"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 10. února 2021 16:10

Lamicka

Jsem ráda, že jsem si je mohla ošahat a že byly hned. Tak vím, že je využiju. Kdybych na ně měla týden čekat, tak to odložím na lepší časy. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:07

Je běžné, aby samospráva /obec, město, kraj/ při vypsání výběrového řízení na pracovní pozici nepřijímala přihlášky v elektronické podobě a musí se buď přinést osobně na podatelnu nebo poslat doporučeně poštou? A pohovor nemůže být přes skype apod., ale jen osobně? I když je to opravdu jen ústní pohovor, žádné testy apod.? O nic u mě nejde, jen jsem pomáhala jednomu uchazeči s motivačním dopisem a jsem z těch podmínek teda teda dost v šoku. Odpověď pak přijde také poštou doporučeně, elektronicky nelze.

Myslela jsem, že podání datovou schránkou musí úřady akcepovat.

Offline Sweet Potato
40410 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:20
Reakce na Catherinne:

@Ginger continuity Sweet Potato Aranel Lamicka 

takže kauza péřové rukavice 

zarezervovala jsem ty Sir Pepino 8000 v huda sportu a šla se na ně podívat. Ty byly teda obří , fakt, tak ty až si dám challenge proběhnout anarktídu... tak jsem poprosila slečnu prodavačku, jestli bych mohla mrknout na ty 4000 a to bylo mnohem lepší. Tak jsem si udělala radost. 

Hned jsem v nich odešla a teda řeknu vám, boží. Už se těším na zítřejší běhání.

​Tak to mám radost. Ne že je ztratíš!

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 10. února 2021 17:59

notna Osobně ne, mám jen jednu zprostředkovanou zkušenost, podobnou jako ty, z prosince loňského roku, takže nejde o žádnou předcovid situaci. Přihlášku do výběrového řízení poslat buď poštou nebo osobně na podatelnu. Kromě životopisu chtěli i vyplněný formulář kde se muselo mimo jiné vyplnit i datum a místo narození, státní příslušnost a číslo občanského průkazu jako povinné údaje. To jsme si říkali jestli to neporušuje nějaký zákon chtít po uchazeči datum narození atd. Dál chtěli originál výpisu z rejstříku trestů a ověřené doklady o dosaženém vzdělání. To jsem si taky říkala proč když stačilo napsat, že uchazeč musí mít čistý trestní rejstřík a výpis musí předložit při podpisu smlouvy.  A prý to bylo fiasko i jinak, třeba se v inzerátu zapomněli zmínit, že jde pouze o záskok za mateřskou buď na dva nebo tři roky a divili se, že je to pro uchazeče důležitá informace, která kdyby tam byla uvedená, tak by se tam ani nehlásil.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. února 2021 18:44

notna u nás ve statní správě je to zcela běžné (minimálně bylo před covidem, teď teda nevím) a ještě jak píše Černá kočka je třeba doložit x papíru předem. Doručovat prosřednictvím datovky jsou úřady povinné pokud to ukládá zákon, podle kterého v dané věci postupují.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 10. února 2021 19:11

madluša Díky, mně se to netýká osobně, ale chtěla jsem aspoň trochu pomoct. Těžko se ta situace chápe, že na tom může někdo takhle být, že přes všechnu snahu a pomoc to ten člověk není schopen využít.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 10. února 2021 19:33

Prosím vás, co je tohle za ptáky? Na vrabce to je moc velké a kulaté, vrabčáky tu máme taky a jsou menší. Žije nám to tady v hejnu v těch tújích, o které se ptáci musí popíchat (vedlejší vlákno) a vyžírá to bleskurychle krmítko. Už bych mohla sypat 2x denně.

Offline Sweet Potato
40410 příspěvků moje polička 10. února 2021 19:36

Kokoska Cvrčaly

Drozd cvrčala. Taky nám zas letos přiletěli, máme vysokou jabloň a na ní sem tam zbylé jablko.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 10. února 2021 19:45

Kokoska K nám chodí do krmítka mj. hrdličky a jeden velký, nenažraný kos, který vyhání ostatní ptáky. Vyhrožuju mu kočkou, ale ta přinesla na práh dlaska. Jak ji mám ráda, tak mě naštvala.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 10. února 2021 20:32

Sweet Potato dik, konecne vim, co je cvrcala, o kterych psal Marcel Pagnol :)

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 10. února 2021 20:34

Mirka hrdlicky jsou hrozny. Kosa mame taky, nekolik, ale vetsinou pochodujou pod stromem, kde visi lojovy koule pro sykorky, a bagrujou co upadlo. No, pro sykorky... dneska to tam vyzirala sojka. Kocka ptakolovka by me nastvala taky.

Offline Sweet Potato
40410 příspěvků moje polička 10. února 2021 20:44

Kokoska Zimují tady. U Pagnola zřejmě taky.

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 10. února 2021 20:53
Reakce na Sweet Potato:

​Tak to mám radost. Ne že je ztratíš!

​ježíš, ani to neříkej...

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 10. února 2021 21:04

Černá kočka to zalezi na konkretni instutuci, u nas (velka instituce) je pohovor prezencne, ale komunikuje se elektronicky pres podatelnu. Vse ostatni se doklada az po rozhodnuti o prijeti. Kdyz jsem posilala CV na male urady, tak to bylo vselijak, treba jen na mail referentovi, to mi taky neprislo uplne ok. 

Offline Sweet Potato
40410 příspěvků moje polička 10. února 2021 21:06

Catherinne Musíš si je dát na šňůrku

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 10. února 2021 21:19

notna my teda nejsme urad, ale taky vse jen papirove.. jeden uchazec se to pokusil rozporovat pres datovku.. a treba by doslo ke zmene..jenze prosvihl termin trouba

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 10. února 2021 22:29

Kokoska dcera vyprávěla, že se kos pokoušel žrát lojovou kouli a nešlo mu to, málem se převrátil. Na to, kolik tu je ptáků, toho kočky tolik neulovily, ale ti opeřenci hrozně provokují.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 11. února 2021 09:07

Černá kočka Sairon viktorka_od splavu Díky za odpovědi. Jsem si naivně myslela, že je to problém jen tohoto jednoho zkostnatělého úřadu. Mi to přijde neuvěřitelný. O stejnou pozici se dotyčný ucházel i v soukromém sektoru a tam u všech bylo možno zaslat datovkou a pohovory byly přes skype. Já pracovně hodně komunikuju, ne teda ohledně personalistiky, s finančními úřady a tam to elektronickou poštou funguje už několik let. Nejen u firem, ale i soukromých osob. Tak jsem na to zvyklá a tohle mě teda hodně překvapilo.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 11. února 2021 09:50

Sweet Potato bozi jsou takovy ty fumicky na zapesti.. Catherinne Je tam dosij, pokud tam nejsou...!

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 11. února 2021 10:47

Sweet Potato mam takovou tu perovou bundu ze Zary, ke ktere byly palcaky na snurku a je to vynalez stoleti! Nechapu, proc jsem to jako dite nenavidela.