"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. června 2017 13:21
Reakce na 999:

Já mám se školkami v přírodě zkušenost z druhé strany. Moje tchýně byla učitelka v jedné pražské MŠ a jezdili s dětmi do Krkonoš. Jednou jim jeden klouček začal po příjezdu na místo zvracet ( řekl, že mu bylo špatně už doma, ale maminka řekla, že musí jet), následoval průjem, klasická střevní viróza, kterou nakazil asi  dvacet sedm dětí z třiceti... Učitelky začaly obvolávat rodiče, aby si přijeli pro děti, ale téměř všichni odmítli... Nakonec všechny děti nocovaly na zemi v umývárnách, střídaly se kolem záchodů, prostě horor...

Kdo viděl dítě schvácené střevní chřipkou nepochopí... Rodiče si prostě počkali, až jim za týden dovezou domů uzdravené děti.

Rodičia neprišli??? Tak toto nechápem!!!

Ja skáčem do auta, už keď mi dieťa volá, že mu je smutno, alebo pre neidentifikovateľné "nemám sa dobre", aj keby to malo znamenať, že nájdem dieťa, ktoré sa už medzitým dobre má a naprázdno sa vrátim domov. Toto nepochopím!!!!

Offline 999
19832 příspěvků moje polička 10. června 2017 13:46
Reakce na žluťásek:

jinx slniecko Přijeli tři... Kdyby to bylo obráceně, tak to pochopím, někdo nemá auto, někoho opravdu nepustí z práce... Ale 27?

Je to sice jedna cesta 180 km, ale jak píše jinx, to bych šla i pěšky...

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. června 2017 13:48
Reakce na 999:

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 10. června 2017 14:24
Reakce na Krehutka:

Setkaly jste se někdo s tím, že by školka pořádala pro děti " školku u moře"? Z toho, co jsem pochopila, by mělo jet asi 30 dětí (3 - 5 let), 3 učitelky + doktor + dvě babičky (jako doprovod svým vnoučatům, ne jako pedagogický dozor) na tyden do Itálie, 14-16 hodin autobusem do nějakého areálu i s bazénem. Fakt si někdo troufne tam poslat svoje dítě? Jako já si pamatuju, že jsme na konci 1. třídy jezdili na školu v prirode, ale u takhle malých dětí mě to překvapilo. (Synovec jede s babičkou, tak ta se k němu postará, ale co ti ostatní?)

Zaslechla jsem o tom. A u tak malých dětí mi to přijde jako blbost. Chápu, že je fajn zaplnit apartmány někde v Bibione a podobně mimo hlavní sezónu, ale harcovat se tolik hodin tam a zpátky autobusem kvůli pár dní u bazénu, mi přijde jako minimální přínos pro ty děti. Navíc mimo sezónu může klidně těch pár dní propršet

Být učitelkou, tak tam zešílím a tu strašnou zodpovědnost bych na sebe nikdy nevzala. Tři učitelky na 30 takhle malých dětí někde u 800 km vzdáleného bazénu... Stačí, aby jedna musela lítat půl dne s jedním dítetem někde po doktorech (ne vždy stačí ten doktor-doprovod) a hned je jedna učitelka na 15 dětí.

Takže ne, svoje takhle malý dítě bych tam neposlala. Nejela bych ani jako doprovod, protože bych tam zešílela z tý zodpovědnosti za ostatní děti, to by mi nedalo starat se jen o to vlastní... strašná přestava jet na takovou akci. 

Haha... nad touhle fotku si úplně vzpomínám, jak mně se na školku v přírodě (na horách) nijak zvlášť nechtělo. Ale dalo se to vydržet.  

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 10. června 2017 22:38

mam fakt takovy pitomy dotaz, ale nejak nevim a chci byt pripravena. 

kdyz budu rusit pracovni pomer ve zkusebce, tak to ma byt pisemne. jenomze "nadrizeneho" mam v Bratislave a smlouvu podepsanou clovekem, co sedi v Jablonci. komu a jak to mam dorucit? nepostaci to nechat na recepci? 

necekam uplne priznivou reakci a predstava, ze to sdelim sefovi do telefonu a pak se v tom budu dalsi tri dny placat nez to posta doruci... no fakt nevim. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 10. června 2017 22:47
Reakce na continuity:

Podatelnu nemáte?

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 10. června 2017 22:51
Reakce na Kokoska:

podatelnu ne, je to celkem mala firma prave. ani nevim jestli postu neprebiraji prave ty recepcni (to jsou zamestnankyne jeste treti firmy teda, ale nektere veci pro tu firmu, se kterou mam smlouvu, zarizuji). budu se muset na to asi zeptat, ale nemam jak, kdyz to zatim nechci rikat. no pakarna proste. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 10. června 2017 22:54
Reakce na continuity:

Tak měla by tam být osoba pověřená přebíráním písemností. Jinak dá se to taky poslat doporučeně s dodejkou, něco o tom je třeba tady:

http://www.c-budejovice.cz/cz/skolstvi-zdravotnictvi-socialni-pece/pracovne-pravni-poradenstvi/stranky/dorucovani-vypovedi-zamestnancem-zamestnavateli.aspx

