"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. února 2021 21:01

viktorka_od splavu

vzpira se,vzpira....

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 08. února 2021 21:09

Mirka chudak, soucitim, taky jsem si uzivala patnact let, na druhem stupni a stredni jsem pravidelne kazdy mesic dva dny chybela, pak to vyresilo tehotenstvi a ted kontinualni antikoncepce, kterou se chystam vysadit jen pokud budu chtit druhe dite, dobrovolne menstruovat dalsich dvacet let fakt nechci. Chce to ibalgin, ve chvili, kdy to zacina bolet, ne az se to rozjede, horkou sprchu, termofor. Pomoci pry ma i caj z kontryhele a maliniku. 

Ale opravdu mi pomohlo chvili pred otehotnenim cviceni podle Mojzisove a mobilizace kostrce. Ne jen cviceni, ale hlavne fyzioterapie, kde me krasne srovnali. Odchazela jsem odtud vzdycky uplne lehka a menstruace me poprve ani nebolela, ze zvraceni bolesti a dopovani se ibalginem byla neprijemne pobolivani v podbrisku a prasek jsem vubec nepotrebovala. Ale nevim, jaky to ma dlouhodoby vliv, ja byla hned v tom. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2021 21:15

Zuzuli Tak koukám, že jsme na tom úplně stejně. Teď mě v práci vyděsila pacientka, která neměla ještě v 65 po přechodu. To mě dost vyděsilo a hned jsem se ptala doktora do kdy mi tu antikoncepci může takhle psát.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 08. února 2021 21:16

Zarinya tohle je strašně těžký a já to nedokážu, já prostě s tím člověkem už nejsem schopná komunikovat, nic. Přejít to a bavit se aspoň na oko, jako že se nic nestalo, nedokážu. Ono se řekne přenést se přes tu věc... ale jak? Poradila bych, ale neumím... Sama s tím mám problém.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. února 2021 21:23

Torrah to je presny....asi zadny recept neexistuje.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 08. února 2021 22:59

Zarinya proste to prijmout jako fakt. ja to teda neumim:-( kdybys na neco prisla dej vedet:-/

​Taky bych potřebovala návod ... Takže dík .

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:03

whiskas njn sorry:-) ale fakt první krok toho procesu je uvědomit si, že se to děje celý ve tvé/mojí hlavě. jen my máme tu moc to nějak změnit. ale já nechcu!!:-))

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:08

viktorka_od splavu No asi jsem mimo téma. Ale pocitově to odpovídá. Jak pomoci někomu, kdo si pomoci nedá, problém v podstatě "popírá" a o pomoc nestojí, byť je patrné, že sám určité věci nezvládá? Jsem z toho na prášky, cítím bezmoc a vztek zároveň. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:20

whiskas nejsi. přijmout to, že to nemůžeš změnit, že tobě to sice vadí, ale to je právě a jen ve tvojí hlavě. dotyčný co si nedá pomoci to prostě takhle chce, i když to pro něj třeba není dobré, chce to "špatně". chce kolikrát něco, co neumí dohlídnout do konce, že mu to závěrem uškodí a ublíží.. to přijmout je určitě moc těžký.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 08. února 2021 23:40

viktorka_od splavu Vystihla jsi to přesně. Marnost. Ale jak se přenést přes situaci, kdy vidíš, že někdo, na kom ti moc záleží, odmítá pomocnou ruku, protože ví vše lépe a nic nepotřebuje .

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 09. února 2021 00:24

Zarinya Já už jsem se docela dávno naučila kvůli svému duševnímu zdraví tyto lidi zcela ignorovat. Naštěstí jich moc není. Jedna ta osoba patří do širší rodiny a i tam se mi to podařilo. Proč si ničit zdraví a náladu na tu chvilku, co tady jsme.

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 09. února 2021 00:58

Kdo tady prosím sháněl péřové rukavice? A sehnal? A hřejou?

Já dnes myslela první půlhodinku po příjezdu do Šárky, že mi upadnou mrazem prsty, ty přejezdy jsou šílený. Tak budu muset ještě omrknout nabídku. 

Našla jsem tohle, ale ta cena

https://www.hudy.cz/8000-down-mitts?size=181093https://www.hudy.cz/8000-down-mitts?size=181093

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 09. února 2021 01:30

Catherinne ta cena za perove rukavice je primerena. Ja mam na lyzovani Leki St. Moritz. Zatim mi na ne prijde teplo :) a taky neni dobre je propotit. Na behani a bezky si beru dvoje tenci rukavice pres sebe. Po zahrati sundavam vrchni softshelove a pokracuju jen s tenkymi podzimnimi. Pri vetsi zime nahrazuju ty softshelky tenkymi vyslouzilymi palcaky (mam asi sto let stary).

Offline luciole
1230 příspěvků moje polička 09. února 2021 01:39

Mirka 

Na bolestivou menstruaci můžu doporučit břišní tance. 

Po dvaceti letech šílených křečí, nemožnosti jít do školy, do práce, vůbec ven a trávení těchto dní na toaletě, poslouchání od doktorů že "je to normální a má to tak každá", cpaní se střídavě spasmoveralginem a ibuprofenem, zkoušení všech možných lektvarů,... jsem jednoho léta z legrace zavítala na týdenní kurz orientálního tance a ze dne na den, jako mávnutím kouzelného proutku, to všechno přestalo. Jako nechápu dodnes... Jestli se rozproudila energie čchi, či co, nějaká souhra náhod nebo věkem... Ještě jsem potom pár let chodila tančit jednou týdně, křeče se dosud nevrátily - je to už asi patnáct let...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2021 07:32

crazydaisy taky si nerada nicim zivot zbytecnostma,ale okoli je nekdy pripravi aniz o to nekdo stoji.

Jo ignorace pujde,ale ne na furt tak holt zkusim nato myslet co nejmin a uvidime co prinese cas.

Emoce jsou hrozny s....e,tem clovek moc porucit neumi.

Ja rada veci resim kvuli cistemu stolu,tohle dost dobre nejde.

A taky pretvarovat se neumim,to bude fajn setkani az k tomu dojde......

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 09. února 2021 08:00

Mirka moji dceri pomohlo odblokovani kostrce (viz mojzisova a prispevky vyse)

Offline Catherinne
10852 příspěvků moje polička 09. února 2021 08:10

Ginger mně je pak už i teplo tak, že po další půlhodině je sundám a větrám, ale ty začátky tak protrpím, když je tak -3 a míň. No a jestli teď bude 14 dní mrznout...

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 09. února 2021 08:13

Catherinne jestli chces ty palcaky vyzkouset, tak ti je muzu pujcit.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 09. února 2021 08:15

Catherinne já jsem komusi tady péřové rukavice hledala našla v Decathlonu. osobně bych to spíš udělala jak píše Ginger , protože přesně jak píšeš: mrznout teď bude 14 dní a dalších deset let to budeš přehazovat ve skříni. 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 09. února 2021 08:34

crazydaisy Kokoska Děkuju!