"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 21:43

Makara

Sedět na zemi mi nevadí, se stejného důvodu, ale musím mít se kde opřít.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:43

continuity Jen návštěva na kafe se často usadí dřív, než kafe uvařím.Ale už přesně vím, kam si kdo sedne, když k nám dojde

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:45
Reakce na Makara:

viktorka_od splavu taky nejradši polo-sedim, polo-lezim. 

​Nestůj, když můžeš sedět, a neseď, když můžeš ležet!

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:47
Reakce na continuity:

Renusatko ja nám pocit, že návštěva si automaticky sedá tam, kam se servíruje pohoštění. Tj. u nás v rodině na gauč a do křesel. 

Mě je to i dost blby si sednout do křesla, kdyz mi vodu dali na stůl. Ale to neznamená, že mi je to příjemné. 

​A právě proto je lepší servírovat pohoštění, až když se návštěva usadí (kam chce)

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 21:50
Reakce na barbucha:

​A právě proto je lepší servírovat pohoštění, až když se návštěva usadí (kam chce)

​jojo přesně tak to dělám já! Renusatko u těch co je znám už to vím a nesu automaticky, ale když dorazí někdo kdo u nás ještě nebyl, tak počkám, kam si sám sedne, i když se ptá/poohlíží tak dostane odpověď kamkoliv chceš - no většina si fakt sedne ke stolu. akorát teď u nás byl kamarád (pracovně=to se snad smí žejo?:-)) a ten si sedl sám od sebe na pohovku, to byl jeden z mála

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:06

viktorka_od splavu 

Tak. Většina rovnou zamíří do kuchyně... jedině takový ty co přišli poprvé tak jdou jakože do salónu (a odtamtud toužebně švidraj do kuchyně) Vychytal to jedině mladej pán, kterej vleze do kuchyně, tam polkne na co přijde... aby se následně odvalil na sofa. Jako doma prostě, žádnej stres

Vono taky je rozdíl podle mě, v jakejch hadrech člověk přijde - rozvalovat se na sedačce se dá spíš v neformálním oblečení... teda dá se ve všem, ale jde o pohodlí, kdy člověk nemusí hlídat jestli se mu nevyhrnula sukně a tak podobně... pak dá asi spíš přednost vzpřímenému sedu u stolu

49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:08

barbucha my máme salon v kuchyni takže nic:-)

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:22

viktorka_od splavu 

Tak to je pohoda, návštěva nemusí váhat

Já když se přistěhovala sem, tak kuchyň byla zaneřáděná šicíma strojema a mrazákama (inu jedna z milostpánovejch sester vařila ve škole, no ), že jídelní stůl už musel bejt v salónu... což mi tak úplně nevyhovovalo... ale na rozdíl od nových zvyklostí jsem ty dvě cimry nespojila, protože ložnice zabrali haranti a já potřebovala prostor pod uzavřením taky pro sebe. A už to tak zůstalo a i zůstane, i když jsou haranti dávno pryč. Protože když se dívám na TV a milostpána popadne chuť vařit, tak v tom řinčení hrnců a mlácení příborů jsem ráda, že se můžu v salónu zavřít, aby mě neranila mrtvice vzteky

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:39

barbucha dobře si udělala. My máme kuchyň s obývákem spojenou jen trochu a mrzí mě, že jsem ji přecejen nenechala celou oddělenou. Vadí mi i že musím zesílit televizi, když vaří konvice natož myčka, trouba nebo smažení.

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:44

Evaeva já bych měla dva kamrliky. Celý prostor 5,5x 6 je moc fajn, ale když se to rozdělí na dvě místnosti a přibudou dvoje další dveře.... Ja fakt nelituji. 

Trouba je potichu, myčku máme taky tichou, největší problém je ta konvice a to je chvilka. 

49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:46

continuity největší problém je když něco mixuju a v televizi zrovna nějaký sportovec vykládá ta životně důležitá moudra

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:48

continuity mě vadí i ten tichý šum, myčku pouštím na noc nebo když jdeme ven, troubu a vaření musím vydržet. Já mám takhle víc prostou pro linku. Ale mám kuchyň do L a místo ostrůvku vysokou skříň a lednici, tj. z obýváku je vidět asi metr zeď, pak metr průchod, zeď dva metry a nakonec průchod až k obvodové zdi asi metr a půl. Doufala jsem, že ta vysoká zeď bude víc tlumit.

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:49

viktorka_od splavu tak já jim oznamim, že budu mixovat, mlít maso atd a bude to trvat 5 minut. Vždy jsme se nějak domluvili, i nás je problém akorát, když muž dokoukava v půl jedné film a já jdu už zoufalá poklidit kuchyň. Tak to občas brble.

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:52

Evaeva já nám kuchyň do U. Na tom Ucku stojí akvárium, tak to trochu odstíní tu konvici a robot. A od sporáku vidím na televizi. 

Pro mě je peklo být někde u vaření zavřená. Já klidně budu vařit guláš pro 40 lidi, ale budou u toho se mnou!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2021 22:54

continuity to já právě vůbec nemám, klidně bych tam byla zavřená, pustím si hudbu a jsem spokojená. Uvažovali jsme o šoupačkách, ale zase by sebraly minimálně deset cm z obýváku.

49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 22:56

continuity tvl brble jo? no já teda když pracuju, tak to může generovat hluk, ale pokud by to někomu vadilo, tak nemusím dělat nic

Online continuity
43142 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:01

viktorka_od splavu no tak ode mě to není příliš hezke mu rušit konec detektivky. Problém je, že ráno do toho nepořádku nerada vstávám já. Jemu je to jedno. Buď si udělá kafe a odfrci do práce nebo ještě spí, když dělám snídani. 

49359 příspěvků moje polička 22. března 2021 23:05

continuity to jde teda uplně mimo moje chápání, ale muž by asi s tebou souhlasil 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 23. března 2021 01:13

A proto mame druhou TV v patre. Ja si digestoř tezko prenesu, takze komu vadi hluk, at si laskave prenese svuj zadek.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 23. března 2021 07:15

Kokoska presne, nejlepsi je kdyz muz telefonuje (coz dela vicemene porad) a ja delam neco v kuchyni, a zacne vrhat vyznamne pohledy ze jsem hlucna. Tak to ja potom vrham vyznamne gesto, jako ze tam jsou dvere a nech sa paci:D