"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 18:53

Kokoska ja samostatne nebudu vyplnovat vubec nic,dum muj neni ani ho nemam pronajaty,dle toho co pisou bych se secist mela,ale......je to tedy uplne na hlavu.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:10

dorota to sa mám scitať 2x

Úplne mi stačí, že daňové úrady si vymysleli ďalšie tlačivá, ktoré musím dokladat ako nerezident. Asi ma už fakt z tých papierov švihne. 

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:21

Zarinya Já myslím, že tam při tom vyplňování narazíš na možnost, že žiješ v zahraničí, i když teda úplně přesně si to už nepamatuju. Ale jinak teda je to chvilička. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:26

Zarinya Čítala som, že chcú získať údaje o obvyklom pobyte ľudí, o tom, koľko ľudí v rámci EU žije v zahraničí, nie v svojej krajine.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:29

Garfie ne ja nic vyplnovat nebudu,protoze tam zadny pronajem ani nemovitost nemam.

Rodice me tedy asi daji do spolecneho bydleni,ale prijde mi to fakt na hlavu.......a on je clovek zijici v cizine,povinny se zajimat co se deje v cr?

A az se bude scitat v nemecku tak tam se nezapocitam??? uffff

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:29

Zarinya ne, je třeba se sečíst za sebe, pokud člověk žije v cizině, napíše stát, pak to jednu část ohledne bytové situace přeskočí, takže člověk vyplňuje "jen" vzdělání, počet dětí, pak teda, kam jezdí do práce. Netrvá to dlouho

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:33

MaeGandal je clovek povinny se zajimat co si v cesku vymysli?

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:33

continuity No podľa pokynov by ste sa mali sčítať aj na Slovensku. Pamätám si, že tam bolo vyslovene napísané, že sa majú sčítať všetci s trvalým pobytom na Slovensku, aj keď žijú v inej krajine. Je tam potom otázka, v ktorej krajine a odkedy. Len teda na Slovensku sa elektronické sčítanie už skončilo, bolo do 31. 3. Teraz sa sčítavajú papierovo tí, ktorí sa nevedeli sčítať elektronicky. To papierové by malo trvať niekedy do jesene myslím.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:35

Zarinya nemusí, mně ta kampan taky přišla nedostatečná, české noviny čtu, televizi ale nemáme. nám to přeposlal místní spolek čechů, že je poprosilo velvyslanectví o pomoc. Ale po těch problémech na počátku bych si sčítání všimla, akorát bych netušila, že se týká i nás.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:37

Zarinya to nie je iba v Česku, resp. nevymysleli si to v Česku. Pokiaľ viem, týka za to celej EU, vychádza to z nejakej európskej legislatívy. Niekde som čítala aj odôvodnenie, sleduje sa migrácia v rámci EU, v ktorej krajine človek žije a pracuje.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:41

MaeGandal já se trvalého pobytu vzdala. Byla jsem hlášená u rodičů, neviděla jsem důvod, aby za mě platili komunální poplatky. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:42

MaeGandal no,jak pisu,ve 2011 jsem to vubec neresila.mela jsem taky pocit,ze se me to netyka.

nemas odkaz na ten formular?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:43

Tabea ty se platit nemusi,kdyz dolozis papir,ze zijes v cizine.Rodice uz to davno taky za me neplati.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:46

Zarinya když já ani nevím, proč bych měla mít v ČR trvalý pobyt, když tam od r. 2008 nežiju
Když jsem kdysi trvalý pobyt rušila, tak s tím ty poplatky asi spojený byly..

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:49

Tabea taky jsem tu trvale od 2008,jak pisu,platit se nemusi,pokud ho nepotrebujes je to o necem jinem.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 19:56

Zarinya a k čemu je potřeba? Třeba ho potřebuju, jen o tom nevím

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:01

Tabea tak me se hodil kdyz jsme treba v cesku kupovali auto....napriklad.Ja zas nevidim duvod ho rusit,kdyz o nic nejde.Jen se holt musim secist,no.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:04

Tabea na popelnice u nás stačí čestné prohlášení, ale to si radnice rozhoduje sama. Kamarádka dodává oficiální papír z místní radnice, že žijí tady a ne v ČR.

Já jako netuším na co je trvalý pobyt dobrý, ale vzhledem k tomu, že bych musela někde něco aktivně udělat, a to i za děti, tak to mě odrazuje. Protože jinak mi to v ničem nevadí.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:07

Zarinya Jako já být v zahraničí, tak to dost možná ani nechytnu. A vůbec by mě nenapadlo, že se mě to taky týká. Ale zase kdyby ta informace ke mně dorazila, tak bych se sečetla, mě vlastně tyhle různý statistiky přijdou docela zajímavý, takže bych asi ráda přispěla.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 07. dubna 2021 20:08
Reakce na dorota:

Zarinya to nie je iba v Česku, resp. nevymysleli si to v Česku. Pokiaľ viem, týka za to celej EU, vychádza to z nejakej európskej legislatívy. Niekde som čítala aj odôvodnenie, sleduje sa migrácia v rámci EU, v ktorej krajine človek žije a pracuje.

​To bych ještě chápala, to může bejt zajímavej ukazatel.

Ale to, jak dlouho jezdím do práce v Praze, s bydlištěm v Praze,  už za tak zajímavý nepokládám teda a dost mě celý to naše sčítání štve Při skutečnosti, že rejstříky všeho možnýho dávno máme, kde si to může stát (kdyby nebyl línej jak to prase) vyzobat. 

Už jsem psala, že na certifikátu očkování, světe div se, vyjede rovnou i číslo občanky a číslo pasu. Aniž by se to kamkoliv zadávalo předtím!! Takže to všecko propojený je.