"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 22. března 2021 19:57

barbucha my jsme menili v byte, co mame na venkove, plyn za elektriku a bylo s tim spousta uradovani a vyrizovani, musi byt povoleni od plynaru a odborne odebrani plynomeru a zaslepeni privodu. Soucasne zadost o silnejsi jistic, zmena smlouvy, instalace novych hodin, posouzeni technika, ze je to v poradku... zadarmo to taky nebylo. V najemnim byte bych do toho nesla ani omylem, taky by to musel povolit ten pronajimatel a proc by to delal, vsechno vyrizovani by bylo na nem.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:02

Garfie Přijde mi to jako dobrej vynález, já bych teda při svý šikovnosti měla tu deku hned zakecanou. Ležet v posteli pod vyhřívacím stolem s dekou když klepeš kosu je hodně lákavý.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:11

Garfie to vaše zní fajn, hned bych zašla, Ale pobavil mě ten podtitulek: Japonci si v zimě užívají pohodu, kterou by jim každý záviděl. Po tom, co jsi tu psala o Japonské zimě

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:13

Kan to mě taky napadlo, že by byla u nás ta deka hned pokecaná. A taky bych se asi pak těžko dokopala přesunout se do postele

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:15

MP Marge Já se ještě teď zeptám samba, jak přesně to vymysleli. Já si právě myslím, že to nechtěli nějak extra řešit s námi nebo nás obtěžovat, protože přesně ten starej sporák by se musel někam odvezt, plus novej ti musí zapojit elektrikář, takže je s tim práce. Ta deska nebo co to pořídili, stala prý 4 tisíce, což není taky úplně nejlevnější, to by bylo lepší mít pomalu celej novej sporák. Ale zas na druhou stranu, ty by sis měla spíš asi pomalu zvykat, než se dát před ohněm na ústup;-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 20:17

Kokoska to s tím plynem je potřeba jen když chceš zrušit ten rozvod, ne? Jinak ten přístroj můžeš prostě odpojit a konec trubky nechat dočasně zaslepit, plynoměr zůstane, kde je. Pokud vím, dělají se i sporáky na těch klasických 230V, ale posílit jističe by asi bylo potřeba.

Offline Garfie
28571 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:19

Mulen Kan Mně teda je to japonský sezení pod nízkým stolkem nepohodlný, ale asi je to otázka zvyku. Je třeba srandovní, jak k tomu normálně prodávají židle, jen sedadlo s opěrkou, bez noh-mně to vždycky přijde jak pro postižený...

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:23

Evaeva jo, pokud by se planovalo v budoucnu sporak vratit, asi by plynomer mohl zustat, my ho vyhodili definitivne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 20:25

Kokoska my právě v bytě zrušili jen ten přívod od stoupaček, konec je za plynoměrem. S tím moc papírování nebylo.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:37

Garfie Mě zase večer vždycky chodí nohy. U nás by ten stolek asi poskakoval jako při duchařské seanci

Online continuity
43145 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:44

Garfie popravdě to sezení na zemi, je asi jediné, co by mi na japonském bydlení určitě vyhovovalo. Dokud jsem bydlela s kobercem, sedávala jsem na zemi úplně běžne. Teď si musím vyndat deku a hlavně nám protahuje přes balkonové dveře, takže to není až tak příjemné, ale dělám to i tak. 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 20:50

continuity uaa tak to mě na tom japonsku děsí asi nejvíc, já bych na zemi nevydržela ani hodinu, já ani nemám ráda nějaký venkovní piknikování na dece, prostě neumím sedět bez židle

Online continuity
43145 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:07

viktorka_od splavu já zas neumím sedět na zidli, úplně mi to stačí v práci. Jak si tady lebedite, jak se vždy návštěva usadí k jídelnímu stolu, tak pro mě je to dokonalá představa pekla: sedět několik hodin na jídelní židli. 

49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:10

continuity když si můžu dát nohy nahoru (na protější židli vydržím klíďo celej den.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:12

Super blbý dotaz, někam mi zmizela má narozeninová sleva do Tchibo (v podezření synové a krb) a teď se mi ten košík o 20% dráž objednávat nechce  nemáte někdo prosím kupon, který nebudete využívat? 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:18

continuity No tak sambo v preddetnem období na zemi i jedl. Seděl, ležel, jedl. Až teď chce jít příkladem a chudák si seda ke stolu. Dokonce přemýšlel i o nejakem futonu místo klasické sedačky. 

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:22

viktorka_od splavu taky nejradši polo-sedim, polo-lezim. Nohy nahoře je základní podmínka relaxu.

49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:23
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:31

continuity Já taky hrozně ráda sedím na zemi. U bráchy se nás pokaždé sejde hodně, dalo by se sedět u kuchyňského stolu, ale raději si sedám na zem. Mám i blíž k neteřím. Většinou tam sedím s bráchou a manželem. To stejné u našich v pidibytě. A přesně, nemusím mít sezení s návštěvou u kuchyňského stolu, i když si tam každý sedá automaticky.

Online continuity
43145 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:36

Renusatko ja nám pocit, že návštěva si automaticky sedá tam, kam se servíruje pohoštění. Tj. u nás v rodině na gauč a do křesel. 

Mě je to i dost blby si sednout do křesla, kdyz mi vodu dali na stůl. Ale to neznamená, že mi je to příjemné.