Kan Ja ho mam taky, drží skvěle, ale za dva měsíce v něm nebyl jedinej pták, tak bude záležet na lokalitě asi![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
paktofonika A jak to drží? To jako navlhčíš přísavku, předpokládám, že nesmí mrznout a přitlačíš? Celou zimu se nehne? A materiál je sklo, nebo nějaký plexi, nebo polykarbonát? Teď jak řádí ta ptačí chřipka, tak bych ráda čistila horkou vodou častěji. Díky.
Kan Sice se neptas mě, ale je to plast, prisavku jsem dala normálně na otřený okno a drží to i v mrazu. Jen do toho u nás žádný ptáci nelítají...
AllysaDíky.
Gellnerova už nejsi ve školství.? Jestli se tedy nepletu.
notna no, ve státní správě se chvíli pohybuju a můžu k tomu říct tolik, že úřad má za povinnost posílat listiny datovou schránkou, pokud adresát má datovou schránku (čemuž předchází, že když posílám dopis panu Vopičkovi, nejdřív musím hodledat, jestli ds má, pokud ne, pak teprve můžu poslat poštou, on jako majitel ds nemá vůbec povinnost běžnou poštu převzít). Čili nechápu, že něco takového odmítají. I jako úřad v obci do 300 obyvatel s tímhle takhle pracujeme...a je to mnohem jednodušší a přehlednější, než se pořád hrabat v papírech.
Tady to bylo v podmínkách pro výběrové řízení, že lze podat pouze na podatelně nebo poštou doporučeně. Běžnou komunikaci předpokládám přes elektronickou poštu vyřizují.
Kan Zjistila jsem, že to byla zn. Wildlife a teď nikde v nabídce bohužel není.
Sweet Potato Přesto díky.
Tady to bylo v podmínkách pro výběrové řízení, že lze podat pouze na podatelně nebo poštou doporučeně. Běžnou komunikaci předpokládám přes elektronickou poštu vyřizují.
A nebylo to tak uděláno proto, že se ty obálky pak otevírají až najednou? Kdysi jsem také jednou posílala na úřad žádost o místo a muselo se na obálku napsat "výběrové řízení". Kdyby to šlo datovkou, tak to musí hned otevřít.
Jen odhaduju...![]()
Tak Betty myslím, že se tomu říká sedět jedním zadkem na dvou židlích...a nevím, jestli to byl dobrej nápad
.
notna Já tomu rozumím, ale zaráží mě to vynucování papírové komunikace, když -pokud máš datovku- mají stejně povinnost vyrozumět tě pomocí ní...to jednak. A jednak, že je všeobecně trend komunikaci co nejvíc řešit elektronicky, takže si spíš někdo šetří práci se zapisováním...a jednak že ty dokumenty stejně musí elektronicky zapsat. Čili nechápu, oč jim jde. Některé úřady ještě mají papírové podací deníky ...leda tak.
A nebylo to tak uděláno proto, že se ty obálky pak otevírají až najednou? Kdysi jsem také jednou posílala na úřad žádost o místo a muselo se na obálku napsat "výběrové řízení". Kdyby to šlo datovkou, tak to musí hned otevřít.
Hm, to by mohl být důvod. Ale i tak jsem si myslela, že tento způsob musí jít i elektronicky.
Hm, to by mohl být důvod. Ale i tak jsem si myslela, že tento způsob musí jít i elektronicky.
to mne uplne nenapada jak by slo udelat. imho je to u uchazecu o praci jedno, ale vyberova rizeni na zakazky nebo material, ktere se musi delat dle zakona, jinak nez v zalepene obalce podat nejdou?![]()
viktorka_od splavu u mého muže ve firmě, když se ucházející o veřejnou zakázku tak jedině formou eAUKCÍ.
viktorka_od splavu Na ty zakázky jsou systémy, tam už se naopak jede všechno elektronicky, fyzicky už se obálky nenosej, což je s ohledem na transparentnost rozhodne krok správným směrem. Pro personalistiku asi nikomu zatím nestalo za to takovej systém dělat, polid existuje, tak se asi moc nevyužívá.
Dost blbý dotaz.
Pod ikonkou každé z vás vidím, kolik má příspěvků. Proč to u sebe nevidím? Jsem tak ukecana, že se tam to číslo nevejde?
Mha taky jsem si všimla, že někdo to tam nemá. Ale nejsi v tom sama. Důvod teda nevím.
ono se říká, že krmítko by mělo být co nejvíc "natural", u nás třeba ptáci naprosto odmítli (kromě koňader, které jsou něco jako ptačí krysy) využívat plastové krmítko-domeček. místo toho preferují úplně rozpadlé a nahnuté staré dřevěné. možná ve městech jsou zvyklejší, ale u nás bych s plastovým průhledným neuspěla.
Mha Kdž na tebe kliknu, tak to vidím. Ještě se musíš hodně snažit, abys některé z nás dohnala![]()
Možná něco v nastavení?
Sweet Potato Když se rozkliknu, tak AAAAAA to číslo! se vidím taky, ale u ostatních to vidím jen tak v diskuzi.
Mha já to u tebe nevidím
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.