"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Vlaaa_p
59 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:42

viktorka_od splavu díky moc! Ještě to sjedu jednou teda cely znovu

Offline Vlaaa_p
59 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:44

Ginevra taky díky. Máme sedačky s výškou 7 Cm, potřebovala bych aby tam zajel 

Offline Jitka77
1936 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:45

Sweet Potato No právě... Ale jednu zimu nám tady mezi paneláky bivakoval alexandr, to taky zrovna není středoevropský druh. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 28. března 2021 21:49

Vlaaa_p já mám dyson digital slim fluffy, v Evropě se neprodává, jen v Asii. Musím říct, že dneska jsem radostně luxovala se starým vysavačem, nějak jsem za měsíc dysonu nepřišla ba chuť, i když ho používám skoro denně, někdy i víckrát za den. Na zajetí pod nábytek je adaptér, který ohne tyč vodorovně s podlahou. Mám nízký gauč i postel. U gauče je to ok, u postele blbý. Asi jak je pro asijský trh, tak je tyč kratší a i po prodloužení adaptérem se nedostanu doprostřed postele. Taky mi přijde že se při luxování pod nábytkem těžko kontroluje, kde luxuje, ta hubice (nebo jak se to jmenuje) se mrská ze strany na stranu. 

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 28. března 2021 22:05

Ginevra Děkuju

Offline Nyarlathotep
příspěvků moje polička 28. března 2021 22:51

Jitka77 a co kavče? 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 29. března 2021 01:19

Taky myslím, jestli by to nemohla být kavka?

Offline Jitka77
1936 příspěvků moje polička 29. března 2021 02:19

Nyarlathotep Kokoska Díky všem za nápady - byl to svým způsobem subtilní pták (i když velikosti kosa), s opravdu výrazně tvarovaným tělem - uprostřed až baňatým a nahoře i dole útlým, měl zřetelný krk (jako třeba hrdlička) a dole se rozšiřující ocas, který tvořil téměř třetinu jeho délky. Kompletně černý včetně zobáku. Hlava jako kulička nasazená na krku.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 29. března 2021 08:00

Jitka77 skoda ze nemas fotku!

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 29. března 2021 09:24

tady jeste neco ke scitani lidu

ale okrajove i k te BI continuity 

kdyby se ti Antje  nechtelo cist cele tak ten kousek kopiruju-asi vystihuje zcela tu vyhradu co mam a tipuju i tu tvou.. 

Je to taková vaše nová 'digitální občanka',“ píše na svém webu Airbank. Problém je v tom, že občanský průkaz vystavuje stát, a měl by i ten digitální. On to ostatně dělá, ale blbě. Propagace nula, navíc čip v občance nefunguje ani v jednom procentu prodávaných počítačů. Čtečky čipových karet má jen zlomek manažerských notebooků, takže zjednodušeně – elektronická identita od státu je lidem úplně k ničemu, bankovní identita ověřovaná přes SMS nebo mobilní aplikaci banky funguje. To ale není řízení státu jako firmy, to je privatizace základních služeb státu.

Offline Anaj
234 příspěvků moje polička 29. března 2021 09:59

tady jeste neco ke scitani lidu

ale okrajove i k te BI continuity 

kdyby se ti Antje  nechtelo cist cele tak ten kousek kopiruju-asi vystihuje zcela tu vyhradu co mam a tipuju i tu tvou.. 

Je to taková vaše nová 'digitální občanka',“ píše na svém webu Airbank. Problém je v tom, že občanský průkaz vystavuje stát, a měl by i ten digitální. On to ostatně dělá, ale blbě. Propagace nula, navíc čip v občance nefunguje ani v jednom procentu prodávaných počítačů. Čtečky čipových karet má jen zlomek manažerských notebooků, takže zjednodušeně – elektronická identita od státu je lidem úplně k ničemu, bankovní identita ověřovaná přes SMS nebo mobilní aplikaci banky funguje. To ale není řízení státu jako firmy, to je privatizace základních služeb státu.

Sice píšeš pro Anje, ale i já si ráda  přečtu celý článek, až se k tomu později dostanu, dík za otevření.  A myslím, že jednu z mých výhrad to, co cituješ, hezky vyjadřuje. Z mého  laického pohledu občana má stát spoustu registrů a informací, platíme mu za to, aby je spravoval a pracoval s nimi  - a teď je na to zřízena privátní společnost, která si za to také bude dávat platit. Hrubě zjednodušeno z mé strany, omlouvám se. pílím pracovat.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 29. března 2021 10:13

Anaj ouje, moje chyba:-)

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:05

Zajímalo by mě, čím jsou služby Český Pošty tak cenný. Balík do 1kg do Německa stojí minimálně 500Kč. Balík do 1kg z Německa do ČR stojí 7€.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:14

Tabea 

Rychlostí a spolehlivostí přece. Zřítelnici teď zrovna došel balíček v nadzvukové rychlosti tří neděl a reklamovat doručení jsem stihla jen jednou!

Online jerry
11241 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:36
Reakce na barbucha:

Zřítelnici teď zrovna došel balíček v nadzvukové rychlosti tří neděl

​Asi měl krátký nožičky a neutíkal tak rychle

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:42

jerry 

Hlavně asi neměl křídla, tak musel i plavat...

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 29. března 2021 11:44

Anaj podobný konstrukt jako je nase bankovní identita, existuje třeba ve Švédsku, není to žádná česká specialita. 

A když vidím, jak státu jdou ty on line služby, asi jsem radši, že to dělají lidé z bankovnictvi, kteří jsou v bezpečnosti cepování už řadu let regulátorem i trhem. Když se vezme stav bezpečnosti napříč komercnimi segmenty, tak první je bankovnictví a pak dlouho nic...  

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 29. března 2021 13:28

Chtěla jsem poslat balíček přes Zásilkovna do UK a nelze.. Posílat mohou jen firmy.

Jak poslat do UK?

Kromě České pošty? 

Offline Antje
příspěvků moje polička 29. března 2021 13:40

Dadoo me napadlo jen DHL, ale to asi bude drazsi.

UPS?

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 29. března 2021 13:42

Antje zkusím. Ta zásilkovna mě Teda těžce zklamala