"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 25. března 2021 10:10
Reakce na Anaj:

Lamicka Mohlo by to být v souvislosti s e-PINem a novou legislativou od 1.1.21.  Takto jsem to vystopovala po vleklém dopisování u Tchibo, kde to tedy ještě má spojitost s faktem, že mají centrálu v Německu. Tvrdili mi, že je problém asi v tom, že Česká spořitelna nechce autorizovat ty platby.

​Když jsem naposled nakupovala v tchibu, tak tam přímá platba kartou vůbec nebyla na výběr, jenom paypal, převod a dobírka. Bezpečnostní upgrade tedy asi spočívá v tom, že platbu kartou vyřadili

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 25. března 2021 10:15

coralline To je vtipné . Mně totiž v té korespondenci tvrdili, že pro  jejich systém by bylo složité a nákladné vyřadit možnost platby kartou z nabídky, takže to bylo vždy první, co se mi nabídlo, já spokojeně pokračovala včetně zadání sms kódu z banky, který mi přišel, aby mi na konci snažení bylo sděleno, že to nelze uskutečnit a mám zaplatit převodem - čemuž jsem se chtěla vyhnout, protože je to složitost navíc. No, přestavila jsem si tam ty priority sama, aby mi to nabízelo dobírku. Ale je pravda, že už to bylo tak před 2 týdny. Mám se tedy těšit na nová překvapení?  

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 25. března 2021 10:24

Anaj Já jsem nakupovala před 3 týdny. Teď jsem se dívala a platba kartou tam na výběr zase je. Ale jestli to funguje jak říkáš, zůstanu u paypalu.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 25. března 2021 10:46

continuity 

Jeden z fakt tupejch dotazů... prosimtě nevíš, jakej je rozdíl mezi letenkou zakoupenou u Smartwings a letenkou zaplacenou CSA? Stejná destinace, stejnej den i hodina, stejná cena... jen tam vedle sebe figurujou obě firmy... naposled když jsem kupovala u CSA tak jsem stejně letěla se Smartwings, tak v čem je teda rozdíl a proč mám takzvaně na vybranou (jestli mám)?

Online Zuzuli
3788 příspěvků moje polička 25. března 2021 11:03

coralline Anaj v nedeli mi tchibo platbu kartou nevzalo. Sice me to poslalo na platebni branu a ta po me chtela potvrzovaci kod z sms i epin, ale nakonec to zahlasilo, ze platba neni mozna a vratilo me to na vyber zpusobu platby. Tak jsem platila tou samou kartou u kuryra

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 25. března 2021 12:01

Zuzuli Tchibo překvapuje . Mě to právě nevrátilo k výběru způsobu platby, ePIN to nechtělo, platbu brána prohlásila za neuskutečnitelnou. A přišel mi napřed email s potvrzením objednávky, který vypadal, že je zaplaceno, a po chvíli email s informacemi, jak platit převodem. No, zkoušet to znova nebudu, dobírka to případně jistí, jak píšeš, tou samou kartou A popátrám po té identitě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2021 12:01

Anaj já mám spořku a u Tchiba už jsem tenhle rok nakupovala a žádný problém nebyl. Mám teda tu appku v mobilu a většinu plateb potvrzuju přes to buď otiskem nebo pinem. 

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 25. března 2021 12:55

Evaeva Problém mi myslím nastal až někdy v únoru, předtím to právě šlo hladce.  Nakupuju přes počítač a  v mobilu nemám žádné appky ani připojení.

Offline continuity
43145 příspěvků moje polička 25. března 2021 13:51

barbucha nevim uplne presne na co se ptas. jestli mas na vyber, kdo ten let bude operovat?

to nemas, oni si ruzne vypomahaji co se tyce posadek i letadel, ta linka je jenom jedna, i kdyz ma tri dalsi cisla - muze se jeste prodavat v ramci Skyteamu.

Offline continuity
43145 příspěvků moje polička 25. března 2021 13:58

Anaj viktorka_od splavu o bankovni identite soudim, ze konecne nebudu muset s papirama do cezu, kdyz si chci prepsat elektrinu, ale pujde to vyridit on-line. cilem je, aby banky, ktere maji povinnost dukladne overit klienta kvuli tem KYC regulacim, mohli tuto znalost prenest na dalsi subjekty na trhu a tim se rozsiri on line sluzby. 

(ja to chtela vyuzit na danove priznani, ale zrovna s moji bankou to momentalne nefunguje)

provozuje to dcera tech tri zakladajicich bank. nikdo od toho nedava ruce pryc, prave naopak dalsi banky se poprali, aby tam taky ziskaly podil a podminky (chvili to uz vypadalo, ze budou identity dve, co by byl celkem problem). z hlediska bezpecnosti to neni problem, podstatne je overeni identity na strane banky a to je porad stejne.

jo, dalsi vec, moje banka treba umoznuje tu identitu docasne zablokovat, takze vyridis, co potrebujes a zas to jakoby uspis.

jinak to povinne nikterak neni, proste kdo to nechce, bude dal chodit s obcankou na pobockach ruznych operatoru. 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 25. března 2021 14:01

continuity diky!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 25. března 2021 14:03

continuity 

Takže je to úplně jedno, u koho z nich si to koupím, co? No je mi akorát divný, proč na jednu linku jsou psaný dvě (nebo tři) společnosti... 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 25. března 2021 14:15

Mám blbý dotaz, ale nikde jsem nic rozumného nevygooglila: existuje něco na odstranění chlupů v nose? Manžel mě požádal, ať zkusím něco zjistit, protože si je stříhal a asi mu to nějak zarůstá, nebo jsou po stříhání tvrdší, takže má ten nos čím dál bolavější, už se chudák ani nevysmrká. Hledala jsem třeba nějaký změkčovat na chlupy, ale našlo mi to jen něco od Ryoru, to asi nebude to pravé ořechové.

Offline jerry
11241 příspěvků moje polička 25. března 2021 18:48

nonemy

Asi to nebude ojedinělý případ - co se zkusit poradit na ORL, když mu to působí zdravotní problémy?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 25. března 2021 18:54

jerry se obávám, ze tam ho nedostanu. To víš, chlap, nikam nepůjde, dokud  nebude mít smrt na jazyku

Offline jerry
11241 příspěvků moje polička 25. března 2021 18:58

nonemy 

Tak tam zkus zavolat a zkonzultovat to sama (stejně někteří lékaři ordinují radši distančně).  Co se ti může stát horšího, než že tě pošlou do háje. 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 25. března 2021 19:30

jerry nonemy Já myslím, že porádej stříhat jen to, co čouhá ven, aby to nezarustalo. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 25. března 2021 20:42

jerry to máš pravdu, třeba mi poradí aspoň nějakou mast, jak to akutní teď vyléčit

Karja to jsem mu taky říkala, kdovi kam až to stříhal, trumpeta. 

Děkuji vám

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 25. března 2021 20:48

nonemy ideálně nějakou oční mast pokud máte doma, ophtalmoframykoin třeba. a stříhat ne nůžkama ale takovým tím zastřihovačem 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 25. března 2021 20:51

viktorka_od splavu děkuji a manžel taky