"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 28. března 2021 12:58

Sweet Potato Kdysi jsem ty bavlněné kosmetické kupovala v dm. Něco takového to bylo https://www.dm.cz/trend-it-up-bavlnene-rukavice-pro-peci-o-ruce-p4058172200557.html tak třeba u vás v okolí mají na prodejně.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 28. března 2021 12:59

viktorka_od splavu jo tak. Ja jsem vzdycky prejela ocima, hele, to je ono, klikla na to a ostatni moznosti nezkoumala. Ale pro dva je to jednoduchy, no.

Offline Vlaaa_p
59 příspěvků moje polička 28. března 2021 13:18

Já bych potřebovala prosím pár informací o tyčovém dyson vysavači - asi od viktorka_od splavu  nebo kdo další máte..

nemůžu najít, pod jak vysoký nábytek je to schopný zajet?

Chtěla bych vzít rovnou 11, ale nejsem si jistá rozdílem mezi tím za 18k a za 23k?

Podle popisu by měl ten dražší mít víc příslušenství (nástavce) ale na obrázku se to liší jen stojanem a další baterií?

už mi z toho zkoumání jde hlava kolem....

Offline Sweet Potato
40436 příspěvků moje polička 28. března 2021 13:33

DruI Díky, někde v Nuslích a na Tyláku by snad měly jedny mít. Tak tam zajedu. Snad nebudou moc veliké.

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 28. března 2021 13:34

continuity Dík, že ses  tomu věnovala. Řešit odkazy nemají nic kromě toho, že se tou BI  zabývají nejen pokud jde o klady, ale zmiňují i zápory.  Je samozřejmě celá řada dalších článků a výkladů, tenhle byl jen ilustrativní. A jasně, výpis je standardní, to bylo jen k tomu, že jde opravdu o akciovou společnost.

Osobně, pokud a dokud nebudu institucemi nucena BI užívat, celkem mi to nepůsobí újmu. Jen se po neblahých zkušenostech s různými předchozími "projekty"  a po všech těch praktických ukázkách (nejen) posledních měsíců trochu obávám, jak to propojení bude  fungovat. A přiznávám celkem nechuť k tomu, že to spravuje a.s. o pár lidech. Kteří se myslím od začátku už trochu vyměnili (ale to není podstatné).

Tolik jen na vysvětlení mého přístupu, a ještě jednou dík za všechny zasvěcené poznámky a výklady, které k tomuto tématu, ale i dalším, tady zveřejňuješ.   

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 28. března 2021 13:48

Anaj tak je to akciovka, ty bys radši chtěla, aby to bylo s.r.o.?

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 28. března 2021 13:57

Sweet Potato DM je mivavaji, nebo obecne v drogeriich, nebyvaji moc velke, pokud nahodou, staci je asi prohnat prackou/susickou ma vyssi teplotu. Nebo mozna i lekarny.

Offline Jitka77
1938 příspěvků moje polička 28. března 2021 16:47

Mám dotaz na ptactvo. Pozorovala jsem onehdy na příjezdové cestě dvojici ptáků, vypadalo to jako namlouvací tanec. Původně jsem myslela, že jde o kosy, velikost (na délku) by tomu odpovídala, ale měli jiný tvar těla - buclatější střed a poměrně útlý krk a zadní část, docela výrazný ocas, který při zemi roztahovali do šířky. Kompletně černí, uhlově. Hlava drobnější, kulatá, zobák spíš tenký, ne moc dlouhý. Netušíte, co by to mohlo být? Působili trochu exoticky, nic podobného jsem tu neviděla. Zkoušela jsem klíč na stránkách českého rozhlasu a žádný z vyobrazených černých to není.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:12

Jitka77 Co drozdi? 

Offline Jitka77
1938 příspěvků moje polička 28. března 2021 18:51

Garfie Googlím obrázky a ne.

Offline Sweet Potato
40436 příspěvků moje polička 28. března 2021 19:46

Jitka77 Černočerných ptáků u nás moc není. Kavče je větší, asi jako holub.
Špaček to asi nebyl? Existuje teda i špaček černý, ale nevím, jestli se ze Španělska, kde žije, někdy dostane až sem.

Pak mne napadá ještě kalandra. Ta je hodně vzácná.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 28. března 2021 20:16

Jitka77 a nebyl to rehek domaci? 

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 28. března 2021 20:31

Ginger rehek přece není černý

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 28. března 2021 20:31
Reakce na continuity:

Anaj tak je to akciovka, ty bys radši chtěla, aby to bylo s.r.o.?

Hm, máš pravdu, to by se mi asi líbilo ještě méně.

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:20
Reakce na Sweet Potato:

Prosím, nemáte nápad, kde rychle sehnat tenké, lehké rukavice, asi jako do tanečních? Nebo kdysi bývaly noční, kosmetické? bavlna nebo nějaký funkční materiál.

Nebo nepřekáží vám něco takového doma, koupila bych.

​Rossmann má kosmetické, bílé; myslím, že jednu univerzální velikost. 

Offline Jitka77
1938 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:21

Sweet Potato Našla jsem obrázek, který je relativně podobný - ocas měli určitě takovýhle, delší a jakoby rovně zastřižený. 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:27

Vlaaa_p 

Můj Dyson zajede pod radiátor ve výšce 9 cm. Mám nižší řadu, takže v těch ostatních věcech bohužel neporadím. 

Online Fiction
1644 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:31

viktorka_od splavu Ten Babišův reflexácký sčítací formulář je boží . (Ten cestovací mě tak nepobavil, protože .... jen pěkně seďte doma )

Offline Sweet Potato
40436 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:37

Jitka77 Ten ale žije někde v Mexiku nebo kde.

Offline viktorka_od splavu
49360 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:39

Fiction

(ja doma sedim, jela jsem jen na pohreb:-(

Vlaaa_p ted jsem to zmerila, nejnizsi skrinka pod kterou ho nacpu s klasickou podlahovou hubici je 7cm (robot tam nezajede). rozdily bohuzel nevim ja ho nevybirala. co bych uvitala a v prislusenstvi nemam, tak pruzna hadice jako ma klasicky vysavac, prave kdyz je potreba zajet do nejake zasite skviry, s tou pevnou tyci prece jen nejde manevrovat uplne vsude. jinak jsem fakt spokojena moc