Já mám taky blbej dotaz - kam mám jít, když mě zlobí žaludek? V krvi nic není, na sonu břicha jsem byla a na gastroskopii taky, dál i na alergologii a obvoďačka řekla, že už jí došly nápady. Nikde žádná příčina P nevylezla, akorát že já už jsem skoro půl roku v módu míň blbě nebo víc blbě (a to míň blbě je podmíněný stravováním typu suchá rýže, banány, brambory a čaj).
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Zina hmhmhm, stolici jsi asi taky dávala? Já měla zánět slinivky a zjistilo se to z krve a stolice normálně u obvodaka. A právě mi bylo furt blbě, že jsem jedla taky tu tvou stravu jinak jsem měla docela prujem a zažívací obtíže. Tak ti držím palce, snad ti někdo poradí něco svetobornejsiho. A když jsem byla malá, tak mě s bolestivým břichem ještě poslali na chirurgii, no a to bylo nějaký nechutenství nakonec;-). Nezávidím ti to!
Karja tyjo, zanet slinivky zni docela zavazne..!
Jak si to mlady clovek uzene?
Zina máma má tyto potíže dlouhodobě a taky je to slinivka.
Pavlena já znám jen samé mladé lidi se zánětem slinivky. Ale je to asi relativně časté. ![]()
Zina ty mas nejaky dietni omezeni i normalne, ne? Takze to asi nemuze byt nejaka alergie? Jinak ja mela zanet strev a dvanacternikovej vred, co se projevoval podobne. No ale taky je mozny, ze je to z nervu, pokud se objektivni pricina nenasla. Jinak tu slinivku ti urcite kontrolovali na sonu. Taky zalezi, co znamena blbe - kde te to boli nebo jestli se to projevuje krecema/zvracenim/prujmem....kamaradka ma prujmy a bolest bricha vylozene psychicky, pomohly az antidepresiva.
continuity to mel Hulka, ne? Tak jsem si tak spojila, ze ma slinivku propitou a projasanou...
Pavlena muj bratranec pres koleno si ho uhnal alkoholem. Bohuzel teda to skoncilo blbe, bylo mu asi 24.
Pavlena Hele to bylo záhadou nám všem. Doktor se mě ptal na nějaké tvrdší drogy:-D. Ale ono to bylo nějaký lehčí, dostala jsem jen nějaké léky, co jsem jedla k hlavnim jídlum, aby mi to pomohlo trávit a držela jsem dietu. Za dva měsíce cca byl klid;-)
continuity No to budou ti zdrogovani asi;-)
Zina ať se brzo přijde na to, co ti je.
Pavlena jako jo no, od ty doby jse na nervy pokazdy, kdyz me boli bricho. Ale on si nejak myslel, ze ma jen nervy ze zkousek na VS a ignoroval zvraceni a nesel k doktorovi, no.
Karja hele nevím, jedno byl můj bývalý, měl to snad ve 16 a pak kamarádka, co měla zrovna doma asi půlroční mimino. Ale ty meli ten zánět akutní, to je vzdy zavazna vec na hospitalizaci.
711990 slinivka na sonu práve pořádně vidět není?
continuity nevim, ale mne ji vzdycky kontrolujou. Dokonce pred porodem, kdyz jsem byla hospitalizovana kvuli zvraceni, mi slinivku i se zlucnikem radsi kontroloval gynekolog behem sona ditete:D
Karja Nedávala.
711990 Normálně jsem akorát vegetarián a vím, že mi vadí mlíko a s mléčnýma výrobkama jsem opatrnější (sem tam zákys, ovčí sýr), což bylo jediný, co vylezlo z tý alergologie - že mléčné výrobky jsou hraniční (takže by mi mohly vadit, nebo ne) . Zvracení ani průjmy nemám, "jen" ostrý křeče v horní části břicha (tak nějak od pupíku nahoru), když vybočím z té rýže, brambor, banánů, a i když nevybočím, tak stejně silný pálení žáhy, pocit na zvracení a stav jako po flámu.
Alkoholu moc nedám, už pár let, jsem měla od začátku roku 2 rumy s colou a dvojku piva... Jediný, co je, že musím brát denně Anopyrin, ten to prý může zhoršovat, ale ten bere myslím hodně lidí a jíst můžou normálně. Krom toho beru ještě Nolpazu, ale ta by s tím žaludkem měla právě pomáhat.
Nervy no... není moc z čeho, práce zajetá, pracuju z domu a s mužem pohoda *klepu na dřevo.
continuity Jak kdy, jak u koho. Kila navic, plyn ve strevech tu prehlednost samozrejme ztezuji, nekdy je pak videt jen cast, nekdy vubec nic.
Zina Gastroenterolog jestli by neco nevymyslel, ale gastroskopie pises, ze byla...Musela by te tam obvodacka nasmerovat.
Zina mě tenhle poopicovy stav bez pití alkoholu dělaly kvasinky, měla jsem je i v trávicím traktu a hodne se to projevovala gynekologickyma potizema. ale křeče nebo bolest břicha si u toho nepamatuju. nakonec jsem to zmohla nejakyma protiplisnovyma lékama v kombinaci s protikvasinkovou dietou. od té doby musím hlídat stravu na cukry.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.