě zvládla, případně nějaké jiné možnosti.

Budu moc vděčná, děkuji.. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 17:26

cinkja Co si objednat svoz přes DPD? Do sousedních zemí obvykle doručují do dvou dnů, teď to předpokládám bude o něco horší, ale podle mě by se to ještě do Štědrého dne stihlo. Objednávka svozu se vyplňuje tady, jsou tam akorát nějaká omezení na maximální rozměry a váhu jednoho balíku, a podle zadaných parametrů to pak vypočte celkovou cenu doručení. Možná někdo doporučí i jinou kurýrní službu, já mám zkušenosti jen s DPDčkem.

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 19:05

cinkja rodina v Berlíně používá DHL, prý jsou spolehliví a rychlí

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 19:39

cinkja úplne najrýchlejšie je podľa mňa UPS express a FedEx, ale tam sú ceny dopravy dosť vysoké. Z bežných spoločnosti asi DPD.

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:13

myslíte, že by dnes ještě někdo využil zavařovací sklenice? schovávala jsem pro maminku, která mi kladla na srdce ať to nevyhazuju, jak jsou hrozně drahý.. no teď už zavařovat nebude, a já mám ve sklepě dvě nebo tři tašky - třičtvrtělitrové ty klasické s nasazovacím zlatým víčkem, větší část se šroubovacím víčkem a pak i menší šroubovací na marmelády apod. na nějaký bazar nemám fakt nervy, kdybych to třeba postavila ke kontejnerům na sklo tak by si to někdo vzal, nebo tím budu jen dělat nepořádek?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:17

viktorka_od splavu myslím, že by si to někdo vzal, alespoň na místním bazárku se po nich občas někdo sháním. Taky je občas berou bezobalové obchody.

48922 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:21

Evaeva jee super tip, díky! koukám že poblíž dva takové obchody mám, tak tam zkusím zavolat jestli něco chtějí

Offline eM
1715 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:28

viktorka_od splavu nebo zkus nabídnout přes vsezaodvoz.cz či podobne stránky 

48922 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:31

eM na to právě nemám nervy, ale dík:-)

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:37

viktorka_od splavu určitě, když na fb na sousedské partě někdo oznámí, že nese zavařovačky ke kontejneru, tak tam čeká zástup zájemců

48922 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 21:53
Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 22:13

Mohl by mi zde někdo srozumilteně (tj. jako pro blbce) vysvětlit, co je to podpora de minimis? Dá se říct že ji poskytuje EU? Předem děkuji.