"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:03

viktorka_od splavu díky vyzkoušíme, jogurtu u nás není nikdy dost :)

continuity maso je zase jediná věc, kterou tam kupuju minimálně, máme za rohem výbornou masnu, my tu máme plno drobných obchůdků, ale nemám vůbec čas je obíhat :( a ty velké nákupy zase nechci dělat ve volném čase, tak jsem postupně přešla na rohlík.

711990 krájené jsem ještě nezkoušela, zkusím. Tresku jsme jednou měli, zase ji objednám. Dobrý nápad.

Karoleena Malvin Mohučanka díky :)

Tak už mám na seznamu plno věcí :))

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:10

Malvin a co delas z chlebovniku? Nikdy jsem ho nemela.

Karoleena jo na Asii je rohlik super, to taky bereme.

Ted jsem si jeste vzpomnela, ze vyborne je Opocenske mleko, kdo ma rad hodne tucne, treba naslehane do kavy.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:32

Na rohlíku kupuju jejich kvasovy chléb, olivový olej Lozano-Cervenka, potraviny od Alnatury, koření a čaje Od Sonnentor. Od M&S máme rádi rýži basmatti, anglickou hořčici.

moonlight Na rohlíku od Miil si muž oblíbil Camembert bio. Prý je výborný.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:40

notna Ok, někdy taky vyzkoušíme. Kupuje spíš tvrdé sýry a jogurty a říká, že za tu cenu je to dobrý.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 13:57

Lamicka Chlebovnik používám jako náhradu za maso. Do tortill, do curry, do asijských směsí. Kde jdou použít krevety, tam jde za mne určitě dát chlebovnik. Je taky takový nasladly jako krevety. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:02

Malvin Ten čaj Samahan, jak moc je v něm lékořice výrazná? Chtěla bych ho vyzkoušet, ale trochu se bojím, aby to nechutnalo jako lékořice s trochou něčeho dalšího kdesi na pozadí 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:10

Karoleena Lékořici nemám ráda a z toho čaje ji přímo necítím. Ale že by mi ten čaj chutnal, to nemůžu říct . já ho piju, když je mi zle, a účinkuje skvěle. Vždy prohřeje telo.

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:19

Lamicka Na Rohlíku mi vyhovuje mražené zboží od značky Frosta, zeleninové směsi na pánev a rybí polotvary, není v tom žádná umělá chuť. A život mi změnilo, když jsem zjistila, že baleným sýrům vcelku říkají "výseč" (předtím jsem vždycky hledala jen "bloček" ).

Od značky Miil jsem zkusila goudu a nebyla jsem ji schopná dojíst, ale asi je to kus od kusu.

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:26

Karoleena Samahan určitě není moc lekoricovy, ale taky to není čaj, spíš kořeněná bomba, kdysi jsem dosta přímo z Indie kořeni do čaje, tak spíš něco takového. Já ho piju místo paralelu, když na mě něco leze. 

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:26

viktorka_od splavu ten je vybornej. Teda kupuju na scuku, rohlici a kosici k nám nejezdí. A Nemcovy mají i skvělý kuřecí maso.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:27

Lamicka a já přidám ze "svého oboru": cider Tátův sad a vína dle chuti za dobrou cenu. A na jaře sazenice.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:30

Vilemina tak rodinu Němcovu budu muset zase zkusit, kdysi dávno jsem od nich něco koupila, ale jak mléčné výrobky, tak maso hrozně smrdělo. Kuře jsem rovnou vyhodila. Ne, že by to bylo zkažené, ale smrdělo to chlívem, takovou jako nehygienou.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:33

Pinot Noir kupovala jsem kuře na pečení plus skelety na vývar a dobrý! Jinak, jak mi něco jen trochu zavání, tak to jde pryč!

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:36

dynda já po tátovi, taky to nikdo nepřečte

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:37

nevite co je to za serial? Pro deti, kresleny, dej o nejakych nesmrtelnych, ktery si sekaji hlavy az nakonec zustane jen jeden Sledovala jsem to jako dite a hrozne se mi libil. Zaboha si nevzpomenu na nazev.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:48

Garfie Malvin Tak to zní dobře, díky. Já právě všelijaký "nečaje" z kategorie masala a podobně mám moc ráda, čím pálivější tím lepší, ale tady mě trochu odrazovala lékořice ve složení... 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 14:51

Karoleena Jo, tak to myslím Samahan potřebuješ! :-)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 15:05

Já si tam kupuju borůvky, mají vždycky dobré, zatímco v LIdlu, Bille a spol je to vždycky sázka do loterie. Pak tam kupujeme krájené sýry, basmati rýži Mark and Spencer, tyčky od Marka a Spencera s olivovým olejem, těstoviny z celozrnné rýžové mouky a dokud jsme to mohla, tak jsme občas koupili kulajdu s vejcem od Petra Bureše. Taky jsme tam kupovávali větrník a mandlový croissant od Myšáka, ale už před rokem to bylo drahý, a teď koukám, že to obojí stojí raketu :-/.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 15:50

Pinot Noir diky, cider mam rada, zkusim :) 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 15:52

Karoleena Garfie tak to ja Samahan taky potrebuju :)