@Manuka toto bude trochu elaborat.
S okuliarmi problém nemám, aj keď chvíľu som si zvykala. Skla mam Varilux, tenké s neviditeľným prechodom. Dioptrie na šošovkách - 4.25/+1.50 a - 2.50/+1.50 a používam ich ako doplnok k okuliarom, na šport, výlety a pod. Nemam ich na každodenné nosenie, napr. do práce ich nenosím, nie sú pre mňa až tak pohodlné hlavne co sa týka čítania. Multifokalne šošovky sú o kompromise, videnie je trochu iné ako u obyčajnych. Toto je moja vlastná skúsenosť, skúšala som niekoľko typov a u niektorých som mala problém s čítaním, rozmazane alebo dvojité písmená, u iných som mala rozmazane predmety na blízko, u iných v diaľke. Napr. pri behu v lese, stromy v diaľke splyvali, videnie za sera bolo ako v hmle. Odporúčam dobrého optika, ktorý je schopný ti dat vyskúšať šošovky od rôznych výrobcov. A budeš potrebovať veľa trpezlivosti.
dufam,že ti to pomôže pri rozhodovaní.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
@Manuka toto bude trochu elaborat.
S okuliarmi problém nemám, aj keď chvíľu som si zvykala. Skla mam Varilux, tenké s neviditeľným prechodom. Dioptrie na šošovkách - 4.25/+1.50 a - 2.50/+1.50 a používam ich ako doplnok k okuliarom, na šport, výlety a pod. Nemam ich na každodenné nosenie, napr. do práce ich nenosím, nie sú pre mňa až tak pohodlné hlavne co sa týka čítania. Multifokalne šošovky sú o kompromise, videnie je trochu iné ako u obyčajnych. Toto je moja vlastná skúsenosť, skúšala som niekoľko typov a u niektorých som mala problém s čítaním, rozmazane alebo dvojité písmená, u iných som mala rozmazane predmety na blízko, u iných v diaľke. Napr. pri behu v lese, stromy v diaľke splyvali, videnie za sera bolo ako v hmle. Odporúčam dobrého optika, ktorý je schopný ti dat vyskúšať šošovky od rôznych výrobcov. A budeš potrebovať veľa trpezlivosti.
dufam,že ti to pomôže pri rozhodovaní.
cudzinka děkuji za popis. Trochu jsem si myslela že by mi kontaktní čočky přinesly větší komfort než brýle. Já jsem celý život brýle nenosila a asi proto si na ně těžko zvykám. Mám docela úzký kořen nosu a při tom širší obličej takže najít pro mě obroučky které by se mi líbily a ještě i dobře seděly je dost potíž. A v kombinaci s multifokálními skly je to pro mě peklo. Stačí když se posunou o milimetr a už vidím blbě. Asi teda ty kontaktní stejně vyzkouším. Ale nejdřív musím najít fakt dobrého optika. ![]()
Manuka tak to je uplne ina situacia. Verim, ze pre novacika to moze byt sok. Ja som celozivotny nositel, takze uplne ina startovacia pozicia. Drzim palce.
Candance Asi před dvěma měsíci jsem začala užívat jakési kolagen pro kulturisty, strašně jsem trpěla bolestí v kloubu pravé kyčle, od které mi to předcházelo do stehna, belhala jsem se jak stará malba. Ta rýha na nehtu je od začátku brání. Kyčel je ok.
Prosím, zjistila by jsi název toho přípravku.? Taky by se mi hodil...
Miru Czech Virus Joint MAX Ultimate Blend příchuť tropické ovoce.
Děkuji!.
...a ještě - kolik let Ti, prosím, je? Mně skoro 49...
Kan dekuju
Candance tělo kolagen rozloží a postaví si z toho zrovna, co je potřeba. takže kolagen v hubě neznamená kolagen v koleni nebo ve vrásce :) proto je dobré užívat nějaký kvalitní protein a/nebo mít na bílkoviny bohatou stravu, ale ne nutně kolagen, zvlášť, když je to drahý.
Miru 46
dík![]()
Da se prosim nejak prepsat mluveny text z youtube do textu nebo to musim prepsat rucne podle poslechu? Debilni dotaz hodne, ze?
Je to anglicky a nutne to potrebuju, prelozim si to uz sama.
Luna Jsou na to aplikace a programy, ale bývá velká chybovost u převodu. Teda před dvěma lety to tak bylo, možná už je to vylepšené.
Mha Aha, diky. Tak neva, ja si to prepisu. ![]()
Luna mě teda umí diktovat i telefon s Androidem a aplikací Gboard. Klidně bych to zkusila, na překlad pak doporučuji deepl.
continuity ja mam Apple, ale nikdy jsem to nepouzila. ![]()
Luna tak to vyzkousej, i kdybys měla 20% opravit nebo prohnat spellcheckerem, ale ten deepl si podle mých zkušeností poradí i s chybami, dokonce i s blbou konstrukcí vět. ( Ale mám to spíš vyzkoušené opačným smerem).
continuity Diky, jdu na to!![]()
Přehledná učebnice anglické gramatiky? Máte nějaký tip? Děkuji..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.