Kokoska To bych byla moc ráda
, dostala bych nějaký směr o aktuální nabídce. Ten sambův už se ani nevyrábí
, ale funguje dobře, takže nebyl důvod ho měnit.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
dorota Děkuji, to zní povzbudivě
.
Ještě si říkám, jestli by nestálo za to koupit třeba MacBook Air
. Ale do něj asi případná zachráněná (kéž by) data nedostanu, co?
whiskas určitě dostaneš, to není problém. a pro práci - dá se koupit přímo windows pro mac, nebo jen office co jedou pod operačním systémem macu.
viktorka_od splavu Moc informací
. Ale vážně, díky, zní to nadějně. Za sebe tedy doporučuješ?
whiskas já na něm tedy nepracuju. ale už ho mám (pořád ten jeden:-) osm let a muže jsem zlanařila též a právě i na práci
Anaj Ale k vyplnění stačí i identifikace pomocí čísla OP, takže bankovní identity netřeba, pokud jsem to správně pochopila.
whiskas Dík, já vím. To bylo spíš obecně k té bankovní identitě , kterou jsem si byla přinucena zřídit kvůli e-pinu, a kterou rozhodně nechci využívat k propojení se státní správou. Takže jsem identitu nechtěla, ale musela zřídit...
whiskas byly dva:
Pak ještě DELL, ale to asi nechceš?
Nějak jsem se rozhodla, že tomu státu pomáhat nebudu. Vím, že s tím budu mít víc práce já, ale mnohonásobně i ti úředníci. Vyplním jim papírovou formu sčítání, ať si to hezky nadatlujou do pc sami. Dřív se říkalo, že je to anonymní??? A teď se tam leze přes datovku nebo banku??? A co to slavný gdpr??
Nechci borit babovičky, ale ručně to samozřejmě nikdo datlovat nebude. Použije se nějaké automatizované zpracování.
Sdelovat data primo nejaké brigádnici je vzdy docela osidne, vždy když do toho zaplete lidský faktor, bývá to s bezpečností jeste horší. To samozrejme nevylučuje chybu v programu. Za mě by bylo idealni, kdyby stát vytáhl nějakou auditni zprávu a bylo by.
ja mam scitaci formular pripraven, timto dekuji Reflexu jak za kvalitni Cestne prohlaseni k pohybu po republice, tak i tento kvaline pripraveny material:

Kokoska Nepřekvapuje. Mě sčítání nesmírně obtěžuje odjakživa. Nemám nejmenší chuť komukoli poskytovat informace. Zvlášť, když jejich většinu o mně stát má, tak si to má na své náklady zkompletovat a neotravovat. A to, co neví, tak po tom je mu ho....houby. A když už s tím otravují, tak by to mělo být připravený.
Moje řeč. Na všechno stopadesát rejstříků, nemovitosti se dohledaj, auto taky, bydliště rovněž, počet lidí na stejný adrese stejně tak... a jenom proto, že "stát" (námi draze placenej) je línej jak ta veš, musíme se s tim crcat my. Počet ponožek by nechtěli?
A ještě to ani nefunguje ![]()
Datovou schránku nemam a do mý banky nikomu nic neni...
![]()
To fakt chtěj první bydliště po narození? Já teda nevim jak ostatní... ale já si ho nepamatuju! ![]()
whiskas Svůj domácí, na kterém mám nejdůležitější aplikace, mám Lenovo. Je mu už asi 5 let, ale pořád super. Rychlý, spolehlivý. Když budu kupovat znovu, šla bych do něj zas.
Pracovní mám Dell, ale s tím nejsem moc spokojená. Přehřívá se, teď už nefunguje baterka, musí být furt v síti, dlouhá reakční doba. A to je docela nový.
Pak tu mám ještě různý vykopávky, kvůli programům, které už třeba neběží pod novým OS. Třeba Toshiba, tý je snad deset, ale naprosto super grafika, pořád používám pro Adobe.
Anaj a co ty odkazy mají řešit? Výpis z těch registru je standartní výpis.
Ten článek z lupy je za mě dost problematický. S některými věcmi se dá souhlasit, např. Opt- in, opt- out možnostmi. Když někomu vadí Bank ID není potřeba ho nutit. Ale je to spíš filozofický problém. Jenom poznámka: Zřízení identity u ČSOB vyžaduje přístup do internetového bankovnictví, k emailu a telefonu současne.
Komentáře pod článkem o špatném ověření klienta jsou dost úsměvné, kurýr musí klienta overiť stejně dobře jako úředník na pobočce, jsou na to školení. Jinak je to v rozporu k KYC regulaci, která bankám dost zatápí.
Stat o bankovním účtu, na kterým nám 500 Kč a tudíž ho nemusím z hlediska bezpečnosti nijak řešit, mě dost pobavila. Pokud se někdo nechce dostat do problémů, doporučuji všechny účty řešit. Protože podvodu, kdy útočníci potrebuji bílé koně je dost a dost a stat se součástí nějaké mezinárodní pračky peněz fakt nechceš.
Co se phishingu týká je to samozřejmě problém, ale s technologií primo nesouvisí. Je potřeba dodrzovat, že nikdy nezadávám autentizační údaje do linku rozkliknuteho přímo z emailu. vyjma asi registrace a resetu hesla u některých méně zabezpecenych systému (a to ty bankovní nejsou). ale ty emaily obvykle čekám, protože jsem předtím něco aktivně udělala, pokud ne, rovnou volat na podporu. .
Celkově se nedá vyloučit,že nějaká společnost, která se k tomu bude chtít připojit bude mít někde problém, ale pak klienta nemusi ochranit, že identitu zřízenou nemá, protože se za něj může vydávat i někdo jiný. Ještě jednou píšu, že banka té třetí straně žádné důvěrne data neposkytuje, jenom odpověď na otázku: Je ten na druhém konci, v této chvíli skutečně Anaj? Ano, je.
To jsou takové střípky, co mi uvázly po letmém přečtení, celé to nějak studovat nemám čas. A asi tady ani není prostor pro tu technickou debatu.
barbucha uz to funguje a prvni bydliste staci mesto. A prihlasit se muzes na obcanku, nepotrebujes ani banku ani datovku. Jediny co mi vadilo velikost bytu v metrech, protoze jsem to musela jit hledat.
Kokoska prosím tě a sčítá to přes domácnost nebo přes člověka?
continuity muzes si vybrat. nd tim hromadnym jsme se vcera dost nasmali:-)
continuity prvni cast je o domacnosti a druha o lidech. Nahlasila jsem se na sebe, pridala manzela, projela jsem tu cast o bydleni a o sobe, pak tam byla moznost poslat odkaz pro vyplneni tem ostatnim osobam nebo rovnou je vyplnit taky. Tak mi muz dal obcanku a sjela jsem to i za nej. Takze kdyz se bydli spolecne, ta cast o byte se vyplni jen jednou.
viktorka_od splavu a co tam bylo tak vtipnyho? Nejak jsem si nevsimla, proklikala jsem to co nejrychlejc to slo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.