continuity jj kdyz jsem doma, musim pritapet aspon na 22 a jeste si beru druhy svetr.. jak clovek jen sedi tak proste promrzne. zajimavy je, ze spotreba plynu nam nijak extra nestoupla, narozdil od elektriny a vody
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Garfie a ted jsem si vzpomnela,ze jsem se jednou hodila marod.....asi v sedmnacti, nasim to nerekla a rano normalne vstala a sla do bytovky k segre se vyspat,oni nebyli doma.![]()
Garfie já mám taky studený odchov z domu, teď jsem se posledních 20 let namlsala tepla a pohodlí paneláku, abych na stará kolena šla zas do domu... Já se těším, ale zároveň se bojím (pelety, dřevo, bude to stačit, nebude mi zima?)![]()
Zarinya Myslela jsem jiná v tom, že ať jsem u nás zažila jakkoli studený odchov (musíš ráno vstávat a přikládat, topíš na 18 stupňů a podobně), nic se nedalo srovnat s Japonskem. Dokonce ani když nám těsně před Vánocemi nefungovalo topení nebyla taková zima jako tam. Oni prostě vůbec netopí a nemají žádnou izolaci, přitom venku je běžně v zimě kolem nuly. Jako tahle moje oblíbená písnička ty pocity vyjadřuje fakt přesně. ![]()
Haha, s tím vyspáním, to je super historka!!! V Japonsku bys asi do školy nechodila, nedokázala bys opustit svůj futon!!
Kokoska A představ si, jak si tu písničku v rámci přípravy na japonskou zimu pouštím-je tam wc v hiraganě! Cca 3:17
To je náhoda!
Garfie tohle vůbec nechápu a jak vlastně vaří? Teď nemyslím v moderních bytech, ale původně?
Protože tady i sto let starou roubenku trochu vytopis už jenom tím, že si ráno uvaříš na kamnech čaj a ohrejes vodu na nádobí.
continuity Tak dřív na ohni, v těch úplně starých domech bylo uprostřed otevřené ohniště. Asi tam vlastně muselo být tepleji než dnes!! Ani dnes tam vlastně skoro nikde nejsou plynové rozvody, funguje se hlavně na bomby, kvůli zemětřesení. Výhodu mají domy v onsenových oblastech, normálně se napojí na přírodní zdroj horké vody, tak to je super, viděla jsem to jednou v rozestavěném domku. Ale bohužel to není všude. Na Hokkaidu, kde je nejchladněji mívají i krby, ale tam zase nejsou tak častá zemětřesení.
Garfie Ta písnička je výborná
Ale žít bych to nechtěla.
Garfie jezis ta pisnicka![]()
Garfie ten song ![]()
Garfie
a ta kočka ![]()
Ono to japonske chladno muze byt jine i tim, ze jsou to ostrovy, i kdyz velke, tak proste to klima je jine? V Recku nam jeden domorodec rikal, ze kdyz muze, tak v zime jede do Cech, ze u nich u more treba i v relativne teplem pocasi cca 8-10° je mu zima, doslovne rikal zima na kosti. U nas pry snese i mraz, proste sucha zime je lepsi.
Zarinya nasi meli neco podobneho, byt s vlastnim vytapenim, kotel na uhli. Takze rano kosa, zamrzly okna, tak do 10 se to ohrivalo na snesitelnou teplotu. A zachod na chodbe, kde se netopilo vubec, strasny vylezt z bytu do ty morny.
Garfie ťa pesnička ![]()
Kokoska Tak ono venku je příjemně, hodně tam svítí sluníčko, i v zimě, kolikrát, když se nám do oken opřelo, tak jsem vypínala topení, to bylo jak ve skleníku. Ale v noci máš prostě stejnou teplotu jako je venku...A jinak to klima je tam taky zajímavé, na Honšú se středem táhnou Japonské Alpy a prý totálně rozdělují zemi na přívětivou východní část (kde je Tokyo a kde jste se asi hlavně pohybovali) a nepříjemnou západní, kde je třeba Nagano, ta je ovlivňovaná ze Sibiře. A můžu říct, že jsem to zažila na vlastní kůži, ač na příjemný podzim, normálně jsme přejeli hřeben a bylo to jako když luskneš prsty.
Kokoska tak to u nas takhle dramaticky nebylo.
to bych umrela.
Garfie my jsme se pohybovali na trase od Tokya po Osaku, V Tokyu teda bylo hrozne vedro, 36° jeste nekdy po 8.vecer, a ke konci kolem Osaky nekde v kopcich, kde jsou nejstarsi chramy (jmeno ted nevim) byla dost zima, prselo, bylo nevlidno. Jen nevim, jestki to fakt bylo prejezdem toho pohori, my to brali proste jako zmenu pocasi. Vlastne jsme byli jeste dal na zapad, z Kjota jsme nejak jeli az do Hirosimy a do Osaky se vraceli az na posledni 2 dny. Budu muset najit ten program cesty, jestli ho vubec jeste mam.
Kokoska Nara? To byla spíš náhoda, to je pořád ta dobrá strana.
Garfie ted jsem dopsala, ze jsme vlastne dojeli az do Hirosimy. Ale drzeli jsme se vlastne od Tokya k Osace v te jiznejsi casti ostrova.
Kokoska Jojo, já vím, ten ostrov s bránou je u Hiroshimy. To je taková klasicka hlavní turistická cesta, taky tam každého posílám. :-)
Garfie to kotasu jsem si vygooglila a nevím teda ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.