"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:55
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 21:03

Zarinya jestli kvůli koruně dočasně, tak se to myslím neřeší a píše se 'normální ' situace, totéž k dojíždění . Pokud je to setrvalý stav tak napsat.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 21:04

Zarinya zrovna tahle část mi přišla, že měli pro ty žijící v cizině vynechat. Protože nevím k čemu jim je, jak daleko odjíždím za prací, když je to všechno v zahraničí 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 21:11

MaeGandal ja si myslim,ze pro "nas"mel byt jiny formular.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 21:27

Zarinya me by zajimalo, jak by ti asi naparili pokutu:-)) bych se na to zvysoka.. vsak elektronicky to povinne neni a kdyz budou chtit, tak ti nejdriv musi osobne dorucit papir

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 21:48

viktorka_od splavu tam je napsano,ze pro lidi zijici v cizine je to jen elektronicky a povinne.

no taky si rikam,z 2011 se nikdo neozval a kdybych zila nekde v pralese bez internetu tak bych to ani nevedela.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 23:47

Jako můžete ne přesvědčovat o lecčem, ale to, že linky MHD se plánují podle sčítání lidu, které probíhá jednou za 10 let vám fakt nespolknu.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 23:50
Reakce na dorota:

continuity No podľa pokynov by ste sa mali sčítať aj na Slovensku. Pamätám si, že tam bolo vyslovene napísané, že sa majú sčítať všetci s trvalým pobytom na Slovensku, aj keď žijú v inej krajine. Je tam potom otázka, v ktorej krajine a odkedy. Len teda na Slovensku sa elektronické sčítanie už skončilo, bolo do 31. 3. Teraz sa sčítavajú papierovo tí, ktorí sa nevedeli sčítať elektronicky. To papierové by malo trvať niekedy do jesene myslím.

​Tak to som v háji, pošlú mi ten papier niekam? Na trvalom bydlisku je nájomník z Kórei, doposielanie pošty mi skončilo vlani na jeseň. Predĺžiť to neviem, pretože som sa kvôli covidu na Slovensko už viac ako rok nedostala.

A teraz čo?

Ja sa fakt z týchto byrokratických štátov raz po....

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 23:51

continuity Linky priamo nie, ale budovanie nových trás metra, električky, predlžovanie trás a pod., tam im to môže pomôcť. Samozrejme v kombinácii s ďalšími dátami. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 23:55

continuity neviem, skúste pozrieť informácie na scitanie.sk. 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 00:33

dorota než sa to metro dostavia, tak ja budem v dôchodku a deti, ktoré ním budú jazdiť do školy sa ešte nenarodili. 

Príde malý vírus a ľudia začnú robiť z domu a všetko sa nejak prispôsobí aj bez sčítania. 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 02:09

Zarinya to sčítání je hotovy asi tak za 5 minut, včetně stažení app

49363 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 07:27

Zarinya takze je povinne mit pocitac/smartphone? kdy ta zmena nastala? asi jsem to zaspala..

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 07:55

dorota no tak neviem, už to nejde, len osobne. Napísala som tam, tak uvidíme. 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 08:04

viktorka_od splavu popravde počítač mám, ja bych se samozřejmě na Slovensku secetla, kdybych věděla, že to mám udelat! začína mě dost nebavit, že se předpokládá, že občani budou prakticky nonstop pověšení na sdělovacích prostředcích, aby dostáli všem povinnostem, které se na ně valí. 

A někdo porad vyrábí další a další předpisy a tiskopisy. On to popisoval už Bárta. Nám to dokonce uložené, protože to byl typický Aha! efekt.

Jeden z těch zákonů například říká, že každá civilizace, která spotřebovává stále více energie jen na své zachování místo toho, aby rostla a hledala nové formy energie, jež jí umožní další růst, dojde i vzhledem k dalším faktorům do fáze kolapsu. Skokově se pak musí zjednodušit. Když vezmeme na vědomí zákonitosti vývoje civilizací, máme silný nástroj k tomu případná rizika identifikovat a něco s nimi dělat. Vršit zákon na zákon, bez ohledu na to, kolik to stojí a co to dělá s etikou společnosti, je dlouhodobě devastující.

49363 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 08:18

continuity no, to ma pravdu, ja to vim, sice se to snazim ignorovat nicmene to stejnak neovlivnim. leda by nas byla vetsina..

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 08:36

Zarinya Ani nemusíš žít zrovna v pralese. Já se o sčítání dozvěděla jen tady.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 11:07

Hodne jsem tu cetla, ze pijete trezalku. Jak casto? Co jeste pomaha na nervy? 

V noci jsem nespala a rano byla hnusna na deti. Navic asi PMS. To,  co mi vecer nevadilo, byl rano problem a zacala se rozcilovat.  

Ted mam HO a cely den jsem nervni a mrzi me to a navic se bojim, ze budu pokracovat, az prijdou ze skoly.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 11:17

continuity viktorka_od splavu Myslím, že něco takového popisoval Erich Fromm-lidstvo se snaží vytvořit pravidla, aby vneslo do života řád a zbavilo se tak úzkosti a strachu z nejistoty....až je těch pravidel tak moc, že strach a úzkost naopak vyvolávají. Podle myšlenky soudím, že to bylo ve Strachu ze svobody, ale úplně jistá si nejsem. 

Len Já taky a myslím, že informačních kanálů mám dost, i když nemám TV

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 08. dubna 2021 11:24

barbucha Do 11. května.