"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 31. května 2017 14:45
Reakce na rasaNori:

mně teda upřímně ty bazény taky moc nelákaj, přesně od doby, kdy jsem viděla, co se do toho sype, aby to bylo křišťálově čistý, je fakt, že v rybníku je asi taky leccos, ale v létě mi je to příjemnější 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 31. května 2017 14:49

a ještě jak se tu řešily ty plavací vášně, tak já plavu hrozně ráda, ale asi jako jedinou fobii, kterou mám, jsou dost nepříjemný pocity z hluboký vody, takže třeba představa plavání na otevřeným moři je pro mě mírně klaustrofobická (směrem dolů), v lodi mi to nevadí. Když jsem byla malá, tak mi vadívala i v bazénu taková ta větší hloubka pod 10 m skokanským můstkem v Podolí. Ale třeba rybmíky jsou v pohodě, ale teda taky když jsem jednou viděla na Hostivařský přehradě, jak prostředkem plave hejno obřích tolstolobiků, tak jsem mírně ochladla...

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. května 2017 15:02
Reakce na Tezulie:

Já chodim taky k ní, je moc fajn. Stojí to za to.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. května 2017 15:07

A taky se přidám, miluju plavání, kdekoliv, ve vodě vydržím fakt dlouho. Sprchuju se ráda, nemusím máčeń  ve vaně. Úplně nejlepší je ledová sprcha po běhání  taky mam ráda drsný čerstvý ručníky a povlečení čistý a naškrobený :)

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 31. května 2017 15:37
Reakce na Potrefenáhusa:

jj taky mě bazény neberou. jasně že v rybníku je ledacos, ale že je to živý tak to právě vidím jako pozitivum (že neplavu v kádi jedu:-))

Offline alibi blogger
4209 příspěvků moje polička 31. května 2017 15:47

mám blbý dotaz ohledně fungování fóra. dají se někde nastavit ta zelená upozornění na nový příspěvek vedle diskuzí, nebo naopak vypnout? děkuji. kdybych byla ve špatném vlákně, tak se omlouvám

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 31. května 2017 18:39

Susicku miluju, ale to mirne drsny povleceni mi chybi. No aspon jednou rocne si to trochu uziju na chalupe, ale ani to neni uplne ono, kdyz jsme byla mala, mama ho skrobila a pak se mandlovalo v suterenu, hrozna rada jsem tam s ni chodila pomahat.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 31. května 2017 18:44
Reakce na Setare:

Taky jsme měli v suterénu prádelnu s obřími pračkami, sušárnu a mandlovnu. V prádelně jsem se schovávala do vyřazeného bubnu a u mandlu mne bavilo podávat. A nádherně to tam vonělo.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 31. května 2017 19:09
Reakce na Setare:

Sweet Potato Jé, také jsme měli mandl v suterénu v paneláku, máma ho využívala málo, ale chodila jsem tam s ní také hrozně ráda. Krásně to po tom mandlování vonělo a byl to takový čas, kdy jsem ji měla jenom pro sebe :-).

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 31. května 2017 20:10
Reakce na Zina:

My jsme taky mandlovaly s mámou v suterénu paneláku :-) Vedle byla ještě sušárna. Takové dřevěné regály se vytahovaly a prádlo se věšelo na dřevěné tyča a celé se to zase zasunulo. Pamatuji to horko, které tam bývalo..

A před  sušením a mandlováním škrobení prádla. Škrobem, uvařeným na sporáku.

Jednou máma současně vařila gulášovku i škrob. Vedle linky se v pračce pralo prádlo.  Volala na mě z koupelny, ať tam ten škrob naliju. "Kam?? Do té polévky??" " Ghmdnrkdglghmbdr...Jo! Nalijto tam!"

No.. nechutnala. Ale zase prý dobře klouzala  do krku.. jíst se ale fakt nedala. Musela se vylít. Já dostala.. Ale vždyť jsem se ptala, bylo mi to divné!! Nemohla jsem za to, že nebylo rozumět, ne?? 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 31. května 2017 20:10
Reakce na Zina:

My jsme taky mandlovaly s mámou v suterénu paneláku :-) Vedle byla ještě sušárna. Takové dřevěné regály se vytahovaly a prádlo se věšelo na dřevěné ty

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 31. května 2017 20:23
Reakce na Dadoo:

Zina  Sweet Potato To jsou ty kolektivni vzpominky! :) Tu vuni si taky uplne zive vybavuju. Vlastne mam dojem, ze tam ten mandl porad je, akorat uz se asi nepouziva. 

A babi zase skrobila hackovany decky a ubrusy a pak jsme to na dvore vypinaly na polystyren spendlikama, to me taky bavilo 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 31. května 2017 20:26
Reakce na Setare:

Taky sme měli v suterénu prádelnu, včetně těch obřích van s výpustí a obřích praček erárních, ráda sem to tam očumovala, ale z mandlu sem měla hrůzu, děsně řval a jak tam mamka podávala to prádlo, tak já šílela hrůzou, že ji 'sežere' 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 01. června 2017 15:35

Prosím o radu, jak správně zalívat/hnojit pokojové fialky? Zalívám je do misky pod květináčem, ale dnes jsem koupila hnojivo určené přímo fialkám a na něm se píše, že roztok utvořený z hnojiva se má lít přímo na substrát. Může někdo znalý poradit?

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 01. června 2017 22:54
Reakce na Dalia:

Dali, ja zalievam na substrát, ale dávam pozor na lístky, raz mi na nich zostali fľaky.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 01. června 2017 23:49
Reakce na Dalia:

Vím, že se vždy radilo do podmisky, že sanpaulinky snadno uhnívají. Takže podle mne je hlavní nenechat ji stát ve vodě a nelít pokud možno rostlině do "srdíčka". Na substrát myslím můžeš.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. června 2017 05:46
Reakce na milacka:

Sweet Potato Děkuji!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. června 2017 08:40

Je nějaké doporučení , jak jíst/nejíst  na veřejnosti vejce Benedikt? Příborem nebo  do ruky jako držet ten toust..?  Ale to by to vejce a omáčka asi steklo, že? No jo, ještě jsem ho nikdy nejedla a mám to v plánu ...nejvyšší  čas :-)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 02. června 2017 09:35
Reakce na Berta:

Ja doporucuji pribor, ten zloutek dost tece.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 02. června 2017 10:00
Reakce na ice:

Díky, já jsem si to taky tak říkala, ale pro jistotu... .-)