"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:01
Reakce na :

Jasně, já jsem to taky do toho předchozího příspěvku napsala. Na druhou stranu, když se dítěti nechce jen proto, že je prostě pohodlné ( a takové děti jsou ), tak by mělo smůlu. Dcera je naštěstí pro "každou špatnost", syn zatím byl jen na prodlouženém víkendu s londýnskou českou školou, protože tady jezdí základky až v posledním ročníku na 5 dnů někam do Walesu. V srpnu ho teda čeká týdenní fotbalové soustředění, tak jsem na něj zvědavá.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:02
Reakce na Garfie:

+ Len

Já si to právě neumím vůbec představit, navíc mi přijde, že těch dospělých je hrozně málo na takový počet dětí. K moři je podle mě pustit nemůžou, to nevím, jak by uhlidali. A jestli se budou cachtat v bazénu, tak se nemuseli trmácet tak daleko. 

Naše školka myslím nikam nejezdila, pamatuju si právě až tu školu v přírodě jako prvňák a to bylo super. Ale to už jsme byli starsi. Ve třech letech si to vůbec neumím představit. A docela mě baví si tady číst vaše zkušenosti, netušila jsem, že se takhle za totáče jezdilo.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:03
Reakce na Luna:

Přesně, čím dřív si zvyknou, tím líp pro nás i pro ně.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:07
Reakce na Potrefenáhusa:

My se na školách v přírodě učili úplně stejně, i písemky se psaly, ale stejně jsem se tam vždycky těšila. Mám pocit, že jeden rok jsme byli dokonce dvakrát.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:07
Reakce na Krehutka:

Tak každej nejezdil. My jsme za komára chodili se školkou akorát do sauny a bylo to děsný.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:11
Reakce na Emerald:

Myslim, že jsem chodila do úplně obyč školky, matně si pamatuju, že tam. byly i o dost větší děti z přidružené školy, možná dílo aktivních rodiču v SRPŠ nebo jak se tomu říkalo. Jediný co si pamatuju, že máma na letišti mírně znejistěla, když viděla náš epesní vrtulový stroj

Podle mě  se dnes rodiče o děti mnohem víc bojí, až bych řekla iracionálně, zřejmě přeinformovanost.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:20
Reakce na Krehutka:

Tak já se musím přiznat, že jsem dceru na tuhle Itálie akci nepustila ani ve 3. třídě. 1 učitelka a asi 3 maminky jako dozor. Nejela polovina třídy. Možná jsem byla úzkostlivá matka, ale asi bych se zbláznila strachy. 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 08. června 2017 14:52
Reakce na Emerald:

Já jsem to vlastně ani nebrala z pohledu dětí/rodičů :-) Každé dítě je jiné a i když obecně mi tak malé děti ještě přijdou fakt malé na výlet bez rodičů (rodiny), tak je to asi na zvážení každého rodiče (já bych se teda bála). Dcera je dost otřískaná, v první třídě byla celkem 3x na týden pryč s přírodvědeckým oddílem, ale ve třech letech měla potíž i na prázdninách u tchýně-a to ji má moc ráda. Spíš to beru z pohledu školky, já jako učitelka bych fakt nechtěla mít 24/7 na krku tak malé děti-ideálně ani jedno cizí, natož tolik. Ta zodpovědnost je obrovská.

Jinak koukám, kolik z vás takhle jedilo už ve školce! Já jsem vesnické dítě, u nás se nejezdilo na školu v přírodě ani na základce , natož před ní. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:08
Reakce na Garfie:

Taky jsem byla na skolce v prirode a jela cela skolka, to znamena i nizsi rocniky. Ale k mori jsme nejeli, jen do Susice  Moc se mi tam libilo a nechtela jsem domu.

Mam vzpominku, ktera mi zpetne prijde divna. Pokazde, kdyz nas ucitelky ukladaly ke spani, at uz odpoledne nebo vecer, tak nam daly pusu na celo a cucavy bonbon! To mi prijde celkem riskantni, dat diteti tesne pred spanim tvrdy bonbon... Ale tenkrat jsem si samozrejme nestezovala!

Na tom puvodnim diskutovanem vyletu mi pripada zvlastni, ze jede tak malo ucitelek na tolik deti. To se priznam, ze bych taky zavahala. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:14
Reakce na MP Marge:

Jakože kdo se neudusí, bude mít aspoň pár kazů? 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:17
Reakce na Krehutka:

Tak. Mozna slo o konspiraci s nasimi zubari!? 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:21

Se školkou jsme jezdili po Česku, ale pamatuji si, že jednou byla školka s rybníkem. K moři jsem jezdila se ZŠ. Myslím, že prvně v 4. třídě pod stan. Naši na rodinnou dovolenou k moři neměli peníze, tak jsem byla ráda, že jedu aspoň takto. Nepamazuji se, že bych někdy nechtěla jet. Brala jsem to jako fakt, že jedu, a nenapadlo by mne o tom diskutovat. To až později jsem odmítla jet na lyžák.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:23
Reakce na MP Marge:

Ve školce dostal bonbon ten, kdo ten den nedostal pohled z domova :-)

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:31
Reakce na Malvin:

To je mile 

Online Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:49
Reakce na :

mně se to neseká, myslíte, že sem můžu dát fotku z jejího fb, který se tu směju nahlas tak, že se sem možná přijde někdo podívat, co se mi stalo?

Online Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:55
Reakce na :

to nevim

já jsem se zasmála autokorektu...

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 08. června 2017 15:57

Není tu prosím nějaký odborník přes Instagram? Jde mi konkrétně o firemní profil. Netuším, jestli nahrávané fotky musí být vlastní - tj. ty, co jsme si sami nafotili nebo mohu použít i ty, které si kupujeme od fotobanky. Nikde se mi to nepodařilo najít. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 08. června 2017 17:22
Reakce na Garfie:

"Jinak koukám, kolik z vás takhle jedilo už ve školce! Já jsem vesnické dítě, u nás se nejezdilo na školu v přírodě ani na základce , natož před ní. "

Na školky a školy v přírodě snad jezdily jen děti z měst, aby byly na čerstvém vzduchu, ne? Vesnické děti byly na čerstvém vzduchu pořád, tak neměly nárok.