"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 23. července 2021 08:55

Pavlena tak board už je zase na pořadu dne :) mohla bys mi prosím napsat ten konkrétní obchod, o kterém jsi mi vykládala?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 23. července 2021 09:47

marieu Nevím, jak u zděného domu, ale stažení a statické zajištění dřevěné stavby, kterou jsme měli na zahradě, nám bylo vyčísleno na skoro stejnou cenu jako stržení a postavení identické stavby nové. Rozdíl cca 15-20%. Rozhodli jsme se pro postavení nové, stejné. 

Příběh domu, který chcete koupit je moc hezký. Držím palce, ať to vyjde a dům koupíte a podaří se vám ho opravit podle představ. Taky máme starý dům, vím co to obnáší. Někdo říká, že je lepší zbourat a stavět nový. Ale pokud je u domu příběh a duše, nikdy to nejde nahradit. Jednu nevyžádanou radu. Snažte se pak najít architekta, stavební dozor nebo klidně i jen nějakého zedníka, ale někoho, kdo to se starými domy umí jinak, než vybourat na obvodové zdi a všechno znovu. Takových lidí je dnes už málo, ale stojí to za to je hledat. My jsme měli architektu, která dělá převážně jen staré domy a byla to ta největší výhra. Máme na domě všecho - cihly, kámen i kotovici. Každý materiál potřebuje něco jiného a opravdu málokdo tomu dnes rozumí. Pro představu.. Měli jsme vlhkou jednu zeď u bývalého hospodářskoho stavení. Většina stavebníků chtěla podřezávat nebo provádět injektáž, ale u toho zároveň pronášeli, jak je to teda blbý to smíšené zdivo a jak se ta kotovice může začít drolit a taky, že tam, kde je kámen to nepůjde řezat apod. A cena za to astronomická. Nakonec se to vyřešilo izolací a odvodněním z venkovní strany a speciální omítkou zevnitř i z venku. A takhle to bylo se vším.

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 23. července 2021 11:17

notna Tak vůbec kvalitní projektant, statik i zedník to je těžce nedostatkové zboží. Taky se primlouvám za stavbyvedoucího.

Je fajn že vám to vyšlo. Já nakonec starý barák "dovolila" jen proto, že se v problematice orientujeme a manžel zvládne všechno sám. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 23. července 2021 11:40

nonemy je to Longshop na ulici Antoninska. Nenech se zmast, otevreno maj az po poledni, telefony dost casto neberou a misty maj zamknuto i behem otviraci doby.  Takovi trochu punkeri. Ale rozumi tomu. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 23. července 2021 11:45

rysamona notna no jo, bude to životní projekt. Nechci se nechat příliš unášet naivními představami a je mi jasné, že v původní dispozici by ten dům byl krajně nepraktický. Zatím jsme se ovšem jen předběžně dohodli na odkoupení od strýce a ceně, jsme úplně na začátku- všechno to nejhorší máme před sebou, takže si jen držíme palce. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:07

Pavlena moc děkuji jj, to jsi říkala, to si pamatuji :) a nevíš, jestli mají oficiálně otevřeno i v sobotu?

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 23. července 2021 12:09

Pavlena promiň, už jsem to našla, nemají, škoda, chtěli jsme zítra :)

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 23. července 2021 14:01

Zaboha se mi nejde přihlásit na parfu z místního notasu. Co jsem mohla zvrtat při přihlašování na google? Něco to furt chtělo, ale žvanilo to švédsky. Na fb se dostanu...jen sem ne.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. července 2021 14:01

Blby nakupni dotaz - objednavali jste si ted nekdo neco z bookdepository? Je sance, ze mi prijde neco, co jsem objednavala pred mesicem? Marne cekam, pry to odesilali 3.7. a porad nic.ta kniha ma byt darek, tak nevim, jestli panikarit a shanet jinde. Kdysi pred brexitem jsem tam obcas neco kupovala a vzdycky to prislo, i kdyz tou obycejnou postou to bylo napinave i tehdy. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 23. července 2021 14:05

Gatitamela jsem odtamtud dostat darek k narozeninam v lednu, nikdy to neprislo, kvuli brexitu

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. července 2021 14:07

711990 neeee

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. července 2021 14:18

barbuchaTo bude znamení!

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 24. července 2021 09:27

Je tady prosím někdo kdo má zkušenosti s multifokálnimi kontaktními čočkami?

Offline cudzinka
95 příspěvků moje polička 24. července 2021 21:59
Reakce na Manuka:

Je tady prosím někdo kdo má zkušenosti s multifokálnimi kontaktními čočkami?

​Mam, ale nie nejaké veľké. Mam mesačné, ale nenosím ich každý deň. 

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 24. července 2021 22:19

cudzinka jej to jsem ráda že si se ozvala! Já se rozhoduju jestli do toho mám jít. Multifokální brýle mě moc nenadchly. Mám na dálku kolem 1dioptrie a na blízko3. Můžu se zeptat jak to funguje? Jak vnímáš ten přechod mezi dioptriemi? Je to přirozené? 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. července 2021 14:38

Uzivate kolagen? Ktery? Je lepsi morsky?

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 25. července 2021 14:52

Candance Já pořád nějak nedokážu uvěřit tomu, že kolagen, který sním, mi ze zažívacího traktu přeleze do kolen nebo kůže nebo kamkoli.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 25. července 2021 16:57

Mrakoplas To je perfektní shrnutí. Bohužel potvrzuje to, co jsem tak nějak laicky tušila.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. července 2021 18:18

Sweet Potato mne uplne staci, ze to jednou napsala Grossularia, te stoprocentne verim. 

doplnky stravy naji imho svuj vyznam akorat kdyz ma clovek nejakou dietu (vegani apod), nebo extra vydej, takze vsechny potrebne latky nemuze cerpat z jidla