Zina achjo, to me fakt moc nenapada uz vubec nic:( no drzim palce at se to srovna!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Zina mě tenhle poopicovy stav bez pití alkoholu dělaly kvasinky, měla jsem je i v trávicím traktu a hodne se to projevovala gynekologickyma potizema. ale křeče nebo bolest břicha si u toho nepamatuju. nakonec jsem to zmohla nejakyma protiplisnovyma lékama v kombinaci s protikvasinkovou dietou. od té doby musím hlídat stravu na cukry.
![]()
ja teda i ty bolesti, " ranni nevolnosti" jako v tehotenstvi (ktere jsem v tehotenstvi nemela) atp
Zina Ježíš lituji moc. Já měla bolesti břicha cca rok a půl. Taky všechna možná vyšetření, nakonec prý reflux. Dostala jsem Nolpazu a nejen že to nepomohlo ale přidaly se další problémy. Tak jsem to vyměnila za Helicid. Další problémy zmizely ale břicho pořád zlobilo. Tak jsem zkoušela Helicid vysadit, pak nasadit, ob den a podobně. A nic moc, taky jsem zkoušela bylinky apod. A teď už to nějaký měsíc dalo pokoj. A nevím co pomohlo. Ale já tedy neměla křeče, jen takový pocit nepohody, tlaku apod.
Manžel na to trpí od malička, taky všechna možná vyšetření a výsledek nula.
Zina Žaludeční vředy vyloučili, předpokládám. Ž.neuróza, nějaká chronická, nastřádaná?
Tlapkám moc.
Ten anopyrin asi nebude příčina, ale zhoršovat to může.
Zina ja mam to stejne. Na nic neprisli. Dr si asi mysli, ze simuluji. Ja uz tam ani moc nechodim, jen kdyz uz je to horsi
Na gastru tez nic. Ze mozna zluc.kamen, coz na sone tvrdi, ze kamen neni.
Casto se mi po jidle stane, ze mam pocit na omdleni, nebo jako opilost.
rysamona Candance 711990 Sweet Potato + ostatní. Díky všem, že tu se mnou nad tím přemýšlíte, já už jsem z toho dost vyřízená. Zkoušela jsem se tu probojovat ke gastroenterologovi na vlastní pěs,t ale bez papíru od praktický mě nevezme. Navíc všechno trvá - včetně tý praktický - a pak když se někam konečně dostanu, tak se na nic nepřijde.
Zina to ti verim, ja nakonec skoncila vlastni dietou, obcas to nepomuze a pro posledni vysledky jsem na gastro ani nesla, jen volala
Drzim palce. Ja si porad rikam, nehorsi se to, je to ok.Furt se opakuje, ze se clovek nema zanedbat a pak se na nic neprijde a vypada jako simulant.
Ja se snazim si sama varit, vyhybat se mastnemu, korenenemu a stresu
Zina a neexistuje nejake "centrum zazivani"? jak tu treba bylo centrum chirurgie ruky, tak neco takoveho, soukromeho, jen na travici ustroji? (nic jsme nevygooglila, tak jestli spis nekdo nevi)
Zina jak píše continuity slinivka na sonu moc vidět není, alespoň u většiny lidí. Proto se problémy na slinivce blbě a pozdě diagnostikují. Nech si udělat CT břicha - akorát je to teda docela velká radiační zátěž.
edit - oblíbená diagnoza lékařů, když se neví, je dráždivý tračník.
Zina CT se u takovych obtizi nekdy dela z rozpaku. Proste aby se vyloucilo, ze tam neni neco, co ta ostatni vysetreni neodhalila. Vetsinou neni. Musi te na nej nekdo poslat, bez zadanky to nepujde. Nedela se kazdemu a hned, prave pro tu radiacni zatez. V dnesni dobe uz neni nijak dramaticka, ale taky neni zanedbatelna. Navic nejake mirne podrazdeni slinivky nebo nedostatecnou produkci travicich enzymu taky neodhali. Spousta travicich obtizi se pak uzavre jako tzv. funkcni, ono to tak ve skutecnosti asi i je.
Zina Taky nevim, jak vypadas. U deti nebo stihlych lidi byva i slinivka na uz videt velmi dobre. Pak je spousta tech, u kterych neni videt uplne cela, ale porad ta prehlednost neni spatna, a pak jsou ti ostatni, u kterych je skoro marnost se pokouset. Ale zase...negativni zobrazovaci vysetreni neznamena, ze ten organ je i funkcne 100% ok.
Taky mám dotaz: už několik měsíců nemůžu cvičit břicho, protože mě při každém pokusu (a nějakou dobu poté i při jakémkoliv pohybu) chytí strašná křeč do břišního svalu. A to taková, že je to vidět, vypadá to jakobych měla pod kůží mrskajícího se hada. Nedá se to nijak protáhnout, žádný protitah jako třeba s lýtkem nejde s břichem udělat, vždycky mě to složí na zem a jenom čekám, jestli aspoň umřu rychle. Kam s tím? Na fyzioterapii? Doporučíte, kam v Praze? Díky.
Pinot Noir na fyzioterapii. Mne na to prišla fyzioterapeutka, ja nám křeč v břiše při hlubokém předklonu, zatuhlou bránici a tak vsechno. A z toho mi tuhnou SI skloubení. A zlepšil se mi reflux.
Mám i výbornou slecnu, co se na to břicho nebojí sáhnout, ale včera jsem zjistila, že bude až v půlce července, protože dělá státnice. ![]()
Protitah je k tomu sednout si na hranu stolu, z toho si lehnout, jednu nohu přitáhnout k hrudníku a druhou spustit co nejniz na zem
Máte někdo zkušenosti s kosmetikou iuvenio?
Případně dermalogica?
Zina ještě mám zkušenost s mamkou, té nakonec po letech objevili nějakou helicobacterii, prý se snad při běžných testech na ni špatně přichází a pak je potřeba ´namíchat´ antibiotika na míru, aspoň takový byl její závěr. Teď doufá, že se jí konečně uleví. Drzim ti pěsti.
mirajo Jak vypadám uvnitř, nevím, ale jestli je to myšleno tak, že by tomu zobrazení mohl bránit tuk, tak spíš ne. Já mám drobný vršek a případný přebytky mi jdou na zadek a hlavně nohy, teď jak nemůžu skoro nic jíst, jsem zhubla a zase všechno shora. Každopádně díky za navedení, naše praktická mi přijde dobrá, ale sama řekla, že už neví.
Malenge crazydaisy Candance a další: taky děkuju!
Helicobakterii měl kamarád a po vyléčení se mu dost ulevilo. Kromě zažívacích obtíží mu vyházela i nějaký fleky na kůži.
Už jsem.vygooglila.
Prosím, prosím, sháním sluchátka a budu vděčná za všechny vaše tipy- pecky i mušle, kvalita zvuku především, sportovat nemusí umět
. Děkuju hezky předem!
Karja Pavlena pankreatitida může vzniknout i ze žlučových kamínků- žlučové cesty a slinivka mají společný vývod v tenkém střevě- když odchází ze žlučových cest drť drobných kamínků může v tom společném vývodu přiucpat vývod slinivky a následný návrat sekretu, který obsahuje trávicí enzymy zpět do slinivky neudělá nic pěkného. Přitom ty žlučníkové obtíže nemusí být vůbec vyjádřené...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.