"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jitka77
1935 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:16
Reakce na continuity:

Jennyfor tak si to stuhly misto nahřej suchým teplem, i uterka ohřátá žehličkou pomůže.  

Jennyfor Jako zdroj suchého tepla je skvělá sůl, nahřát v pánvi a přesypat do povlaku na polštář například.

Ať je brzy líp!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:22

Ráno idem na tie zuby, dnes večer mám začať brať atb, nemala som si čítať príbalové letáky, ja snáď dnes ani nezaspim  mám sa báť po nich šoférovať keď píšu 

..môže mať vedľajšie účinky a príznaky (ako napríklad alergické reakcie, závraty a kŕče), ktoré môžu spôsobiť, že nebudete schopný viesť vozidlá.

Nemá má kto odviezť a ráno mi vychádza dávka tesne pred tym, než pôjdem

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:29

Teda teď jsem zas projížděla net, všude ty srovnávačky, jak si ženský myslej, že je jen chytily záda a jak jste mne tu zblbly, tak už jsem začínala hledat slušný spodní prádlo a jestli bych si ještě neměla oholit nohy, kdyby něco.

Ale naštěstí tam byla i diferenciální diagnostika:

Přichází náhle a bez varování

Jak poznáte blížící se infarkt? Projevy nastupují náhle, zcela bez jakéhokoliv předchozího varování. Nejčastěji se projeví tupým tlakem nebo pálením za hrudní kostí, bolestí, která se šíří do levé paže a krku. U osob, které postihl infarkt, nechybí i další důležité příznaky způsobené drážděním takzvaného „bloudivého nervu“: silné pocení, schvácenost, nevolnost a případně i dušnost.

S čím si můžete splést infarkt?

U mnoha lidí, kteří mají problémy se zády, se mohou objevovat podobné příznaky jako při akutním infarktu myokardu. Lze je však snadno odlišit od skutečného infarktu. Bolesti zad, které způsobuje například blokáda v oblasti hrudní páteře, často vyzařují do středu hrudníku, zpravidla však do jednoho konkrétního místa a mají charakter „bodavé“ bolesti.

Lékaři u těchto lidí označují tento stav jako Vertebrogenní algický syndrom. Tedy bolestivý syndrom způsobný vlivem páteře. U skutečného infarktu myokardu se však bolest projevuje spíše po celém úseku hrudi, je tupého rázu a navíc se současně objevují i ostatní příznaky, které jsou způsobené drážděním „bloudivého nervu“.

Takže to s konečnou platností prohlašuju za bloklý záda a jdu si teda dát něco teplýho pod lopatku.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2021 22:58

Jennyfor muzes mit i vykloubený žebro, kdyz je to pod lopatkou. Mě se to stává po porodu často, opravdu to připomíná infarkt a muž to měl teď.

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:06

barbucha Mydocalm, nojo, to byly jízdy ;-) Nic mě nebolelo,  šťastně jsem civěla do nebe, kolem ne běžel svět. Předepsala mi ho doktorka na uskřinutý svaly na krku (akorát si nevšimla, že to je nalomenej obratel).

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:09

continuity  No co zas tohle? Jakože to vypadne z toho držátka u páteře? A to bych si to tam měla nahodit zpátky nějak sama? Néé, to nemám, to určitě nemám. Jak to přišlo, tak to odejde

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:11

Jennyfor ne to se to rebro jakoby otočí kolem své osy. Ono ti to nejhorší povolí a pak to buď bude dobře nebo fyzioterapeutka ti to odblokuje. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:18

andulka01 a nebylo to na předpis? Taky si pamatuju na období, kdy se mi každou chvíli bloknul krk a že mi to na to předepisovala mudr. Už je to teda hodně dávno, ale taky si ty stavy po něm pamatuju. Já mívala pocit, že se jako pozoruju zvenku a že je všechno hrozně legrační. Asi to je kvalitní matroš

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:25

Jennyfor mydocalm jsem párkrát měla a teda asi jsem nějaká odolná něco co. Maximálně jsem po něm lépe spala. 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:34

continuity no ty máš ty migrény, ne? Tak jsi už asi zvyklá na všelijaký dryjáky.

já mívám doma Brufen, acylpyrin a framykoin a tím by normálně můj výčet končil. Jako dítě matky, co dělala ve špitále a měla doma plný šuplíky prášků na všechno, jsem se tomu vyhýbala.

Ale v poslední době mi teda bohužel něco nastrkali, ten letrox už budu brát doživotně a nějaký srágory na plíce a reflux a proti křečím. No jo, nenadělám nic, poločas rozpadu začal už dávno

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 25. února 2021 23:52

Jennyfor ja si nemyslím, že to nějak souvisí, bylo to tak i před triptany. 

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 26. února 2021 06:58

Jennyfor JJ, na předpis. A úplně přesně, jako bych všechno pozorovala zvenčí, všude mít a klid. Občas jsem po něm báječně spala a občas vůbec, ale cítila jsem se vyspalá. Zbylo mi půl platicka, asi dvakrát jsem si vzala když jsem si potřebovala fakt odpočinout třeba po závodech, už je to pár let.

Já když si zobnu jeden Ibalgin a dva Aspiriny za půl roku tak je to moc. Takže najednou takovej dryják

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 26. února 2021 08:03

Jennyfor tak ti teda pekne dekuju, vecer se mi skriply zada!!!!

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. února 2021 08:30

Jennyfor 711990 ja uz mam prave dva dny natazeny ten sval mezi krkem a ramenem, ovsem ten jennyfor popis savlovani se zrcatkem:D

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 26. února 2021 08:35

711990 já mám něco blokle u kyčle. Včera jsem byla na fyzioterapii, nezmohla se mnou nic, nakonec řekla, že jsem asi někde špatně šlápla. a dnes je to spíš horší. Chodím jak naprcana belice.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 26. února 2021 08:54

continuity  připomněla jsi mi tchána, naprcaná bělice byl jeho oblíbený obrat.

Večer už se zdálo, že to bude v cajku, ten termofor plus brufen plus guajacuran zabralo, ale k ránu už jsem se zas kroutila a ležet se dalo jen na tý pravý straně. 
Tak se holt zase nadopuju. 
Já se bojím i jen kejchnout

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 26. února 2021 10:21
Reakce na continuity:

Jennyfor mydocalm jsem párkrát měla a teda asi jsem nějaká odolná něco co. Maximálně jsem po něm lépe spala. 

​Já se motala jak po dvou litrech červenýho

Jennyfor 

Matroš fakt kvalitní

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 26. února 2021 10:23

Hergot a to mi připomíná, že mě už tejden (nebo dva) bolí kyčel... a co byste řekly? Vyřídila jsem si už aspoň rentgen?! No, nevyřídila!

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 26. února 2021 10:57

Jennyfor Nemá cenu trpět. Guajacuran bych si teda nechávala spíš na noc, analgetika a suchý teplo možno aplikovat pořád.

A jak píše continuity , přejde to samo, nebo by to pak nějaký fyzioterapeut odblokoval.

Co poradit na to vy/imrle na zadku, to nevím

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 26. února 2021 11:22

Aranel Jj, už jedu na Brufenu. Ono je to trochu lepší, když jsem to rozhejbala, nejhorší bylo brzké ráno v posteli, kdy se mi táák nechtělo vylízt, ale ležet se fakt nedalo.

A na vimrle (píšou, že s měkkým ) jsem úplně zapomněla.

Nejlepší léčba, kvůli beďaru se zrakvit a hned má člověk jiný starosti