"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. května 2021 22:37

wendulka Objednávala jsem tam zrovna minulej týden v pondělí, ve středu navečer informovali, že expedujou a balík mi kurýr přivezl ve čtvrtek ráno. Takže za mě s rychlostí doručení vcelku žádnej problém. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 27. května 2021 09:03

Karoleena 

Díky za odpověď. Tak já se asi optám na té jejich zákaznice podpoře, že u mě pořád nic.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 27. května 2021 10:09

letfenixa I z malých aut v některých úhlech není vidět, zvlášť dítě.

viktorka_od splavu Četla jsem, mám pár zkušeností s řidičkama v obrovských SUVčkách (např. slečna neviděla moje auto, tehdy taky obrovské SUV). Člověk by měl být soudný a řídit stroje na které má. Nicméně, tohle je hlavně blbá souhra náhod, dítě odjelo kam nemělo. Je to strašně smutný, o tom žádná, ale je to bohužel nebezpečí dnešní doby. V 19. století by dítě kopl kůň nebo přejel kočár, stávalo se to vždy a bohužel i bude.

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. května 2021 10:31

andulka01 ja obcas ridim takove auto pani Sambove, ale tam jsou senzory, auto piska , staci steblo travy v dosahu. Neumim si predstavit ze nezaznamenaji dite, jedine kdyby to pres radio neslysela nebo tak.

Jezdi se v tom skvele i malym lidem, prave ze jak je clovek vys, vsechno vidi.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 27. května 2021 11:41
Reakce na andulka01:

letfenixa I z malých aut v některých úhlech není vidět, zvlášť dítě.

viktorka_od splavu Četla jsem, mám pár zkušeností s řidičkama v obrovských SUVčkách (např. slečna neviděla moje auto, tehdy taky obrovské SUV). Člověk by měl být soudný a řídit stroje na které má. Nicméně, tohle je hlavně blbá souhra náhod, dítě odjelo kam nemělo. Je to strašně smutný, o tom žádná, ale je to bohužel nebezpečí dnešní doby. V 19. století by dítě kopl kůň nebo přejel kočár, stávalo se to vždy a bohužel i bude.

​No to je sice pěkný, ale přece nemůžeš jezdit v autě, ve kterým nemáš vůbec přehled o okolí. Ona neviděla na devět metrů dopředu, prokristapána! 

Hlavně že - jako trpaslice - musela mít co největší káru. Nechápu, že vyvázla jen s podmínkou.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 27. května 2021 11:49

barbucha Mně zas přijde strašný, že státní zástupkyně chce trest i pro matku. Přijde mi, že tam ty okolnosti fakt byly mimořádně nešťasný. 

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 27. května 2021 11:56
Reakce na Antje:

andulka01 ja obcas ridim takove auto pani Sambove, ale tam jsou senzory, auto piska , staci steblo travy v dosahu. Neumim si predstavit ze nezaznamenaji dite, jedine kdyby to pres radio neslysela nebo tak.

Jezdi se v tom skvele i malym lidem, prave ze jak je clovek vys, vsechno vidi.

​taky si myslím, že nedávala pozor ani na ty zvukové signály (podobné auto má kamarádka a fakt to reaguje skoro i na mouchu co prolétne kolem). 

Offline jerry
11245 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:12

barbucha 

Že musí mít trpaslice co největší káru, to bych jí nezazlívala - ale zřejmě se s károu nenaučila pořádně zacházet. Vždyť v těhle autech se dá nastavovat výška sedadla podle potřeby. Ale že to některé dámy neovládají, vídám bohužel často - ono to pak opravdu vypadá jako auto bez řidiče.

A to, že neviděla na 9 metrů, je jen důkazem toho, že v tom sedadle musela být vysloveně zapadlá. Sama mám SUV a naopak si libuju, jaký je pěkný rozhled (sedadlo mám tedy nastavené při svých 165 cm na maximální výšku). A jestli navíc to dítě přijelo z nějakého slepého úhlu

Garfie 

Neznáme úplně všechny okolnosti, ale byla zmínka o tom, že matka spoléhala na to, že v té ulici nic nejezdí a šla odemykat nějakou garáž. Tak možná to je i důvod, proč se státní zástupkyně odvolala. Těžko říct. Každopádně potrestaná je jak řidička, tak matka.