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 10. června 2017 23:00
Reakce na Kokoska:

diky moc za rady, nejak se s tim poperu.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 10. června 2017 23:04
Reakce na continuity:

Jo vlastně jste psala, že poštou asi ne. V každém případě držím palce, ať to dobře dopadne.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 10. června 2017 23:10
Reakce na continuity:

Nám jednou recepční podala výpověď tak, že nechala klíče na hlavní vrátnici a výpověď  jsem jí nakonec posílali my. pracovnící z administrativy většinou nepřijdou do práce a pošlou výpověď poštou s dodejkou. Málokdo to přijde říct osobně. já podávala výpověď (klasickou, netýkalo se zkušebky) dvakrát. Jednou tam šéf nebyl, tak přes podatelnu, a jednou jsem "honila" šéfku po celém baráku, aby mi to podepsala. Podepsala, až když jsem řekla, že teda jedu na poštu. Furt dělala, že nemá čas, neb věděla, že jí jdu dát výpověď. A myslela si, že mne tam o měsíc pozdrží.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 10. června 2017 23:33
Reakce na Kokoska:

no mozna na tu postu nakonec stejne dojde a dodejka je dobry napad, alespon budeme vedet ten datum.

mozna na to bude mit sef nejaky nazor, uvidime.  

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 10. června 2017 23:36
Reakce na Malvin:

tak to mne zas prijde uz dost, ze to budu muset telefonovat a odchazim navic ve zkusebce. natoz abych to jeste posilala jenom postou a do te prace uz vubec neprisla - potrebuji vratit taky nejake veci, i kdyz jsem nikde nic nepodepsala.

jeste mi tam visi dost penez za hotel a vlak na sluzebce, na kterou jsem sice byla vyslana, ale po ustni domluve. mam v emailu akorat email od pani jak si mam rezervovat hotel.  takto zpetne mi dochazi, jakej je to bordel. (navic se mnou nikdo neresil treba cestovni pojisteni, to by bylo taky vtipne, kdyby se neco prihodilo).

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 10. června 2017 23:43

Tak snad nebudou dělat s proplacením problémy. Ale chápu, že proto potřebuje klidný odchod.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 11. června 2017 08:54
Reakce na continuity:

Ony firmy mají ze zákona povinnost platit pojištění za zaměstnance, o tom zaměstnanec ani nemusí vědět. Z toho se pak řeší pracovní úrazy, což je i úraz na služební cestě. Ovšem jak je to u vás, těžko říct.

Online Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 11. června 2017 09:35
Reakce na continuity:

Takže nové místo nedopadlo 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 11. června 2017 13:03
Reakce na Noren:

Není tu prosím nějaký odborník přes Instagram? Jde mi konkrétně o firemní profil. Netuším, jestli nahrávané fotky musí být vlastní - tj. ty, co jsme si sami nafotili nebo mohu použít i ty, které si kupujeme od fotobanky. Nikde se mi to nepodařilo najít. 

Je to tak, jak psala vyse Krehutka  - zalezi na tom, jak jsou tyto fotografie licencovane, napr. pro komercni/reklamni/kreativni vyuziti... Instagram ze sveho principu sice pocita predevsim s publikovanim vlastnich fotografii, ale u firemnich profilu je vyuzivani "komercnich fotografii" vcelku standardni.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 11. června 2017 13:54
Reakce na jinx:

to je otresny, ze neprijeli nasi by tam pro me dosli treba po svych, kdyby nebyla jina moznost a nekdo argumentuje tim, ze si chtel udelat pekny tyden, to je sila. 

Tak ja to celkem chapu... clovek se tesi, ze bude mit chvili klid, pekne flasku otevrit a nohy na stul... Mne se stalo to samy. Odlifrovala jsem mladyho pana na tydenni soustredeni rugby, a druhej den mi volali, ze si zlomil klicni kost. Co prej s nim - ulozit, nebo prijedu?

No, jela jsem, nekam az na Ostravsko, se znacnym skripenim zubu. Za odmenu mi na zpatecni - nocni - ceste na dalnici rupla guma. A lazar pak samozrejme doma neskutecne prudil. Priste by to jistil sirotcinec!

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 11. června 2017 15:06
Reakce na barbucha:

Ale jela jsi!

My jsme taky jeli pro dceru na hory, když třetí den na lyžáku dostala angínu. A to už byla ve druháku na gymplu. Jeli jsme odpoledne po práci, v zimě, z Prahy do Harrachova. Jednak by mi jí bylo líto, že tam chudák stůně sama, jednak bych neměla svědomí nechat tam bacilonosiče. Cíťa, no.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 11. června 2017 15:25
Reakce na barbucha:

Kokoska My jsme na každé škole v přírodě měli oddělenou marodku pro případ, že by někdo onemocněl. Taky jsem tam jednou strávila asi dva dny, protože jsem měla zvýšenou teplotu. Nevím teda, jestli učitelky vůbec našim volaly, nebo si daly nějaký deadline, do kterého se rodičům nevolá.