euridike Nebo Josef Kožíšek.
Mne kdysi jedna stařičká "teta" učila tuhle. ![]()

euridike Nebo Josef Kožíšek.
Mne kdysi jedna stařičká "teta" učila tuhle. ![]()

No tak to je úžasná náhoda - totiž - já si z dětství pamatuju několik básniček, u nichž neznám /neznala jsem/ autora - tu o špačkovi, potom o ježkovi Bodlinovi, co jednoho rána vyšel z Kolína, potom je básnička, která začíná slovy "Šla veverka na procházku, měla klíče na provázku, hopy, skoky, přes javory, ztratila klíč od komory" - tu napsal právě Jos. Kožíšek - no a z jedné jsem si pamatovala jen malý kousek, dost mě to mrzelo - a to jsou právě "Malí gratulanti" - takže jsi mi udělala fakt velkou radost, díky... ![]()
euridike To mám taky radost. ![]()
Můj muž zase s nostalgií vzpomínal na tu o krtkovi v sametovém kabátu, kdysi jsem ji pro něj sháněla v knihovně.
V sametovém kabátu,
v každé ruce lopatu,
vyšel krtek na zahradu
do fial a salátu.
Ryje, ryje černý pán,
už je celý zasypán,
pod záhony v kypré zemi
má prý zlatý tulipán.
Smály se mu žížaly,
že mu poklad schovaly,
že si koupí zlatou pilu
na kořínky fialy.
Kam ty, krtku, kam ty jdeš,
vždyť už poklad nenajdeš!
Zajdu já si na žížaly,
potrestám je za krádež.
Autor: Jozef Kožíšek
Zdroj: Jiskry a plamínky
Karja , continuity v slovenskej televizii na Dvojke bol v sobotu francuzsky dokument Prežili sme jedenásty september, ak si dobre pamatam z r. 2020, vystupuje tam 5 prezivsich, traja zo severnej veze (dvaja z nich uviazli vo vytahu a opisovali, ako sa odtial dostali), jeden z juznej veze (jeden z tych pokrvnych bratov, na ktorych odkazuje clanok od continuity ), co unikol cca z 84. poschodia, myslim, ze to bolo prave jedno z poschodi, ktore bolo nad alebo v mieste narazu. Piatym bol hasic, ktory bol v case zrutenia budovy spolu s par kolegami a jednou pani cca na 4. poschodi, ak si dobre pamatam, zrutenie prezili. Myslim, ze ti hasici boli jedny z mala ludi, co ich vyprostili zivych po zruteni budovy. Velmi zaujimavy dokument, odporucam.
Syn chtěl svému 11letemu dítěti zřídit účet u spořitelny a nestačil mu k tomu rodný list syna. Musí se na pobočku dostavit se synem a jeho OP, nebo pasem. Ani mu to ještě nechtěli říkat. No , překvapilo mě to.
Tak Betty tyjo, vždyť není povinnost mít pro dítě pas ani občanku, to je divné pravidlo
žluťásek mě to taky překvapilo, myslela jsem, že jakýkoli účet si můžeš zřídit i online .
Tak Betty Můžeš, ale ty doklady si tam musíš vyfotit.
Karja me podobne udivuji ty pribehy, kdy byli lidi napr. ve 14.patre a po zhrouceni je za 24 hodin vyhrabali zive. Museli mit obrovske stesti, kdyz si vezmes co vsechno se na ne zritilo.
Tak prý budu mít neplacené volno na studium. Pominu to, že střídavě bulím, lituju se, nenávidím celej svět a chci, aby můj komiks byl světový bestseller a já už nikdy nikdy nemusela do školství, tak otázka: Jak je to se zdravotním pojištěním? To si musím po ty dny zaplatit nebo jak?![]()
No ta o krtkovi je taky krásná, díky! ![]()
Luna a nemohla bys ucit soukrome nebo na nejake ZUS ci jak se to jmenuje, kde bys mela svobodnejsi rezim?
Kokoska Kdyby byla možnost, dělám to dávno.![]()
Luna promin, holt jsme v blbych dotazech, tak jsem se blbe zeptala ![]()
Tak Betty Dělala jsem dětem účty pod svým, taky ve Spoř., nic takového nebylo nutné
Garfie continuity No to jsou teda příběhy,lepší to snad nevědět! Hrůza.
Luna Soukromé hodiny bych zrovna potřebovala. Mladší syn se rozhodl pro umělecký obor. Je spíš počítačový, ale nějaké práce na papíře, odevzdat musí. Talent by možná i byl, ale práce ne.
Luna je tam nejaka vyjimka pro osoby pecujici o dite do 7 let nebo 2 do 14, pak zdravko hradi stat, ale nevim jestli to jde u neplaceneho volna... zdravko si clovek kdyztak uhradi, spis vidim problem u vypadku socialniho pojisteni.
Nemate tam nejake soukro skoly kresby a malby? Dcera chodi v Praze do Kreslirny, v necem takovem te uplne vidim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.