"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Myrtila
5344 příspěvků moje polička 22. února 2021 11:18

whiskas Neni zac, zvlast v kombinaci s tou francouzskou postou by to asi bylo na houby. 

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 22. února 2021 11:20

whiskas 

Z Francie objednávám běžně a nikdy jsem problém neměla. A to belgická pošta umí být také dost výživná. Akorát se jednou balík nesmyslně toulal po všech čertech, ale nakonec sice se zpožděním, ale byl doručený v pořádku. Konkrétně s Hexagonou mám zkušenost také a vše proběhlo bez problémů. Pravda je ale i to, co píše Myrtila, kvalita jejich kabelek šla za poslední roky dost dolů. Jejich kůže na omak a v reálu moc kůži nepřipomíná. My je tady máme i v obchodech a fakt nic moc.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 22. února 2021 12:13
Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 22. února 2021 12:16

Yvraine Díky. Mně padla do oka jedna, která přesně vyhovovala velikostí/tvarem/vnitřním uspořádáním a má nastavitelný popruh. Ale tak najdu určitě podobnou v jiných vodách. Furla má teď hezkou, ale je na ní takový zlatý řetěz a nikde jsem se nedočetla, jestli jde sundat, takže taky raději nic . Věřím, že obchody zase někdy otevřou .

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 22. února 2021 12:27

potrebuju rychlou pomoc - pennyboardy -dcera potrebuje vetsi, ale 27´ nikde nejsou, mam hledat pod necim jinym? nebo nickelboard? skateboard  nechce asi. myslim, ze 711990 se v tom vyzna?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 22. února 2021 12:28

dalsi dotaz, maji vase deti airtrack? jak vybrat? ja ho ani nechci koupovat, bojim se, ze si ublizi ale zase ty matrace, co si dava na travu, se mi taky nelibi...

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 22. února 2021 12:35

whiskas 

Tak Hexagona a Furla jsou úplně jiná liga . Pokud jsi zvyklá na kvalitu zpracování jako má Furla, tak na Hexagonu rovnou zapomeň. Pravda je, že Hexagona mívá to praktické uspořádání vevnitř. Mně třeba ty kabelky, co jsou uvnitř úplně prázdné a nemají žádné kapsičky, moc nevyhovují. Najít kvalitní, hezkou, s vhodným uspořádáním bývá často dost oříšek. Mám docela ráda německou značku Picard.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 22. února 2021 13:09

Candance hledej to jako cruiser :) 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 22. února 2021 13:15

Yvraine Přesně, já ty "minimalistické" vnitřní prostory také nemusím.

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 22. února 2021 15:43

předem díky za rady!

fixovat hypo na 3, 5 nebo 7 let?

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 23. února 2021 03:56
Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 23. února 2021 05:57

Miru na ten tvuj recept bych pouzila nejakou stredni tridu. Bulleit bourbon je fajn, nic tim nezkazis. Makers Mark je dobrej, I jen tak. Oba cenove fajn. Ten drink bude sladsi tak by to sneslo i ostrejsi bourbon klidne. 
jo a Jak te tu mam, tak Negroni bylo! 

A vcera Macallan 12 letou skotskou v baru (chtela jsem zmensit pismenka "v baru" ale nejde mi to na tel tak Se vsem omlouvam!!)

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 23. února 2021 07:23

mitford sister při úroku do 2% bych teď fixovala na 7 let. Vyšší by ti snad ani nabízet neměli. Pokud ano, tak se ptej jinde. Jasně, při kratší fixaci můžeš řešit refinancování na výhodnější úrok. Je ale otázka, zda ta úspora pokryje čas, který tomu budeš věnovat.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 23. února 2021 07:34

mitford sister my ted bereme na 10 let okolo 1,8. Nizdi by uz asi byt nemely, spis naopak budou stoupat. Znama prave dela hypoteky a neni to jedna pani povidala... 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 23. února 2021 08:01

mitford sister pokud v bance v ČR, tak co nejdelší, jednak jsou úroky teď nízké, druhak to ted jde nějak refinancovat i při delších fixacich. Každá banka se k tomu sice staví trochu jinak a za deset let se může hodně zmenit, ale obecně je to mnohem jednodušší a levnější než před deseti lety. 

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 23. února 2021 10:13

continuity Makara rasaNori díky moc, jsem finanční analfabet - respektive ani tak ne, ale trpím strašnou nechutí tohle řešit a ráda outsourcuju :) pomohly jste mi!

Offline Miru
16833 příspěvků moje polička 23. února 2021 16:51

0zero7 

Díky!A čest Negroni!

Nakonec mám fíky s vanilkou naloženy v klasickém Bourbonu Jim Beam. Tak uvidíme.

Pořídili jsme i whisky Grants. Ale to je fakt drsnější pití, opravdu kouřovost. Tak jsem vymyslela, že si z toho udělám likér čokoládový

Normálně se to dělá z půllitru rumu, tak já použiji whisky

(ve 250ml smetaně na šlehání - "červenobílá krabička" - se rozpustí troje ledové kaštany klasik a jedna tabulka čokolády na vaření. Pak se tam vmíchá rum a sladké salko z plechovky, no, může se to samozřejmě společně rozmixovat/šlehat, až se to spojí. A dá se chladit. Éto vsjo. Luxusní čoko likér!)

Offline andulka01
12854 příspěvků moje polička 23. února 2021 17:12

Miru Takže si uděláš domácí Bailey's

Offline Miru
16833 příspěvků moje polička 23. února 2021 17:14

andulka01 

jo.

Já tu samotnou Grants nedala... Když je na mě něco zu viel, tak si tam namačkám čerstvou šťávu z pomeranče a pak very good. Takhle jsem to udělala i s panákem Grants. 

Ale napadlo mě právě toto. Tak to zkusím

Offline 0zero7
11893 příspěvků moje polička 23. února 2021 17:32

Miru Ha tak to bych nedala, tak sladky! Ja jsem na ty horky, obcas Dark and Stormy :) napis pak jestli se fiky a vanilka povedly v JB