"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:13

Nějak jsem se rozhodla, že tomu státu pomáhat nebudu. Vím, že s tím budu mít víc práce já, ale mnohonásobně i ti úředníci. Vyplním jim papírovou formu sčítání, ať si to hezky nadatlujou do pc sami. Dřív se říkalo, že je to anonymní??? A teď se tam leze přes datovku nebo banku??? A co to slavný gdpr?? 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:14

Kokoska Tobě také děkuji. Mohla jsem si to dohledat a neotravovat... ale ušetřila jsi mi čas. Štve mě zjištění, jak mimo jsem bez počítače. A jsem sama doma (zalockdownovaná), takže nemám ani komu bych vlezla na jeho stroj. Obávám se, ze oprava nedopadne dobře (černo černá obrazovka), takže už hledám, jaký další model koupím. Dell už to asi nebude, protože životnost 2 a půl roku mi přijde poněkud nedostačující.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 27. března 2021 12:29
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 27. března 2021 13:15

whiskas Omlouvám se za plevelení daňovými záludnostmi, můžeš o měsíc později. 

Offline continuity
43145 příspěvků moje polička 27. března 2021 15:21

whiskas kup si prodlouženou záruku spíš. Ono se občas stane, že něco odejde na těch business modelech. U těch pracovních modelu, se dá pořídit i zaruka next business day, jenom nevím kolik to stojí v retailu. 

Černá obrazovka nemusí nutně znamenat nový notebook, pokud odešla základní deska, je to v závislosti na modelu řesitelné. Spíš je teď velký problém se zásobováním obecně a tím pádem i s náhradními díly. 

Offline baltik
4986 příspěvků moje polička 27. března 2021 15:44

crazydaisy tvrdili, ze ta identifikace je tam jen kvuli tomu, aby se poznalo, ze to kazdy vyplnil a jen jednou, ze po vyplneni se to anonymizuje

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 27. března 2021 16:12

baltik a kdo to kontroluje, že to tak skutečně je? Ty údaje jim v systému už zůstanou a v papírové podobě se to taky bude kdovikde válet. Při tom šlendriánu, co ve státní správě je(statistický úřad nevyjímaje) nevěřím ničemu.

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 27. března 2021 16:34

continuity Vracím se konečně k té bankovní identitě. Pokusím se vložit odkaz na docela shrnující článek k ní, ale nevím, jak odkaz oživit

https://www.lupa.cz/clanky/bankovni-identita-je-dobry-sluha-existuji-ale-i-duvody-proc-ji-nechtit/

a ještě k té struktuře společnosti, která to spravuje:

https://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/darv_res.cgi?ico=09513817&jazyk=cz&xml=1

A dopisuju: jak jsem zahlédla konec příspěvku nad tím mým, opravdu netoužím po propojování všech možných dat pro státní správu s mým bankovním kontem ...

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 18:29

Isca  děkuji za dodání klidu na duši.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 18:32

continuity Děkuji, také jsem si hned říkala (pozdě, samozřejmě), že jsem si měla přikoupit prodlouženou záruku. Mám "kancelářský" notebook a už jsem koukala, jaký další případně koupit a moudrá z toho nejsem. Jak jdou technologie dopředu, tak za ty dva roky je vše jinak. A s těmi náhradními díly, to právě zmiňoval pracovník servis linky v Dellu, že je dost možné, že konkrétní díl (pravděpodobně základní deska) nebude k dispozici. 

To by znamenalo, stejně koupit nový notebook, protože nemohu čekat X týdnů na opravu. Navíc, základní deska prý stojí od 10 000,-, tak jestli pak má oprava vůbec smysl. Jen doufám, že data půjdou přetáhnout na další počítač.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 18:37

Anaj Ale k vyplnění stačí i identifikace pomocí čísla OP, takže bankovní identity netřeba, pokud jsem to správně pochopila.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 27. března 2021 19:36

My jsme kupovali do prace nejaky lenovo notasy, snad s tim problemy nejsou.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 27. března 2021 19:53

whiskas kvalita Dellů se zhoršila, používám je 15 let a dlouho bez problémů, ale asi před 2 lety začaly odcházet HDD, i mne se to stalo. Od te doby si dávám pozor na zálohování, nastesti s One Drive žádný problém.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 27. března 2021 19:59

Anaj supr, díky za odkazy (jinak vložit aktivní jde přes první zleva obrázkovou ikonku nad příspěvkem, ten "řetěz"), a ještě mě dost vyděsilo to navrhované automatické zřízení datové schránky.. chjo

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 22:48

Tulipe Já mám SSD, ale koukám taky žádná výhra . Ale podle příznaků (nejsem IT, ale trochu jsem  googlila) a vypadá to na základní desku, takže už hledám nový notebook. Jenže nemám ponětí, jakou značku vybrat. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 27. března 2021 22:53

whiskas koukni na  Lenova, ja jsem te v minulem prispevku zapomnela zminit. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 22:54

Kokoska Partner má taky Lenovo a spokojenost. Ovšem u nových modelů šla údajně kvalita také dolů. Kdysi jsem Acer a vydržel cca 5 let.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 27. března 2021 22:57

Kokoska Já to pochopila  a mám Lenovo na seznamu. Ještě konfiguruji požadavky a porovnávání. Pak to budu konzultovat s přítelem a uvidím. Já tyhle věci tak nerada vybírám ...

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 27. března 2021 22:58

whiskas nevim, ja jsem si jen vzpomnela, ze jsem platila fakturu. Kdyztak se ti muzu zitra podivat, co to presne bylo.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 27. března 2021 22:59

whiskas Mala som lenovo, skor ten nizsi rad, 7 rokov, menila som ho kvoli tomu, ze uz bol pomaly. Teraz mam dalsie lenovo, rok a pol, som s nim spokojna.