"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline cudzinka
95 příspěvků moje polička 25. července 2021 20:18

@Manuka toto bude trochu elaborat. S okuliarmi problém nemám, aj keď chvíľu som si zvykala. Skla mam Varilux, tenké s neviditeľným prechodom. Dioptrie na šošovkách  - 4.25/+1.50 a - 2.50/+1.50 a používam ich ako doplnok k okuliarom, na šport, výlety a pod. Nemam ich na každodenné nosenie, napr. do práce ich nenosím, nie sú pre mňa až tak pohodlné hlavne co sa týka čítania. Multifokalne šošovky sú o kompromise, videnie je trochu iné ako u obyčajnych. Toto je moja vlastná skúsenosť, skúšala som niekoľko typov a u niektorých som mala problém s čítaním, rozmazane alebo dvojité písmená, u iných som mala rozmazane predmety na blízko, u iných v diaľke. Napr. pri behu v lese, stromy v diaľke splyvali, videnie za sera bolo ako v hmle. Odporúčam dobrého optika, ktorý je schopný ti dat vyskúšať šošovky od rôznych výrobcov. A budeš potrebovať veľa trpezlivosti. dufam,že ti to pomôže pri rozhodovaní. 

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 26. července 2021 07:17
Reakce na cudzinka:

@Manuka toto bude trochu elaborat. S okuliarmi problém nemám, aj keď chvíľu som si zvykala. Skla mam Varilux, tenké s neviditeľným prechodom. Dioptrie na šošovkách  - 4.25/+1.50 a - 2.50/+1.50 a používam ich ako doplnok k okuliarom, na šport, výlety a pod. Nemam ich na každodenné nosenie, napr. do práce ich nenosím, nie sú pre mňa až tak pohodlné hlavne co sa týka čítania. Multifokalne šošovky sú o kompromise, videnie je trochu iné ako u obyčajnych. Toto je moja vlastná skúsenosť, skúšala som niekoľko typov a u niektorých som mala problém s čítaním, rozmazane alebo dvojité písmená, u iných som mala rozmazane predmety na blízko, u iných v diaľke. Napr. pri behu v lese, stromy v diaľke splyvali, videnie za sera bolo ako v hmle. Odporúčam dobrého optika, ktorý je schopný ti dat vyskúšať šošovky od rôznych výrobcov. A budeš potrebovať veľa trpezlivosti. dufam,že ti to pomôže pri rozhodovaní. 

cudzinka děkuji za popis. Trochu jsem si myslela že by mi kontaktní čočky přinesly větší komfort než brýle. Já jsem celý život brýle nenosila a asi proto si na ně těžko zvykám. Mám docela úzký kořen nosu a při tom širší obličej takže najít pro mě obroučky které by se mi líbily a ještě i dobře seděly je dost potíž. A v kombinaci s multifokálními skly je to pro mě peklo. Stačí když se posunou o milimetr a už vidím blbě. Asi teda ty kontaktní stejně vyzkouším. Ale nejdřív musím najít fakt dobrého optika.

Offline cudzinka
95 příspěvků moje polička 26. července 2021 09:33

Manuka tak to je uplne ina situacia. Verim, ze pre novacika to moze byt sok. Ja som celozivotny nositel, takze uplne ina startovacia pozicia. Drzim palce. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. července 2021 10:18

Candance Asi před dvěma měsíci jsem začala užívat jakési kolagen pro kulturisty, strašně jsem trpěla bolestí v kloubu pravé kyčle, od které mi to předcházelo do stehna, belhala jsem se jak stará malba. Ta rýha na nehtu je od začátku brání. Kyčel je ok.

Online Miru
16862 příspěvků moje polička 26. července 2021 10:46

Kan 

Prosím, zjistila by jsi název toho přípravku.? Taky by se mi hodil...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. července 2021 11:09

Miru Czech Virus Joint MAX Ultimate Blend příchuť tropické ovoce. 

Online Miru
16862 příspěvků moje polička 26. července 2021 11:13

Kan 

Děkuji!.

Online Miru
16862 příspěvků moje polička 26. července 2021 11:17

Kan 

...a ještě - kolik let Ti, prosím, je? Mně skoro 49...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 26. července 2021 11:23

Kan dekuju

Offline mitford sister
1718 příspěvků moje polička 26. července 2021 13:56

Candance tělo kolagen rozloží a postaví si z toho zrovna, co je potřeba. takže kolagen v hubě neznamená kolagen v koleni nebo ve vrásce :) proto je dobré užívat nějaký kvalitní protein a/nebo mít na bílkoviny bohatou stravu, ale ne nutně kolagen, zvlášť, když je to drahý.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. července 2021 18:15

Miru 46

Online Miru
16862 příspěvků moje polička 26. července 2021 18:34

Kan 

dík

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 26. července 2021 19:26

Da se prosim nejak prepsat mluveny text z youtube do textu nebo to musim prepsat rucne podle poslechu? Debilni dotaz hodne, ze? Je to anglicky a nutne to potrebuju, prelozim si to uz sama.

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. července 2021 19:45

Luna Jsou na to aplikace a programy, ale bývá velká chybovost u převodu. Teda před dvěma lety to tak bylo, možná už je to vylepšené. 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 26. července 2021 19:51

Mha Aha, diky. Tak neva, ja si to prepisu.

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 26. července 2021 20:26

Luna mě teda umí diktovat i telefon s Androidem a aplikací Gboard. Klidně bych to zkusila, na překlad pak doporučuji deepl. 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 26. července 2021 20:39

continuity ja mam Apple, ale nikdy jsem to nepouzila.

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 26. července 2021 20:41

Luna tak to vyzkousej, i kdybys měla 20% opravit nebo prohnat spellcheckerem, ale ten deepl si podle mých zkušeností poradí i s chybami, dokonce i s blbou konstrukcí vět. ( Ale mám to spíš vyzkoušené opačným smerem). 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 26. července 2021 20:43

continuity Diky, jdu na to!

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 27. července 2021 13:42

Přehledná učebnice anglické gramatiky? Máte nějaký tip? Děkuji..