"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 24. března 2021 17:01

notna Evaeva aplikace funguje v pohode, spis bude nejaky problem s tim overovanim plateb, to mi rikaji pokazde, kdyz tam volam. Pritom online platim kaztou bezne a vse v pohode. Zkusim tedy platit kartou kuryrovi. Diky. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2021 17:04

Lamicka já o té aplikaci nepsala, že bych měla problém s platbou. Mě se hrozně pomalu načítá, pořád jenom čekám:) Nakonec se mi nejvíc osvědčilo nakupovat na počítači.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 24. března 2021 17:18

Evaeva jj, tak jsem to i pochopila. Mně apka funguje dobře, je to lepší než dřív v počítači. Ale je mi to k ničemu, když pak musím do Penny

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 24. března 2021 20:34

Potrebuju v patek podniknout cestu do Pardubic. Nemam tiskarnu. Muzu mit to prohlaseni vyplneny v mobilu? Mam to napsat rukou?(doslo mi, ze nemame doma ani papiry a papirnictvi sou zavreny, boze...) Kontroloval vas realne nekde nekdo?

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 24. března 2021 20:35

Lamicka platím vždy kartou u kurýra, nikdy žádný problém

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 24. března 2021 20:47

711990 samozřejmě že ho můžeš mít v mobilu. my jsme dnes potkali zátarasy na dálnici v obou směrech, ale nestavěli nás. což mě hrozně mrzelo, protože jsem měla s sebou tohle z Reflexu

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 24. března 2021 20:52

žluťásek tak fajn, to jsem ráda, že to jde v pohodě 

Offline continuity
43145 příspěvků moje polička 24. března 2021 21:07

Já teda uz rohlik předem neplatim, pokud nejsme v karantene nebo není jiný problem. Vždy si zablokují jinou částku jež mi reálné stáhnou z účtu, takže se mi platby nespárují a jedna z těch blokaci mi tam visi i deset dní. 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 24. března 2021 21:50

711990 U nás na obou stranach je mezi 6-7 ráno pravidelná hluchá hodina, kdy se střídají hlídky.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. března 2021 08:26

continuity platbu predem kartou jsem mela nastavenou automaticky od jara, kdy jsme prave byli v karantene a tak do prosince vsechno ok, zadny problem. Od noveho roku jeden problem za druhym. Uz jsem to zmenila na tu platbu u kuryra.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:28

Lamicka A Rohlík se k tomu nějak vyjadřoval ve smyslu, že to je vyloženě jejich technickej problém? Protože jak píšeš "od nového roku", tak mě napadlo, jestli to ještě nemůže nějak souviset i s tou úpravou zabezpečení plateb na internetu podle nařízení EU... Ta platební brána na Rohlíku je přecejen odlišná od těch obvyklých eshopových, mohlo by to nějak haprovat. Mně se třeba teď v poslední době na Rohlíku asi dvakrát stalo, že to na mě zařvalo, že moji zapamatovanou kartu nelze ověřit, a musela jsem ji tam naťukat znovu manuálně, ale pak už to normálně prošlo. To se mi taky dřív nikdy nestalo, ale furt je to teda menší problém, než když ti zaplatit nejde vůbec.

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:35

Lamicka Mohlo by to být v souvislosti s e-PINem a novou legislativou od 1.1.21.  Takto jsem to vystopovala po vleklém dopisování u Tchibo, kde to tedy ještě má spojitost s faktem, že mají centrálu v Německu. Tvrdili mi, že je problém asi v tom, že Česká spořitelna nechce autorizovat ty platby. Mimochodem, pracně získaný  e-PIN na mně nebyl dosud nikdy požadován. Vše teprve budu zjišťovat u ČS, to bude taky na dlouhé lokte, jak je znám. Nemáte s tím někdo už zkušenost? 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:36

Karoleena asi to bude souviset. Rikaji, ze ten problem je u nich kvuli platebni brane csob a overovani plateb. Ten posledni operator rikal, ze s csob stale jednaji. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:39

Anaj ja se snad vratim k hotovosti

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:43

Anaj Jako pro mě to je naprosto neprůhledná a zmatená situace, přijde mi, že se k tomu každá banka postavila dost po svým a pak to takhle dopadá, někdo funguje dál úplně normálně a někdo to má s novejma komplikacema. Každopádně já se od toho ledna připravovala, že budu muset každou platbu nějak vysoce důmyslně autorizovat přes appku a naopak mi připadá, že mě to k potvrzování v mobilu nutí mnohem míň než dřív, už fakt mockrát jsem zadala platbu, automaticky hrábla po mobilu a nikde nic. To mě ale taky trochu znepokojuje :D a mám v plánu si o tom něco raději zjistit, byla bych klidnější, kdybych aspoň v náznacích chápala, jak to má fungovat. 

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:45

Lamicka Já už se skoro vrátila - u toho Tchiba mají možnost dobírky, a ta jde naštěstí už platit kartou.

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:51

Karoleena Jsem na tom podobně. Navíc jsem si kvůli tomu musela zřídit -složitě, taky  dost podařená historka -to je zase ten moloch ČS - bankovní identitu (nebo jak se to jmenuje) a ta mě též dost znepokojuje, zvlášť s těmi výhledy, co slibují, že všechno bude umět, přičemž ve výsledku to má na starost nějaký komerční subjekt v podobě akciové společnosti, do které snad ČS vložila nějaké peníze a šla od toho. Tak asi tak Taky se do toho ještě chystám ponořit. Jestli to bude tak "zdařilé" jako    svého času ten i-bod a jejich současný systém George, není moc o co stát.  Ráda se budu mýlit. 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:53

Anaj vidis zrovna na tu "bankovni identitu" jsem se taky chtela optat, nejspis asi continuity co o tom soudis? ja planuju se tomu co nejdyl vyhnout, pokud to ovsem pujde...

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. března 2021 09:57

Karoleena mam uplne stejny pocit. Cekala jsem, ze budu autorizovat mnohem vic a kolikrat se mi stane, ze cekam autorizaci a neni potreba. I treba u vetsich castek. 

Jeste jsem se chtela zeptat - v obchodech platim kartou v mobilu a vsude mi to jde (bez ohledu na castku), ale v DM ne. Tam musim vzdycky vytahnout kartu. Nevite, cim to muze byt? 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 25. března 2021 10:01

Me ted neslo zaplatit kartou na sephore. Jako ze vubec. A nehlasilo to zadny problem, takze ani netusim cim to muze byt...