Offline letfenixa
10898 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:16

andulka01 na parkovisku pred budovou školy, kde som práve vysadila svoje dieťa, by som bola mega opatrná

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:21

Jako ridicka dvou fakt velkych aut a zaroven matka presne takove rakety jako je zminovane dite v clanku, blba souhra nahod je hodne mirne oznaceni... Jednou jsem pres rvouci deti v aute nezaznamenala ze jedu s pichlym kolem. Ac to auto hlasilo jak o dusu. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:25

barbucha Vždyť to ale píšu: Člověk by měl být soudný a řídit stroje na které má.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:26
Reakce na Garfie:

barbucha Mně zas přijde strašný, že státní zástupkyně chce trest i pro matku. Přijde mi, že tam ty okolnosti fakt byly mimořádně nešťasný. 

​jo, to mi taky vyrazilo dech

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:31

jerry Já to pochopila tak, že byla hned u té garáže a jen se otočila, aby ji otevřela/zavřela. To dítě navíc vzalo cizí odrážedlo, možná tam vlastní ani nemělo, tak ji nenapadlo, že by se dostala tak daleko. Jak jsem teda pochopila, bylo tam těch lidí víc? Nějaké matky s dětmi zřejmě? Tyhle skupiny "vždycky někdo dohlédne" jsou asi nejhorší, protože to naopak končí tak, že nedohlédne nikdo. :-( Je to fakt hrozně smutné. Hned jsem si vzpomněla na toho chlápka, co zajel dítě při couvání na parkovišti. Musí být těžké tyhle věci posuzovat. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:32

jerry tak, základem je naučit se auto ovládat a nastavit si ho pro sebe. No a pak jsou ale i "řidiči" z leknutí, co prostě nikdy dobře řídit nebudou.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:40

Garfie Tak ale nevíme zda tam fakt nejsou nějaké okolnosti, nevíme časovou prodlevu, vzdálenosti. A rodič prostě za dítě odpovědný je. I kdybychom stokrát chtěli, tak tyhle hrozný náhody prostě budou, tomu se nevyhneme.

V dávnověku jsem vjížděla k domovu a proti mě to do zatáčky na příjezdové cestě rozhulil dvouletý synovec taky na odrážedle. Nic se nestalo, vybral to, já prošlápnutou brzdu. Byla z toho trochu rozepře, neboť jsem byla označena za viníka. Nervy pracovaly dost.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:44

andulka01 Tak nevíme, jasně. Jen tak jak to bylo popsáno, mi přišlo, že ta její vina není tak velká, aby musela znovu projít soudem. Není to o tom, že porovnáváš, čí vina je "větší" (řidička vs. matka). Sama říkáš, že hrozná náhoda-a mně to taky tak přijde. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 27. května 2021 12:47

Garfie Možná se tím soudkyně snaží právě prosadit, aby se nestigmatizoval jen řidič, ale upozornit na roli rodiče. Tím ale fakt nesnižuji tu celou hrůzu.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 27. května 2021 13:06
Reakce na Garfie:

​Tohle taky nechápu. To by matky nemohly jít ani záchod... dá rozum, že jednu každou vteřinu dítě mít na očích nemůžou.

Spíš bych pochopila, kdyby šla sedět za vraždu tý řidičky. Vlastně ne, já bych ji osvobodila...

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 27. května 2021 13:12

andulka01 Žalobkyně. Je to možné, možná se tam navíc odehrálo i něco, co my nevíme, třeba že matka si kromě zavírání garáže odskočila uvařit kafe nebo já nevím co...já se dovedu vžít do obou, do řidičky i do matky, je to strašný. :-( 

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. května 2021 13:15

Garfie ano, ja deti nemam ale obe strany to musi mit strasne tezke, ale to neni presny popis , jaka hruza to musela byt pro vsechny.

Hodne mi vadi vyraz trpaslice.